NEET Hayallerinin Peşinde Keşmir’in ‘Süper 50’ Gençleri Arasında 4 Ladakh Kızı

ManK

New member
SRİNAGAR: Kargil orijinal Taslima Nazisi şu anda prestijli programın bir parçası olarak Keşmir’de sıkı bir akademik koçluktan geçiyor Süper 50 18 yaşındaki çocuk, memleketine dönmeden önce bir MBBS kursu için iyi bir tıp fakültesine kabul edilmeye kararlı olduğunu söylüyor.
O dört kızdan biri ladakh Birlik Bölgesi – üçü Kargil’den ve biri Leh’ten – Ordu’nun yarışma için 50 gence koçluk yapan eğitim programı kapsamında zorlu bir tarama sürecinden sonra bu yıl seçildi NEET denetleme.
“Hep doktor olmak istediğimi biliyordum ve bu hayalin peşinden gitmek beni Kargil’den Srinagar’a götürdü. Yazılı sınava hak kazandıktan sonra mülakata çağrıldım ve sonunda seçildim. Super 50 programıyla tanıştırıldım. reklam,” dedi Naaz, PTI’ye.
Babasının Kargil’de dükkânı olduğunu ve annesinin ev hanımı olduğunu söylüyor. Bir ablası ve ilkokula giden bir erkek kardeşi var.
Naaz, “Bu yıl özel bir okulun 12. sınıfını bitirdim. Kız kardeşim bir mühendis ve hayatta başarılı olmak için ilk ve en yakın ilham kaynağım. Onu ve ailemi gururlandıracağım.”
PTI kısa süre önce programın uygulandığı Srinagar’daki Haft Chinar’daki ordu tesisini ziyaret etti ve bazı öğrencilerle temas halindeydi ve bu programın ortağı olan Kanpur merkezli STK’nın bir temsilcisi ve bir PSU kurumsal sosyal sorumluluk alanındaki faaliyetleri ile
STK temsilcisi, mevcut programın 2018’de başlayan Süper 30 girişiminden büyüdüğünü ve başlangıçta Jammu ve Keşmir’den sadece 30 erkek çocuğunun lisans düzeyinde Ulusal Uygunluk Giriş Sınavı (NEET) için seçildiğini ve eğitildiğini söyledi.
“2021’den beri 20 kız da eklendi ve buna Süper 50 deniyor. Bu 20 kızdan dördü Ladakh bölgesinden, üçü Jammu’dan ve geri kalan 13’ü Keşmir bölgesinden geliyor. Maksimum (yedi) kız çocuğu Ganderbal’den, beşi Kupwara’dan ve biri Shopian’dan öğrenciler” dedi.
Adayların hedeflerine “aşırı derecede odaklanmalarını” amaçlayan program, başvuru yapmadan önce cep telefonlarını yakınlarına bırakmaları gerekmektedir.
Sosyal medya onlar için büyük bir dikkat dağıtıcı olduğunu kanıtlıyor, bu yüzden telefonlara izin verilmediğini söyledi.
Ancak temsilci, kampüste belirli bir zamanda veya herhangi bir acil durumda erişilebilen bir sabit telefon olduğunu ekledi.
19 yaşındaki Ruksana Batool, “Çalışmalarımıza odaklanıyoruz, bunun için buradayız. Ebeveynlerimizin bizden büyük beklentileri var. Bir süre cep telefonu kullanımından fedakarlık etmek, eğer kariyerimizi geliştirmemize yardımcı oluyorsa, sorun değil” diyor. Kim de Kargil’den.
‘Ordu HPCL Kashmir Super 50’nin bir parçası olan Keşmir Vadisi’nden kızlar, Ladakhi meslektaşlarıyla İngilizce veya Hintçe iletişim kurduklarını söylüyor.
Kupwara’dan 19 yaşındaki Shamina Akhtar, “Dil hiçbir şekilde bir engel değil, birbirimizin ana dilini anlamıyoruz, ancak kızlar olarak iyi bir bağ geliştirdik çünkü aynı sınıfı, rutini ve pansiyonu paylaşıyoruz” dedi. .
Bu öğrenciler için sabit bir gün erken başlar. Bir toplantı için toplanırlar, ardından ilk ders 08:30’da başlar, ardından 13:30’da öğle yemeği molası verir ve ardından dersler 14:30’da devam eder ve 17:00’ye kadar devam eder.
Syed, “Bir çay molası olacak ve ardından 18:00’de bir takas seansı olacak. Öğretmenlerimiz iyi ve her konuda bize yardımcı oluyor. 19:30’da akşam yemeğini yiyeceğiz ve ardından pansiyonumuza gideceğiz” dedi. Mobarak Ali, 19, baramulla sakini.
STK temsilcisi, Pazar günleri 10.00-13.00 arasında düzenli testler yapıldığını ve hazır olup olmadıklarını tam olarak değerlendiren aylık testler olduğunu söyledi.
30 erkek çocuğundan sekizi Ganderbal bölgesinden, dördü Kargil, Kupwara ve Baramulla’dan, ikisi Pulwama’dan ve yedisi Budgam’dan.
Ladakh – Kargil ve Leh bölgeleriyle birlikte – eski Jammu ve Keşmir eyaletinin bir parçasıydı.
5 Ağustos 2019’da Merkez, Cammu ve Keşmir’e özel statü veren 370. Maddenin hükümlerini yürürlükten kaldırdı ve devleti Birlik bölgelerine – Jammu ve Keşmir ve Ladakh – böldü ve ardından Keşmir Vadisi uzun bir süre kapatıldı.