NHRC’nin Telangana, Eğitim Bakanlığı ve UGC’ye Haydarabad kolejinin ragginiyle ilgili mesajı

ManK

New member
Yeni Delhi: bu Ulusal İnsan Hakları Komisyonu Eğitim Bakanlığı, Telangana Hükümeti ve Üniversite Burs Komitesi bir öğrencinin dövüldüğü, saldırıya uğradığı ve dini sloganlar atmaya zorlandığı iddia edildi. Suo-motu’yu dikkate alan NHRC Salı günü yaptığı açıklamada, olayın tamamen ihmal, gözetim eksikliği ve üniversite yönetiminin kampüste öğrencilerin güvenliğini sağlama konusundaki doğal başarısızlığı nedeniyle insan hakları ihlalleri anlamına geldiğini söyledi.
Haydarabad’daki bir işletme okulundan sekiz öğrenci, iddia edilen soygun olayıyla ilgili olarak tutuklandı, aralarında bir videosunun viral olmasının ardından sıradan bir renge bürünen dayak yiyen bir öğrenci de vardı.
NHRC, Baş Sekreterden olayla ilgili olarak alınan önlemlere ve kurumun Sözleşmeye uygun olarak dağınıklığı önlemek için yeterli önlemleri almamasının nedenlerine ilişkin altı hafta içinde bir rapor talep etti. UGC Düzenlemeleri
Açıklamada, “Ayrıca kurbanın kolej tarafından uzaklaştırma cezasına çarptırılıp uzaklaştırılmadığı ve eğer öyleyse hangi koşullar altında uzaklaştırıldığı sorulmuştur” denildi.
Saldırganlar hakkında kaydedilen ceza davasının durumu ile üniversitenin öğretim ve öğretim dışı personeline ilişkin Telangana Polisi Genel Müdürü’ne de bir mesaj gönderildi.
NHRC, “2009 yılında yüksek öğretim kurumlarında dağınıklık tehdidini azaltmaya yönelik UGC düzenlemesine rağmen hiçbir şeyin iyileşmediği görülüyor” dedi.
Hırsızlığın erken belirtilerini tespit etmek ve sürpriz teftişler yapmak için öğrencilerin düzenli etkileşimi ve rehberliği gibi bir dizi önlem alınmış olsaydı, olayın önlenebileceğini kaydetmiştir.
Raghavan Komisyonu’nun kaldırım kenarı önlemiyle ilgili tavsiyelerinin etkili bir şekilde uygulanmasına ilişkin raporların sunulması için Eğitim Bakanlığı’na ve UGC Sekreterlerine de bildirim gönderildi.