Nihai mal nedir örnek ?

HakikaT

Global Mod
Global Mod
Nihai mal, tuketicilerin tukettigi son nesne olarak tanmlanr. Nihai mallar, tuketiciler tarafndan dogrudan alnp kullanlan veya kullanlmayan mallardr. Tuketicilerin cogunlukla gda, giyim, ulasm, eglence, ev esyalar, saglk hizmetleri ve diger tuketim urunleri gibi urunleri satn almalar durumunda Nihai Mal kavram ortaya ckar. Nihai mal, genellikle tuketicilerin dogrudan tuketim icin satn almalar durumunda ortaya ckan urunlerdir.

Nihai Mallarn Ornekleri

Gda ile ilgili nihai urunler, ekmek, makarna, sebze ve meyveler, tahllar, sut urunleri, et ve balk gibi gda urunleridir. Giyim ile ilgili nihai urunler ise, giysi, ayakkab, canta, sapka ve diger aksesuarlardr. Ulasm ile ilgili nihai urunler ise araba, motosiklet, tren, otobus, helikopter ve ucak gibi ulasm araclardr. Eglence ile ilgili nihai urunler ise televizyon, cep telefonu, sinema gosterimleri, konserler ve diger eglence etkinlikleridir. Ev esyalar ile ilgili nihai urunler ise, mobilya, elektronik esya, yemek takmlar ve diger ev esyalardr. Saglk hizmetleri ile ilgili nihai urunler ise, hastane, doktor, eczaneler ve diger saglk hizmetleridir.

Nihai mallar, tuketicilerin dogrudan kullanm amacyla satn almalarnn sonucunda olusan urunlerdir. Nihai mallar genellikle tuketicilerin dogrudan tuketim icin satn almalar durumunda ortaya ckan urunler olarak tanmlanr. Nihai mallarn ornekleri gda, giyim, ulasm, eglence, ev esyalar ve saglk hizmetleri gibi bircok alanda bulunmaktadr.