Nick Kyrgios, Avustralya Açık’ta ev sahibi takımın favorisi olarak baskıya hazırlanıyor | tenis haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

MELBOURNE: Ash Barty rahat bir emekliliğin tadını çıkarırken, Nick Kirgios ev sahibi taraftarlar için açık ara ana çekiliş olacak Avustralya Açık2022’deki en iyi sezonunun ardından hem ayrıcalığı hem de beklentileri karşılama baskısını hisseden biri.
Grand Slams’te hayal kırıklığı yaratan bir kariyerin ardından, ateşli Canberra yerlisi, geçen yıl Wimbledon’da finale ve ABD Açık’ta çeyrek finale çıkarak kendisine boşa harcanmış bir yetenek diyen rakiplerini yendi.
Barty, Avustralya’nın geçen yıl Melbourne Park’ta bir ev sahibi olma konusundaki uzun bekleyişini bayanlar şampiyonluğunu kazanarak sona erdirdi, ancak yerel halk, Kyrgios’un sonunda ilk Grand Slam tacını alabileceğini ve erkeklerde 47 yıllık bir ev sahibi galibiyet serisine son verebileceğini umuyor.
Kyrgios, Avustralya’nın onun kazanmasını ve favorilerden biri olmasını istediğini hissetmenin artık bir ayrıcalık olduğunu söyleyerek, sahadaki histrionikleriyle bazı taraftarları sık sık soğuk bırakmıştı.
“Buraya belki sekiz, dokuz yıl önce Avustralya Açık’ta bir joker olarak girdim. Şimdi kariyerimin nasıl geliştiğini görmek, herkesin hemen hemen kazanmamı ve ileri gitmemi beklediği bir noktaya gelmek için, bu iyi bir şey.” 27 yaşındaki Cumartesi günü Melbourne Park’ta gazetecilere verdiği demeçte.
“Ama aynı zamanda çok fazla stres var. Bunu her yerde görüyorum, sosyal medyada, herkes bundan bahsediyor. ‘Avustralya Açık hakkında ne düşünüyorsun? Favorilerden birisin.’
“Sadece yapmam gereken şeye odaklanmak zor.”
Kyrgios, Ekim ayından bu yana bir tur maçı oynamamasına rağmen, yine de Melbourne Park’ın önünde ilgi odağı olmayı başardı.
Son dakikada United Cup için Avustralya takımından çekildi ve yardımcı kaptan Lleyton Hewitt ile bir söz savaşına yol açtı.
Cuma gecesi kendisini Wimbledon şampiyonluğu için mağlup eden Novak Djokovic ile Rod Laver Arena’da dolu bir evin önünde bir gösteri maçı oynadığında merkez sahneye çıktı.
Kyrgios ve Djokovic, Avustralyalı Sırp’ı en iyi oyuncuların sosyal mesafeye uymadan parti yaptığı ve sonunda COVID-19’a yakalandığı feci 2020 Adria Tour’a ev sahipliği yapmakla eleştirdikten sonra bir zamanlar soğuk bir ilişki yaşadı.
Ancak ikili, Kyrgios’un geçen yılki Avustralya Açık’a giden sınır dışı edilme çilesi sırasında Djokovic’i savunduğundan beri çok daha yakınlaştı.
Kyrgios, “Sözlerime karşı çıktım ve ülkem için onu savundum. Bu benim için de kolay olmadı” dedi.
“Çok fazla eleştiriye katlanmak zorunda kaldım. Ama bunu açıkça takdir etti.
“Zorlu bir yerden şu ana kadar en büyük sahnede birbirimize yardım ediyoruz. Biz sadece harika rakipleriz.”