YENİ DELHİ: Nitu Ghanghaları (48kg) ve Sadık Boora (81kg), Hindistan’a iki madalya kazandıran üstün performans üretti. Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası Çarşamba günü yarı finale ulaştıktan sonra.
Yüzüğü alan ilk Hintli olan Commonwealth Games şampiyonu Nitu, çeyrek finalde Japon Madoka Wada’ya karşı ikinci tur RSC (hakem maçı durdurur) zaferini kaydetti.
Birinci sıradaki Saweety, 2018’de bronz madalya kazanan Belaruslu Viktoriya Kebikava’yı 5-0 yenerek ikinci Dünya Kupası madalyasını aldı. 2014 yılında gümüş madalya kazandı.
Sakshi Choudhary (52kg) ve önceki baskının bronz madalya sahibi Manişa Dağı (57 kg), ancak son dört etaba ulaşamadı.Güçlü performans@saweetyboora,için e madalya kazandıAksiyonu izleyin:… https://t.co/38tnT9aqqI
— Boks Federasyonu (@BFI_official) 1679485551000
Sakshi, Çinli Yu Wu’ya 0-5 yenilirken, Manisha, Fransız Amina Zidani’ye 1-4 yenildi.
Nitu ilk başta biraz tereddütlü görünüyordu, ancak saniyeler geçtikçe, devam edip saldırma konusunda kendine daha çok güvendi.
İlk turun ortalarında, 2022 Istranca Anıtı altın madalyası sahibi Nitu ilerledi ve hakemi Wada’ya ilk ayakta saymasını sağlamak için temiz, isabetli yumrukların bir kombinasyonunu attı.
İkinci turda Nitu’nun bir başka kombinasyon yumrukları, hakemi maçı durdurmaya ve ev sahibi boksör lehine karar vermeye zorladı.
Nitu, RSC kararlarıyla şimdiye kadar turnuvadaki üç maçını da kazandı.
Dövüşten sonra Nitu, “Dikkatli olmalıydım ve agresif olamıyordum çünkü o (Wada) da benim gibi solaktı, ancak (maçın) sonuna doğru saldırabileceğimi düşündüm,” dedi.
“RSC’nin üç maçımı da kazanmasının avantajı, rakiplerimin sonraki birkaç maçta baskı altında olacak olmasıdır” dedi.
İlk turda güle güle kazanan çok kez ulusal şampiyon olan Saweety, madalyaya sadece bir galibiyet uzaklıktaydı ve 30 yaşındaki oyuncu bunu rahat bir zafer haline getirmeyi başardı.
İki hafif ağır sıklet boksör arasındaki mücadele dağınıktı ve fiziksel darbelerle doluydu. Ancak Saweety iyi savundu ve saldırdı, kancaları ve yumrukları kolaylıkla indirdi.
Son dünya şampiyonu Nikhat Zareen (50 kg), Commonwealth Games bronz madalyalı Jaismine Lamboria (60 kg), Olimpiyat madalyalı Lovlina Borgohain (75 kg) ve Nupur Sheoran (+81 kg), bugün ilerleyen saatlerde son dört etabı deneyecek.
(PTI girişleri ile)