Bhopal: İçinde bulunduğumuz belirsizlik döneminde stres, iş gücündeki insanların karşı karşıya kaldığı ek bir yük haline geldi. Ruh sağlığına dikkat edilmezse çalışanların iş yerindeki performansı etkileniyor, evde de tatsızlıklar yaşanıyor.
Çalışanlara duygularını, işlerini ve stres seviyelerini yönetmeleri için gerekli araçları sağlamak için emekli bir orman bekçisi’Öz yönetimEylül 2022’den beri ormancılık bölümü yer personeli programları.
“Departmanın farklı işlerinde farklı seviyelerde memurlar yer alıyor. Özellikle uzak bölgelerde ve küçük kasabalarda uzun saatler çalışırlar. Son yıllarda, özellikle pandemi nedeniyle, iş profilinde, ana sorumluluk alanlarında, fonksiyonel tarzlarda vb. birçok değişiklik oldu.
Herkes çok çabuk adapte oldu. Ancak daha yeni şeylere hızlı adaptasyon, personelin önceden var olan iş yükünü artırdı – bazen fiziksel ve zihinsel sağlıklarını etkileyen aşırı stres ve kaygıya yol açtı. Sırasında IFS görevlileri dahil olmak üzere düzenli beceri geliştirme ve yönetim eğitimi almak stres YönetimiMadhya Pradesh’in farklı bölgelerinde bu tür 12 oturum düzenleyen emekli PCCF’den Ramesh Kumar Srivastava, “Yer ekiplerinin bu türden çok az yolu var” dedi.
“Zemin katta bu tür programlara ihtiyaç var. Çaba, bu tür programları yer ekibi eğitim müfredatının bir parçası haline getirme çabasıdır” dedi.
Bunun önemini anlatan emekli yetkili, “Orman dairesi yer görevlileri halkla her gün temas halinde. Stres seviyelerini ve duygularını düzgün bir şekilde yönetemezlerse, stres halka aktarılacak ve iyi kamu hizmetinin önünde bir engel haline gelecektir.” Liderliğini yaptığı seansların eğitim modülü öz bakım, iç yönetişim, iş-yaşam dengesi, şükran, öz yönetim, stres ve öfke yönetimi konularından oluşuyor.