KARACHI: Eski Pakistan kaptanı Wasim Akram, ülkedeki koçlara ve kaptanlara yönelik eleştiri, taciz ve nefret nedeniyle milli takıma koçluk yapmayı asla düşünmediğini söyledi.
“Takım iyi gitmiyorsa eleştiriyi kabul edebilirim. Ancak Pakistan kriketinde kaptan ve antrenörlerin herkes tarafından sadece eleştirilmesi değil, hakarete uğraması kabul edilemez.” Ekrem bir röportajda söyledi.
“Kaptan ve teknik direktörün başa çıkmak zorunda kaldığı taciz ve bazen nefret, bununla baş edebileceğimi sanmıyorum. Özellikle sosyal medya kullanımı söz konusu olduğunda, o tolerans düzeyine sahip değilim. Sanırım insanlar sadece ama gece gündüz twitter’da oturup olumsuz yorumlar gönderiyor.”
Akram, milli takıma koçluk yapmanın getirdiği ek stres yükünü istemediğini de sözlerine ekledi. “Lig kriket farklı, baskı ve beklenti düzeyi farklı, bu yüzden PSL’de Karachi Kings tarafında yer alıyorum.”
Tempolu bowling efsanesi, Karaçi’nin koçu olarak bazı oyuncuların rutin olarak kriket hakkında konuşmak için ona yaklaştığını ve onlara yardım etmek ve rehberlik etmek için her zaman orada olduğunu söyledi.
“Pakistan kriketine her zaman hizmet etmeye hazırım, ancak kimsenin gereksiz eleştiri ve hakaretleri pahasına değil.”
Ekrem de nasihat etti Pakistan kriket tahtası (PCB) Babar Azam’ı oyunun herhangi bir formatında kaptan olarak görevden almaktan kaçınmalıdır.
“Bence bu bir hata olacak. Çünkü onu herhangi bir şekilde kaptan olarak değiştirseniz bile hiçbir şey fark etmeyecek. Seçenekler nelerdir? Devre kartı.” “Genç ve kaptan olarak daha iyi olacak. Bence kimse doğuştan kaptan ve lider olarak doğmaz, bu tür şeyler zaman ve deneyimle gelir.”
Akram, kaptan olarak Babar’ı her zaman desteklediğini çünkü önünde çok fazla kriket olduğunu ve ayrıca takımda otomatik bir seçim olduğunu sözlerine ekledi.
“Millet olarak bir kez olsun pozitif olup Babar’ı desteklememiz gerektiğini düşünüyorum. Hadi yapalım ve ne olacağını görelim. Onun iyi bir kaptan olacağına inanıyorum.”
Akram, son günlerde Babar’ın etrafında oluşan baskıdan utandığını söyledi. “Diğer ülkelerdeki insanlar kriket kültürümüze gülüyor. Daha pozitif olmamız gerekiyor. Kazanmak ve kaybetmek oyunun bir parçası.”
Babar’ın takımı T20 Asya Kupası finaline ve Avustralya’daki ICC T20 Dünya Kupası’na götürdüğünü ve bunun her kaptan için büyük bir başarı olduğunu belirtti.
Akram, Ramiz Raja’nın PCB başkanı olduğu dönemdeki başarıları üzerinde durmayı da reddetti.
“Onun hakkında konuşmak istemiyorum. Sadece eski bir kriket oyuncusunun kurula başkanlık etmesi gerektiğine dair bir yanlış kanı var… Buna inanmıyorum çünkü bu çok fazla idari beceri ve beceri gerektiren bir iş. Diğer kurullarla vb. iyi iletişim kurun” dedi Akram.