NHRC, Pencap hükümetine Kaluwara köyündeki uygun eğitim tesislerine erişim eksikliği hakkında rapor veriyor

ManK

New member
Yeni Delhi: bu Ulusal İnsan Hakları Komisyonu Pencap hükümetine bir medya haberini bildirdi. Kaluwara köyü eyalette hakka erişim yok eğitim tesisleri. Suo motu, medya raporunu not alarak, Ulusal İnsan Hakları Komisyonu (NHRC) öğrencilerin, özellikle Kaluwara köyündeki kızların önce Sutlej Nehri’nin çamurlu kıyılarında yürüdüklerini, ardından bir ‘berhi’ye (tahta kayık) bindiklerini ve nehri geçerek Pakistan ile sınır boyunca 4 km daha yürüdüklerini ve sonunda yürüdüklerini söyledi. Ferozpur ilçesinin Gatti Rajoke bölgesindeki Hükümet Kıdemli Ortaokuluna ulaştı.
Basında ayrıca Kaluwara’nın üç tarafının nehir suyuyla ve dördüncüsünün sınır çiti ile çevrili olduğu ortaya çıktı.Şiddetli yağışlar sırasında nehir tarlaları ve evleri sular altında bırakarak sakinleri günlerini çatılarda geçirmeye zorluyor.Köy 50 kişiye ev sahipliği yapıyor. aileleri var ve sadece bir ilkokulu var. İlkokula giden kızların çoğu 5. sınıftan sonra okulu bırakıyor” dedi.
Komisyon ayrıca Pencap Hükümeti’nden bir rapor talep etti ve ondan, yakınlardaki bir kasabada yeni bir okul inşa ederek veya daha iyi bir okul inşa ederek bölgedeki öğrencilerin sorunsuz erişimini iyileştirmek için hangi adımların atıldığını veya önerildiğini belirtmesini istedi. ulaşım için tesisler.
Komisyon, “Komisyon, eyalet hükümetinin, bir bireyin hayatının temel anlamına ulaşılabilmesi için, çok fazla engel veya zorluk olmaksızın her çocuğun eğitim sistemine erişmesini mümkün kılmasının zorunlu hale geldiğini kaydetti” dedi. . ifadesi eklendi.