Ne zaman sopaya gitsem, bir şov yapmak istiyorum: Suryakumar Yadav | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHİ: Suryakumar Yadav, kriketin en kısa formatını kasıp kavuran bir öncü. Muhtemelen Hindistan’ın ilk gerçek mavi T20 süperstarı olan Surya, vuruş becerilerinin özünü değiştirmeden gözlerini daha uzun formatlarda başarılı olacak şekilde eğitti.
PTI ile özel bir röportajda, “GÖKYÜZÜT20 sıralamasında zirveye giden yolculuğundan, bu yılki ODI Dünya Kupası’na odaklandığından, Hindistan beyazlarını taşıma özlemlerinden ve eşi Devisha’nın bugün olduğu kişi ve kriket oyuncusunun arkasındaki güç haline geldiğinden bahsetti.
Röportajdan alıntılar:
Bir yıl önce size dünyanın 1 numaralı vurucusunun T20 formatında olduğu söylenseydi buna inanır mıydınız?
Hala bir rüya gibi geliyor. Biri bana bir yıl önce söyleseydi, nasıl tepki verirdim bilmiyorum. Bu formatı oynamaya başladığımda en iyisi olmak istedim ve bunun için çok çalıştım.
2023’teki öncelik ODI Dünya Kupası olacak ve bu, oyununuzu 50’ler üstü formatı için değiştirmek anlamına mı geliyor?
Herhangi bir formatı oynarken çok fazla düşünmeyi sevmiyorum. Bu oyundan zevk aldığım için, her vuruş yaptığımda bir gösteri sergiliyorum. Her zaman hayalini kurduğum ve görselleştirdiğim şey, içeri girdiğimde oyunun kurallarını değiştiren kişi olmak istiyorum. T20I’ler, ODI’ler veya Ranji Trophy olsun, vuruş yapmayı her zaman sevmişimdir.
Takımımın benden istediğini 40-50 topla yapabiliyorsam, neden 100 top vurayım?

Embed-SKY-2612-GETTY

Suryakumar Yadav (Fotoğraf: Hannah Peters/Getty Images)
Avustralya’ya karşı 4’lü Test Serisi için Hindistan kadrosuna girme şansınızı görüyor musunuz?
Kırmızı topta ulusal düzeyde kriket oynamaya başladım, bu yüzden cevap orada yatıyor. Beş gün boyunca karşılaşacağınız pek çok zor ama büyüleyici durum var ve bu, üstlenmek istediğiniz zorluk. Evet, (Hint takım yönetimi) bana ihtiyaç duyarlarsa hazırım.
Beceriler öğrenilebilir, ancak zihninizi en üst düzeyde baskıyla başa çıkmak için nasıl eğitirsiniz?
Asla imkansız olmadığını söyleyebilirim, ama kesinlikle zordu. Akıllı bir yaklaşım çağrısında bulundu. Çok miktarda egzersiz yapmak yerine, çok sayıda kaliteli egzersiz yaptım. Ben ve ailem tarafından birçok fedakarlık yapıldı. Hindistan’da ilk maçıma çıkmadan önce 10 yıl birinci sınıf kriket oynamıştım.
Birinci sınıf bir seviyeye getirerek, ticaretin birçok püf noktasını öğreneceksiniz. Yani uluslararası seviyeye çıkıp farklı bowling oyuncuları oynadığınızda yapmanız gereken tek şey kendinizi ifade etmek.
Ama sana şunu söyleyeyim. Hindistan’da yerel eziyetten geçtiyseniz, uluslararası kriket için hazırsınız ve bu seviyede başladığınızda, herhangi bir bagaj taşımıyorsunuz. Yurtiçinde ne yaptıysan onu yap.
Yaklaşık on yıl önce, India Emerging’in (U-23) kaptanlığını yaptınız. Yıllar geçtikçe, yurtiçi ve IPL seviyesinde performans gösterdiğiniz için, ulusal çağrının gelmeyeceğinden korktunuz veya kızdınız mı?
Sinirlendiğimi söylemeyeceğim ama her zaman bir sonraki seviyeye geçmek için nasıl farklı olabileceğimi düşündüm. Yani çok çalıştınız ve oyundan da zevk almalısınız.
Bu yüzden kriket oynamaya başladın. İster basit bir egzersiz seansı, ister sağlıklı olan ama daha önce zevk almadığım bir yemek olsun, bundan zevk almaya başladım. Sonuçları düşünmeyi bırakıp sadece sürece odaklanırsam, bir gün kapıyı kıracağımı biliyordum.
Arkadaşın Sufiyan Sheikh, bazen en hızlı bowling oynayanlarla karşı karşıya olsan bile baldır pedi takmadığını söyledi. Bu doğru mu ve bunun sebebi nedir?
Avustralya’daki World T20’de uyluk pedleri giydim çünkü ülkeyi ilk kez geziyordum ve hızlı ve zıplayan pistlerde (onları takmamak) iyi bir fikir değildi. Ama evet, düşük zıplamalı Hint pistlerinde, baldır vatkası giymenin sevdiğim şutları çalmamı engelleyeceği hissine kapılırsam, o zaman onu giymem.
360 derece tekniğinizden biraz bahseder misiniz?
Bu ilginç bir hikaye. Okul ve üniversite günlerimde lastik toplarla çok fazla kriket oynadım. Sert beton kortlarda ve yağmurlu günlerde o 15 yarda bowls geldi ve çoğu gerçekten sert fırlattı (attı). Şimdi 15 yarda bir lastik top 140 artı tıklamayla geliyor ve bacak tarafı sınırı 95 yarda olsaydı, ofsayt sadece 25-30 yarda olurdu.

Dahil-SKY2-2612-GETTY

Suryakumar Yadav (Fotoğraf: Cameron Spencer/Getty Images)
Yani ofsayt sınırlarından kaçınmak için, ofsaytta kolayca sınır almamak için çoğu vücuduma girerdi. Bu yüzden bileklerimi hareket ettirmek, o toplayıcı çekişleri oynamak ve üst kesimler bu maçlardan doğdu.
Ağlardakileri asla denemem. Filelerde normal antrenman yapmayı ve topa vuran sopanın sesini duymayı seviyorum. Kendimi iyi hissedersem, çıkacağım.
Virat Kohli ve Rohit Sharma ile hangi bağı paylaşıyorsunuz?
Aslında soyunma odasını Virat Kohli ve Rohit Sharma ile paylaştığım için çok şanslıyım. Onlar farklı bir uluslararası kriket oyuncusu türüdür. Başardıkları şeyler, bunu başarabilecek miyim bilmiyorum.
Son zamanlarda Virat bhai ile bazı iyi işbirliklerimiz oldu ve onunla birlikte olmaktan keyif alıyorum. Rohit bir ağabey ve benim sondaj tahtam gibidir. Şüpheye düştüğümde, ona oyunum hakkında doğrudan sorular sorarım. 2018’de MI’ya katıldığımdan beri harika bir rehber oldu.
Mumbai Kızılderilileri ve eşi Devisha’nın kariyerinize katkılarından da bahseder misiniz?
Hayatımda ve bu kriket yolculuğunda iki sütun var: Mumbai Kızılderilileri ve eşim Devisha.
Önce MI’nın katkısına değinmeme izin verin. 2018’de KKR’den buraya döndüğümde, üst sıralara çıkmak için bir fırsat arıyordum ve yönetim ben sormadan bile bu sorumluluğu bana emanet etti.
Bu şansı kullandım, performansımı sürdürdüm ve bir daha arkama bakmadım. MI, rütbeleri yükseltmek için ihtiyacım olan tüm olanakları bana sağladı.
2016’da Devisha ile evlendim ve 2018’de MI’ya katıldığımda, biz (ben ve Devisha) bir birim olarak bir sonraki sınıfa geçmek için ne yapmalıyız diye düşünmeye başladık. Birlikte paylaştığımız bir rüyaydı ve ona ihtiyacım olduğunda her zaman yanımdaydı. Seyahat etmek istemese bile onu sürüklerim.
Bir atlet olarak ihtiyacım olan dengeyi sağlıyor. Ofiste geçen iyi bir günün ardından rehavete kapılmama izin vermiyor ve aynı zamanda kötü bir günün ardından omuzlarımın çökmesine de izin vermiyor.