Mohammed Siraj’ın hissesi teslimatla birlikte yükseldi | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
Pacer, Bumrah’ın yokluğunda beyaz top kriketinde güçlü bir izlenim bırakıyor
THIRUVANANTHAPURAM: Beyaz top kriketinde, özellikle Hindistan koşullarında, bir saha kaptanının dört kayma ve bir bacak kayması kullandığını pek sık görmezsiniz. Ve bu da, ilk vuran takımın neredeyse 400 sayı attığı bir sahada.
Ancak Pazar gecesi burada, Thiruvananthapuram’daki Greenfield stadyumunda Hintli kaptan Rohit Sharma, üç maçlık serinin son ODI’sine böyle bir hücum sahası koymaya karar verdi çünkü Muhammed Siraj Sri Lankalı vurucuları arasında ortalığı kasıp kavurdu.

Koşarken iyi bir ritim içinde görünen ve Lankalılara karşı iki ODI’nin açılışında en etkileyici bowling oyuncusu olan Siraj, elinden gelenin en iyisini sona saklamıştı. İlham verici bir açılış büyüsünde, yeni top atıcının tipik becerilerini göstererek ziyaretçilerin ölümünü planladı: Topu topa vuran adamlardan almayı, çizgisini tutmayı ve içeri sokmayı başardı.
Kariyerinin en iyisi 4/32 rakamıyla bitiren ve dokuz wicket serisinde en iyi kaleci olarak ortaya çıkan 28 yaşındaki oyuncu, başarısını açılış patlamasında topa vuran oyunculara saldırma numarasına bağlıyor.
“Planım, yeni topla olabildiğince çok kaleyi alıp rakibe baskı uygulamaktı. Sınırları kabul etsem bile, birkaç kaleyi talep edebildiğim ve rakip sete meydan okuyabildiğim sürece iyiyim.” arka ayak” dedi.

2

Geçen yıl ODI’lerdeki güç oyununda uluslararası bir bowling oyuncusu için en çok kaleye (15) sahip olduğu için Siraj’ın planı işe yarıyor gibi görünüyor. Bunun için geliştirmeyi başardığı sallanan dikişlerin arzına borçludur. “Yalpalama dikişi ile ne ben ne de topa vuran oyuncular topun ne kadar hareket etme eğiliminde olduğunu bilemeyiz. Bazen top çizgisini tutar, bazen topa vuran oyuncunun içine girer. Titreşimli birçok küçük kapı alıyorum. Benim için etkili. Ben onunla başarılı olmak ve kıpır kıpır dikişlere daha çok güvenmek ”dedi.
Haydarabad pacer, iki yıl sonra ilk ODI çağrısını almadan ve ertesi yıl bir Test sınırı ile ödüllendirilmeden önce, 2017’de Hindistan için T20 çıkışını yaptı. “İlk başta bir vuruş yaptım ama bir süre sonra kaybettim. Bu yüzden dışa savurucuyu geliştirdim. Artık içe savurmayı yapamadığım için yalpalama dikişi açmayı geliştirdim. Yalpalamada etkili olmam uzun zaman aldı. dikiş Şimdi hem dışa doğru salınım hem de sallanan dikiş teslimatları faydalı olacak.

“Kullandığım dikiş konumu, doğal bir dışa savurma oyuncusu içindir. Yalpalama dikişini kullandığımda, topun konumu ince bacağa doğru eğilir. Yalpalama dikişi kullandığımda güverteye sert bir şekilde vurmaya çalışıyorum çünkü bu daha etkili.” Siraj dedim. Uluslararası ilk çıkışını tutumluluğunun onun düşüşü olduğunu kanıtladığı T20Is’de yapmasına rağmen, hız belirleyici ODI’lerde ve Testlerde tek başına görünüyor ve bu duruma yükseldi. Jasprit Bumrahyokluk.
Etkileyici hızın amacı, bowlinge dalmasıyla ölçülebilirken, vurucuları şaşırtmanın bir yolunu bulmuş gibi görünüyor. “Çizgimi ve uzunluğumu doğru çalıştırırsam, vurucuların vurması zor olacaktır. İster Testler, ister T20I’ler veya ODI’ler olsun, doğru alanlarda bowling oynamaya devam ederseniz ödüller gelecektir.”
Avustralya’ya karşı yapılacak testlerle ve ODI Dünya Kupası daha sonra, Siraj’ın yeni topla atılımlar yaratma yeteneği çok önemli olacak.
VOBBLE DİKİŞ DAĞITIMI NEDİR?
– Hızlı bir bowling oyuncusu böyle bir atış yaptığında, dikişin dik kaldığı geleneksel bir pacer’ın aksine, dikiş bir yandan diğer yana hafifçe sallanacaktır.
– Atıcı sırtını büker ve güverteye sert bir şekilde vurursa, yalpalama dikişinin çıkışı tahmin edilemeyecek şekilde sahadan sapacaktır.
– İngiliz pacer James Anderson, Pakistan’ın 2010 İngiltere turu sırasında Mohammad Asif’i yakından gördükten sonra geliştirdiğini söylediği doğumu icat etmekle tanınır.
– Teslimat genellikle, yüzük ve orta parmaklar dikişin her iki tarafında, ancak dikişin daha görünür olması için çok daha uzakta olacak şekilde, topu normal bir adımda olduğu gibi tutarak bowling yapılır.
– İşin püf noktası, topun normal bir atış gibi elden “itilip” yalpalama şansı vermesi için bilek “kilitli” durumdayken topun nasıl serbest bırakıldığıdır.
– Siraj gibi birçok üst düzey uluslararası bowling oyuncusu artık kendi wobble-seam teslimat versiyonuna sahip.