Müfredat devrimi neden SIOM, Nashik’te bir trend?

ManK

New member
mediawire_image_0

Symbiosis Operasyon Yönetimi Enstitüsü ilgili kalmak ve mevcut bilgileri geliştirmek ve öğrencileri gelecekteki kariyerlerine daha iyi hazırlamak için en güncel endüstri bilgilerini sağlamak için düzenli olarak güncellenen bir müfredat oluşturmuştur. Değişiklikler mezunlardan, akademiden ve endüstri uzmanlarından alınan geri bildirimlere göre yapıldı. Müfredat değişikliklerinin amacı, endüstri standartlarına daha iyi uyum sağlamak ve yeni teknolojileri ve en iyi uygulamaları entegre etmektir.
Symbiosis Operasyon Yönetimi Enstitüsü (SIOM) Nashik, 2005 yılında kuruluşundan bu yana, yönetim eğitiminde operasyonel mükemmelliği güçlendirme ve yönetme misyonuyla Hindistan’da türünün tek örneği olduğunu kanıtladı.
SIOM, yetkinlikleri etkinleştiren ve özel olarak geliştiren bir niş enstitü olarak kendini ayırır. Endüstrinin gelişen beceri gereksinimleriyle uyumlu bir müfredatla tasarlanırken, aynı zamanda mayın tarlalarında gezinmeye yardımcı olan temelleri de atıyor. SIOM, MATLAB, AtlasTi, LINGO LINDO, Sigma Excel gibi klasik bir yazılım koleksiyonuna sahip özel bir yüksek verimli bilgisayar laboratuvarı gibi modern kaynaklarla donatılmış özel bir son teknoloji Operasyon Laboratuvarı ile heyecan verici yolculuğunda önemli ilerleme kaydediyor. , MS Project, RStudio, Minitab vb.
Buna yanıt olarak, Vandana Sonwaney, SIOM Direktörüsöz konusu, “Operasyon Mükemmelliğini güçlendirme ve yönetme vizyonuyla SIOM, mükemmel teknik, pratik, analitik ve insan becerilerine sahip potansiyel liderler yetiştirmeye çalışıyor. Şirketler daha sürdürülebilir bir modele doğru ilerledikçe, ticari operasyonlar stratejik iş kararlarının ayrılmaz bir parçası haline geliyor. Bu endüstri dönüşümünü göz önünde bulunduran Symbiosis Institute of Operations Management, Nasik, başından beri operasyonel mükemmelliğin sınırlarını yeniden tanımlamaya kendini adamıştır.”
SIOM’un müfredata ayak uydurma arayışı, sektöre uygun olacak şekilde stratejik olarak tasarlanmıştır. Son 2 yılda SIOM, müfredatına Makine Öğrenimi, Blok Zinciri, IIOT ve Yapay Zeka, Kalite Yönetimi, Tedarik Zinciri Yönetimi, Proje Yönetimi ve Teknoloji gibi Endüstri 4.0’ın en son öğelerinde eğitim veren birkaç yeni ders ekledi. . Müfredat ayrıca, tüm sektörlerde üretim ve hizmetlerin tekno-yönetim yeterlilik ihtiyaçlarını karşılamak için dinamik sistem modelleme, tedarik zinciri analizi, BT danışmanlığı ve finansal hizmetlerde operasyonları içerir. Döngüsel ekonomi, sürdürülebilir tedarik zincirleri, yaratıcılık ve tasarım düşüncesi gibi konular, öğrencileri iş anlayışlarında sürdürülebilirlik ve çevre katsayısı konusunda duyarlı hale getirmek ve donatmak için aşılanır. Bu, öğrencilerin ESG ve döngüsellik gibi yeni geliştirilen sıcak noktaları öğrenme adımlarına dahil etmelerini sağlamak içindir. SAP ERP eğitimi, Altı Sigma sertifikası, APICS sertifikası ve proje tabanlı öğrenme gibi girişimler, dünya çapında yetkin yöneticiler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Öğrenciler, hedef odaklı bir yaklaşımı geliştirmeye yardımcı olan CAPSIM ve Harvard İş Simülasyonu gibi uluslararası iş simülasyonları ile meşgul olurlar.
Operasyon Yönetimi programında amiral gemisi MBA programına ek olarak, SIOM, 2022’de Tarım-Operasyon Yönetimi programında MBA programını başlattı. Operasyon Yönetimi’ndeki amiral gemisi programı, öğrencileri kurumsal satın alma, lojistik ve tedarik zincirlerinde yer alan kaynakların süreç iyileştirme, maliyet azaltma ve üretim ve dağıtım optimizasyonu konularında beceri, araç ve uzmanlıkla donatır. Yakın zamanda başlatılan Agri-Operations Management, tarımsal süreçler ve uygulamalar için operasyonel yönetim bilgi açığını kapatıyor. Çevresel uyum, satın alma uygulamaları, tedarik zinciri tasarımı ve yapısı, operasyonların sürdürülebilirliği ve görünürlük için modern teknolojinin önemi gibi birçok kritik alan, tarım sektöründe operasyonel yönetimi net bir şekilde anlayarak kolayca anlaşılabilir ve uygulanabilir.
Nashik, Symbiosis Operasyon Yönetimi Enstitüsü’ne kabul edilmek için bir öğrencinin SNAP’a (Symbiosis Ulusal Yetenek Testi) kaydolması gerekir. İlk adım, bilgisayar destekli giriş sınavına girmektir. SNAP için kalifiye olduktan sonra, uygun adaylar Aşama 2’ye, yani GE-PIWAT’a, yani Grup Egzersizi, Kişisel Etkileşim ve Yazma Yeterlilik Testine çağrılacaktır. Bu liyakat listesi yayınlanacak ve kısa listeye giren adaylar, öngörülen süre içinde ücretlerini ödeyerek kabul sürecini tamamlamaları için çağrılacaktır.
2005’teki başlangıcından bu yana, SIOM’un Operasyon Yönetimi MBA programı, herhangi bir mühendisin keskin teknik ve bilimsel yetenekler ve yenilikçi iş yönetimi disiplinleri getirmesini sağlayan, Operasyonlarda niş bir uzmanlık sağlama mirasına sahiptir. Öğrenciler, kuruluşlarının karşılaşabileceği planlama, geliştirme ve uygulama konularını ele alacak şekilde giyinirler. Tarım İşletmeciliği Operasyonlarında MBA ile SIOM, uzmanlığını tarım sektörüne genişletmek istiyor. Bu program her mezuna açıktır. Buradaki programlar, iş yönetimi yeteneklerini güçlendirmek ve kuruluşun başarısı için kritik olan iş fonksiyonlarına kapsamlı bir bakış sağlamak için tasarlanmıştır.
Kurslarına genel bakış ve kabul süreci hakkında daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edin: – https://www.siom.in/.

Sorumluluk Reddi: SRV Media tarafından üretilen içerik