NIOS Sonuç 2022 Çıkış: NIOS Sınıf 10, 12 Ekim/Kasım sonucu, results.nios.ac.in adresinde yayınlandı, burayı kontrol edin

ManK

New member
NIOS Ekim/Kasım Sonuçları 2022: Ulusal Açık Öğretim Enstitüsü (NIOS), Cuma günü ortaöğretim ve lise kursları için Ekim/Kasım 2022 genel sınav sonuçlarını yayınladı. Sınava giren adaylar, 10. ve 12. sınıf sınav sonuçlarını www.europe.com.tr adresindeki resmi internet sitesinden kontrol edebilirler. sonuçlar.nios.ac.in.
Adaylar, sadece resmi portalda ‘Kayıt Numaralarını’ girerek sonuçlarını kontrol edebilirler. Ulusal Açık Öğretim Enstitüsü, Orta ve Lise sınavlarını 12 Ekim – 23 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirdi.

NIOS Sonuç 2022

NIOS Sonuç 2022

Doğrudan bağlantı: NIOS Ekim Sonuçlarını Kontrol Edin 2022
Nasıl kontrol edilir NIOS Sonuç 2022
1. Adım.resmi web sitesini ziyaret edin:resmi sonuçlar.nios.ac.in
2. Adım. Ana sayfada ‘Kamu soruşturması’na gidin
Sonuç’
Adım 3. Şimdi ‘Sonucu Kontrol Et’i tıklayın
Adım 4. Yeni bir sayfa açılacak, kayıt numaranızı giriniz
5. Adım. NIOS Ekim/Kasım 2022 sonucunuz ekranda açılacaktır.
6. Adım. Gelecekte başvurmak üzere sonucu indirin ve yazdırın
Sonuçlarından memnun olmayan öğrenciler, sonuçlarının yeniden kontrol edilmesini/yeniden değerlendirilmesini talep edebilir. Adaylar, sonuç düzeltme talebinin, sonucun açıklandığı tarihten itibaren 30 gün içinde yapılması gerektiğini not edebilirler. Her düzeltme türü için öğrencinin NIOS’a 50 Rs ödemesi gerekir.
Öğrencilere sunulan sonuç düzeltme türleri
1. Pratik rakamlar sonuçlara dahil değildir
2. TMA rakamları sonuca dahil edilmez
3. TOC rakamları sonuçta yer almıyor
4. Teoride UZAK olarak işaretlendi

1. NIOS’ta alınan Orta/Kıdemli Lise Sertifikalarının diğer Kurullarla aynı tanınırlığa sahip olup olmadığı?

Evet. NIOS’ta alınan İkincil/Kıdemli İkincil sertifikalar, diğer kurullar tarafından verilen sertifikalarla aynı tanınırlığa sahiptir. NIOS, Govt aracılığıyla orta ve üst düzey ortaöğretim düzeyinde kamu sınavları yapma yetkisine sahiptir. Hindistan’ın 14 Eylül 1990 tarihli kararı. Ayrıca, NIOS dahil tüm ulusal veya eyalet konseyleri Ulusal Müfredat Çerçevesini (2005) takip eder. Bu nedenle, NIOS’un İkincil ve Kıdemli İkincil Sertifikaları, diğer Kurulların İkincil ve Kıdemli İkincil Sertifikalarına eşdeğerdir ve eşdeğerdir.
  2. NIOS’un ikincil sınavını geçen bir aday başka bir kolejin XI. Sınıfına kabul edilebilir mi?

Evet, NIOS dahil olmak üzere tüm kurullar ulusal veya eyaletler NCERT tarafından yayınlanan Ulusal Müfredat Çerçevesi -2005’i takip ettiğinden, bu nedenle ikincil sınavını geçen NIOS öğrencileri başka bir Bord’dan XI. sınıfa kabul edilmeye hak kazanırlar.
  3. Sonuç alıkonan (RW) davaların durumunu nasıl bilebilirim?

RW davaları, ana sonucun açıklanmasından 40 ila 60 gün sonra karara bağlanır. Karar, NIOS web sitesinde görüntülenecek ve ilgili öğrencilere bir bildirim gönderilecektir.
  4. Staj için yeniden kontrol ve yeniden değerlendirme seçenekleri de mevcut mu?

Hayır, yeniden kontrol ve yeniden değerlendirme sadece teori kağıtlarında yapılır.
  5. Sonuç düzeltme prosedürü nedir?

Öğrenci, sonuçların açıklanmasından itibaren 30 gün içinde sonuçların tutarsız olması halinde bulunduğu bölgenin bölge müdürlüğünden düzeltme talebinde bulunabilir. Dosyada düzeltme talep etmek için proforma, NIOS web sitesinde Öğrenci Bilgileri altında mevcuttur.