NEST kaydı 2023: Ulusal Bilim Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (NISER), 27 Şubat 2023 tarihinde Ulusal Giriş Tarama Testi NEST 2023 için çevrimiçi kayıtlara başlamıştır. İlgilenen adaylar, resmi web sitesinde 5 yıllık Entegre Yüksek Lisans programına kabul için başvurabilirler. de nestexam.com’da.
NEST 2023 sınavı, 24 Haziran 2023’te Hindistan genelinde birden fazla merkezde yapılacaktır. Sınav iki vardiya halinde yapılır – 09:00-12:30 (ilk oturum) ve 14:30-18:00 (ikinci oturum). NEST 2023’teki performansa göre adayların liyakat listesi 10 Temmuz 2023 tarihinde hazırlanacak ve ilan edilecektir.
Ulusal Giriş Tarama Testi veya NEST, Bhubaneswar Ulusal Bilim Eğitimi ve Araştırma Enstitüsü’nde (NISER) Biyoloji, Kimya, Matematik ve Fizik alanlarında beş yıllık Entegre Yüksek Lisans programına kabul için zorunlu bir çevrimiçi/bilgisayar tabanlı sınavdır. ve Bombay Üniversitesi – Atom Enerjisi Bölümü Temel Bilimlerde Mükemmellik Merkezi (UM-DAE CEBS), Bombay.
Önemli veriler
hayır | Etkinlik | Tarih |
1 | NEST 2023 için çevrimiçi başvurunun başlaması | 27 Şubat 2023 |
2 | Çevrimiçi başvurunun kapatılması | 17 Mayıs 2023 |
3 | Erişim kartı indirme işlemi başlar | 12 Haziran 2023 |
4 | NEST 2023 sınavı | 24 Haziran 2023 |
5 | duyuru sonucu | 10 Temmuz 2023 |
sınav modeli
Sorular doğası gereği nesneldir ve adayın konuyu anlamasını ve analitik becerilerini test etmek için tasarlanmıştır. Sırasıyla Biyoloji, Kimya, Matematik ve Fizik sorularını içeren 4 bölüm vardır. Başarı listesinin hazırlanmasında sadece en iyi 3 dersin puanları dikkate alınır.
Başvurunuzu buraya gönderin: NEST kaydı 2023
NEST 2023 Sınavına Nasıl Başvurulur?
1. Adım. Nestexam.in adresindeki resmi web sitesini ziyaret edin
Adım 2. Ana sayfada NEST 2023 için kayıt bağlantısını tıklayın
3. Adım. Kayıt olun ve başvuru formunu doldurun
Adım 4. Gerekli belgeleri yükleyin ve başvuru ücretini ödeyin
5. Adım. İleride başvurmak üzere indirin ve yazdırın
Başvuru ücreti
General ve OBC kategorilerindeki erkek adaylar için başvuru ücreti 500 TL’dir. 1200/–. SC/ST/Divyangjan kategorilerindeki adaylar ve tüm kadın adaylar için başvuru ücreti Rs iken. 600/–