Nagpur’da yönetim kırbaç çaktı, sıfır kopyalama vakası bildirildi | Nagpur Haberleri

HakikaT

Global Mod
Global Mod

Nagpur: Yönetim, hem statik hem de uçan filolar tarafından merkezleri kırbaçladığı ve son derece agresif bir şekilde denetlediğinden, Nagpur bölgesinin tamamında tek bir kopyalama vakası bile yoktu.
Salı günü yapılacak olan HSC kurul sınavının ilk gününde sınav merkezinden başlayarak blok düzeyinde, taluka düzeyinde ve son olarak ilçe düzeyinde çok katmanlı bir güvenlik protokolü tüm ilçede sıkı bir şekilde uygulandı.
Dr. Bölge Toplayıcı Vipin Itankar, “Sınavlarda kopya çekmeye müsamaha yoktur. Yetkililerime, ilçe genelinde geçme oranında bir düşüşe yol açsa bile sınavlarımızın tamamen serbest ve adil bir şekilde yapılması gerektiğini söyledim.”
Her sınav merkezinin, normal gözetmenlerin üzerinde olan statik kadro üyeleri vardır. Ardından, yetki alanları da haritalanmış olan uçan filo gelir.
Yıllar geçtikçe kopya karşıtı kampanyalar popülerlik kazandı ve sonuçları gözle görülür hale geldi. Ancak 2023 yılına gelindiğinde, eyalet hükümeti pedala sonuna kadar basmış görünüyor. Uçuş mangalarından savaş odasına kadar tüm sınav makinesi Salı günü aktif moddaydı.
Dr. Itankar şunları söyledi: “Personelimiz yüksek motivasyona sahip olduğu için agresif gözetim devam edecek. Hepimiz öğrencilerimizin sınava gelmelerini ve biraz iç gözlem yapmalarını isteriz. Başkalarını kandırabilirsin ama kendini kandıramazsın. Hile yapmaktansa başarısız olmak veya düşük puan almak daha iyidir. Her durumda, öğrenciler zayıflıklarını belirleyecek ve üstesinden gelmeye çalışacaklar.”
Nagpur ZP’nin CEO’su Saumya Sharma, uçan ekiple birlikte birkaç sınav merkezini ziyaret etti. “Gittiğimiz her yerde sınav sürecinin sorunsuz geçtiğini ve herhangi bir olumsuz olayın bildirilmediğini fark ettim. Sınav adaylarına adil bir ortam sağlamaya devam etmek için her türlü çabayı göstereceğiz” dedi Sharma.
Devlet eğitim kurulu bölüm başkanı Chintaman Vanjari, “Her merkez sıkı bir gözetim altında ve bu sefer öğrenciler bile haksız yolların kullanılmasına yer olmadığını biliyor” dedi.