YENİ DELHİ: Ulusal Test Kurumu (NTA), tüm tıp kurumlarındaki lisans düzeyindeki tıp kurslarına kabul için Ulusal Uygunluk-Giriş Testi (NEET (UG)-2023) için çevrimiçi başvuruları davet etti.
İlgilenen ve uygun bulunan adaylar, 6 Nisan 2023 saat 21:00’e kadar online başvuru yapabilirler. Başvuru ücreti, başvuru formunun son teslim tarihinde saat 23:50’ye kadar ödenebilir.
NEET-UG 2023: önemli tarihler
Hayır. | Aktivite | Tarih |
1 | Mesaj yayınlandı | 6 Mart 2023 |
2 | Başlangıç tarihi çevrimiçi başvuru | 6 Mart 2023 |
3 | Online başvuru için son tarih | 6 Nisan 2023 (akşam 9’a kadar) |
4 | Başvuru ücretlerinin ödenmesi için son tarih | 6 Nisan 2023 (23:50’ye kadar) |
5 | soruşturma tarihi | 7 Mayıs 2023 (Pazar) |
7 | sınav süresi | 200 dakika (03 saat 20 dakika) |
8 | Soruşturma zamanı | 14:00 – 17:20 |
NEET-UG 2023: Başvuru Ücreti
NEET UG 2023 başvuru ücreti aşağıdaki gibidir:
Hayır. | Kategori | ücretler |
1 | Genel adaylar için | 1700 tl/- |
2 | General-EWS/OBC-NCL adayları için | € 1600/- |
3 | SC/ST/PwBD/Üçüncü Cinsiyet için | 1000 rupi/- |
Varsa, İşleme Ücretleri ve Mal ve Hizmet Vergisi (GST) aday tarafından karşılanacaktır.
Adaylar, NEET (UG) – 2023’e yalnızca https://neet.nta.nic.in/ web sitesi üzerinden “Çevrimiçi” modda başvurabilirler. Çevrimiçi başvuru formunun sunulması, NTA web sitesi https://neet.nta.nic.in/ ziyaret edilerek yapılabilir. Başvuru Formu’nun başka bir şekilde kabul edilmeyeceği unutulmamalıdır.
Tüm bilgiler/iletişim NTA tarafından kayıtlı e-posta adresine e-posta veya SMS yoluyla gönderileceğinden, adaylar çevrimiçi başvuru formunda verilen e-posta adresinin ve cep telefonu numarasının yalnızca kendilerinin veya ebeveynlerinin/velilerinin olduğundan emin olmalıdır. kayıtlı cep telefonu numarası
Tüm adayların NEET (UG) – 2023 çevrimiçi başvuru formu sırasında adres kanıtı (mevcut ve kalıcı adres) yüklemeleri gerekmektedir.Adres kanıtı AADHAAR Kartı, İkamet Belgesi, Pasaport, Seçmen Kimlik Kartı vb. içerebilir. Her iki belge (varsa) birleştirilmeli ve tek bir PDF dosyası olarak yüklenmelidir. Mevcut ve kalıcı adres aynı ise aynı belge yeterlidir.
NEET UG (Ulusal Uygunluk ve Lisans Giriş Testi), Hindistan’daki lisans tıp kurslarına (MBBS/BDS) kabul için Ulusal Test Kurumu (NTA) tarafından yürütülen ulusal düzeyde bir giriş sınavıdır.
NEET-UG Başvuru Bildirimi 2023
NEET-UG 2023 Bilgi Bültenini İndirmek İçin Doğrudan Bağlantı
NEET UG 2023’e Nasıl Başvurulur?
1. Adım: NTA NEET UG resmi web sitesini ziyaret edin (https://neet.nta.nic.in/)
Adım 2: Ana sayfadaki “Çevrimiçi Başvur” düğmesini tıklayın.
3. Adım: Talimatları dikkatlice okuyun ve “NEET (UG) 2023 Online Başvurusu İçin Devam Edin” düğmesine tıklayın.
Adım 4: NEET UG 2023 başvuru formunda kişisel bilgiler, akademik bilgiler, iletişim bilgileri ve diğer gerekli bilgiler gibi gerekli bilgileri doldurun.
5. Adım: Fotoğrafınızın ve imzanızın taranmış resimlerini öngörülen biçimde yükleyin.
Adım 6: Sağlanan tüm bilgilerin doğru olduğundan emin olmak için lütfen başvuru formunu dikkatlice inceleyin.
7. Adım: Başvuru ücretini banka kartı/kredi kartı/net bankacılığı/UPI/PayTM ile çevrimiçi modda ödeyin.
8. Adım: Ödeme başarılı olduktan sonra onay sayfasını indirin ve ileride başvurmak üzere bir çıktısını saklayın.
Adım 9: İleride başvurmak üzere başvuru formunun ve ödeme belgesinin bir kopyasının saklanması tavsiye edilir.
NEET-UG 2023’e çevrimiçi başvurmak için doğrudan bağlantı