MELBOURNE: Şampiyonluk yarışmacıları Melbourne Park’ta yol kenarındayken, Novak Djokovic’in 22. Grand Slam tacına yürüyüşü, ABD’nin ilk kez yarı finalist olmasıyla bir kaçınılmazlık havası taşıyor tommy paul önümüzdeki cuma süper Sırp’ın nişangahında.
Dördüncü seribaşı Djokovic, 10. sırada rekor bir uzatma istiyor Avustralya Açık geçen yılki turnuvanın arifesinde COVID-19 aşısı olmadığı için sınır dışı edildikten bir yıl sonra yurda dönüşünde formunu domine etti.
Şimdiye kadarki kampanyasına yönelik en büyük tehdit, Adelaide’de ısınma şampiyonluğunu kazanma yolunda sürdürdüğü bir hamstring yaralanması oldu.
Djokovic, dördüncü turda Alex de Minaur ve çeyrek finalde Andrey Rublev’e karşı kazandığı galibiyetlerle yıkıcı bir performans sergiledi ve erkekler kurasından kalanların dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
Djokovic, “Gerçekten iyi olan, formda oyuncular olan iki adama karşı oynamak, onları üç sette baskın bir şekilde yenmek şu anda istediğim bir şey, berabere kalan tüm rakiplerime bir mesaj gönderen bir şey,” dedi.
Andre Agassi’nin Avustralya Açık’taki 26 maçlık galibiyet serisini yakalayarak 44. Grand Slam yarı finaline ulaşan ve tüm zamanların listesinde 20 kez şampiyon olan Roger Federer’in iki kez gerisinde kalan 35 yaşındaki Djokovic, hala her zaman öyle olduğunu söyledi. iyileştirme
Djokovic, “Kortta kendimi iyi hissediyorum, turnuva ilerledikçe daha iyi oluyorum” dedi. “Hayatımda, kariyerimde o kadar çok bu duruma düştüm ki, Avustralya Açık’ta hiç yarı final kaybetmedim. Umarım böyle devam eder.”
John Isner ve Frances Tiafoe ile birlikte bir Grand Slam’in son dördüne ulaşan yalnızca üçüncü aktif Amerikalı erkek oyuncu olmak için tohumsuz Amerikalı Ben Shelton’ı geride bırakan Paul, senaryoyu tersine çevirmeyi umuyor.
Paul’ün ilerlemesi, Amerikalı erkeklerin istikrarlı yükselişine tanıklık ediyor tenisPazartesi günü Melbourne Park’ta şampiyon Rafa Nadal, Daniil Medvedev ve Casper Ruud gibi isimlerin erken ayrıldığını gören yıldız koşusunun ardından 10 oyuncu ATP ilk 50’de yer alacak.
Ancak 25 yaşındaki oyuncu yoluna devam etmeyi umuyor.
2009’da Andy Roddick’ten bu yana Avustralya Açık’ta yarı finale kalan ilk Amerikalı olan Paul, “Benim için önemli,” dedi. “Hepimiz bunu gerçekten kendimiz için istiyoruz ama Amerikan tenisi için de istiyoruz.”
KALABALIK FAVORİ
Stefanos Tsitsipas, yeniden canlanan Rus Karen Khachanov ile karşılaştığı Avustralya Açık yarı finallerinde dördüncü kez boy gösteriyor.
Melbourne Park’ta kalabalığın favorisi olan üçüncü sırada yer alan Yunanlı, şu ana kadar acımasızca etkili oldu ve çeyrek finalde habersiz Çek Jiri Lehecka’ya karşı rahat bir galibiyet de dahil olmak üzere beş maçından dördünü kazandı.
Tsitsipas, “Tekrar yarı finalde olmak harika.
“Tabii ki oyun tarzımdan kesinlikle memnunum. Daha fazlasını, daha iyisini sabırsızlıkla bekliyorum. Burada, Avustralya’da bazı büyülü deneyimler yaşamayı dört gözle bekliyorum.”
Khachanov, Amerikalı rakibi Sebastian Korda bilek sakatlığı nedeniyle çeyrek finalden çekildiğinde yarı finale yükseldikten sonra ikili arasında biraz daha zinde olacak.
ABD Açık yarı finalisti Khachanov, “Bu sefer farklı çünkü fiziksel olarak, sezon öncesinden sonra da şimdiye kadar kendimi çok iyi hissediyorum.” dedi.
“Uzun maçlarım olmadı, bu yüzden farklı, yarı finalde üç de olabilir. Ama başladığımda fiziksel olarak daha iyi durumda olacağım.”