YENİ DELHİ: Nitu Ghanghaları (48 kilo), Sadık Boora (81kg), Nikhat Zareen (50kg) ve Lovlina Borgohain (75kg) üstün performans sergileyerek Hindistan’a dört madalya kazandırdı. Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası Çarşamba günü yarı finale ulaştıktan sonra.
Yüzüğü alan ilk Hintli olan Commonwealth Games şampiyonu Nitu, çeyrek finalde Japon Madoka Wada’ya karşı ikinci tur RSC (hakem maçı durdurur) zaferini kaydetti.
Nitu şimdi, geçen yılki Dünya Şampiyonası çeyrek finallerinin rövanş maçında, hüküm süren Asya şampiyonu ve geçen yılın Dünya Şampiyonası gümüş madalyası sahibi Kazakistanlı Alua Balkibekova ile karşılaşıyor.
Birinci sıradaki Saweety, 2018’de bronz madalya kazanan Belaruslu Viktoriya Kebikava’yı 5-0 yenerek ikinci Dünya Kupası madalyasını aldı. 2014 yılında gümüş madalya kazandı.
Nikhat, maçın iki kez Dünya Kupası bronz madalyası sahibi Taylandlı Chuthamat Raksat’a karşı değerlendirilmesinin ardından zorlu bir 5-2’lik puan zaferi kaydederek şampiyonluk savunmasını başarıyla sürdürdü.
Her iki boksör de oyunlarının zirvesindeydi ve dümdüz devam eden savaştan galip çıkmak için her şeylerini verdiler. Ancak üstün teknik yeteneğini Taylandlı rakibini alt etmek ve galip gelmek için kullanan 26 yaşındaki Hintliydi.
Lovlina (75kg), Mozambikli Adosinda Rady Gramane’yi 5-0 yenerek kedisine bir üçüncü dünya madalyası daha ekledi. Olimpiyatlarda bronz madalya kazandığından beri zorlu bir dönemden geçen Lovlina, rekabeti kontrol ettiği için bir önceki tura göre çok daha iyi performans gösterdi.
“Evet, bugünkü mücadele stresliydi, ancak farklı bir kararla kazandım, bu yüzden ülkeme bir madalya kazandırdığım için çok mutluyum ve gelecekte de altın madalya kazanacağım. Bugünkü stratejim, birinciliği kazanmaktı. ilk 2 raundu ve ardından son raundu oyna Sadece 2 raundu her rauntta 3:2 kazandım, bu yüzden son rauntta uzun bir mesafeden oynamak istedim ama çok fazla perçinleme vardı, bu yüzden vücudum biraz yoruldu. Şimdiye kadar aldığım saldırılar güçlüydü ama ilerlemeye devam etmek ve onları yenmek benim için iyi bir deneyim oldu, umarım böyle devam edip ülkem için savaşırım.Nikhat kavgadan sonra söyledi.
Nikhat, yarı finalde Rio’daki Olimpiyat Oyunlarının bronz madalya sahibi Kolombiyalı Ingrit Valencia’ya karşı mücadele edecek.
Bu arada, iki kez Dünya Gençler Şampiyonu Sakshi Chaudhary (52 kg) ve 2022 Dünya Kupası bronz madalya sahibi Manişa Dağı (57 kg) tüm çabalarına rağmen çeyrek finale düştü. Sakshi, Çinli Wu Lu’ya 0:5 yenilirken, Manisha, Fransa’dan Amina Zidani’ye 1:4 yenildi ve yarışma dışı kaldı.
2020 Olimpiyat Oyunları bronz madalyalı İtalya’dan Irma Testa (57 kg), Brezilya’dan Jucielen Romeu’yu 5-0’lık skorla mağlup ederek yarı finaldeki yerini garantiledi. Geçen yılki Dünya Şampiyonasında gümüş madalya kazanan İtalyan, bu sefer bunu geliştirmeye kararlı görünüyordu ve bunu muhteşem performansıyla kanıtladı.
Devam eden prestijli etkinlik, 12 sıklet kategorisinde şampiyonluk için yarışan 65 ülkeden birçok Olimpiyat madalyalı da dahil olmak üzere 324 boksörün katılımına tanık oldu. Turnuva, 20 Rs crore’luk büyük bir ödül havuzuna sahiptir.