Mohammed Siraj: Avustralya’yı gezerken travma geçiren babası Muhammed Siraj’ın ölümü | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

Ne zaman Muhammed Siraj Hindistan’ın 2020 Avustralya turu sırasında hızlı bir bowling oyuncusu olarak etkilendi, evinden yıkıcı bir haber almayı beklemiyordu ve babasının vefat ettiğini öğrendiğinde bu onu mahvetti.
Şok edici haber Siraj’ı travmatik bir durumda bıraktı ve vatani hizmeti sırasında gözyaşları içinde duygusal bir savaşa girdi.
Haydarabad kalp pili, Kasım 2020’de Avustralya’dayken kısa bir hastalıktan sonra babası Muhammed Ghaus’u kaybetti. Küresel salgın nedeniyle uygulanan karantina kısıtlamaları ve Covid’in zorunlu kıldığı biyo-balon nedeniyle cenazeye katılamadı.
IPL’de Royal Challengers Bangalore takımında oynayan Siraj, RCB 2. Sezon Podcast’ine “Avustralya’da, biz birbirimizle görüntülü görüşmeler yoluyla konuşurken kimse diğer oyuncuların odalarını ziyaret edemezdi” dedi.
“Ama Bay Sridhar (eski saha koçu R Sridhar) sık sık aradı ve nasılsın, ne yedin vs.
“Telefonda hiç ağlamadım ama odada ağladığım ve onunla daha sonra konuştuğum zamanlar oldu.”
Pazartesi günü 29 yaşına giren Siraj, o zamanlar baş antrenör Ravi Shastri’nin onu nasıl desteklediğini ve cesaretlendirdiğini de hatırladı.
“Babamın vefatından sonraki gün antrenmana gittim ve Ravi Shastri bana babamın onayını aldığımı ve beş wicket çekeceğimi söyledi. Brisbane’de beş wicket aldığımda bana şöyle dedi: ‘Bak, Ben sana beş kaleyi alacaksın demiştim.
“Babam etraftayken gerçekten güzeldi çünkü oğlunun başarısını görmek istiyordu. Tüm zor işleri benim yaptığımı görünce çok gururlandı ve mutlu oldu.
“Her zaman babam için performans sergilemek istemişimdir ve rüya gerçek oldu, ama keşke daha fazlasını yapabilseydim.”
Tarihi 2-1 seri zaferinde 13 kafa derisi ile Hindistan’ın en yüksek kaleci olan Siraj, ekibin Brisbane’deki dördüncü Testte tarihi bir zafer kazanmak için kilit oyuncuların birden fazla yaralanmasıyla nasıl mücadele ettiğini de hatırladı.
“Avustralya’da en çok bowling oynamaktan zevk aldım çünkü tüm ana bowling oyuncuları sakatlandığı için tempo atağı lideri oldum. Yeni topla bowling oynamak tamamen farklı bir duyguydu. Büyük bir sorumluluktu ve bunu yapabildiğim için çok mutluydum.” yerine getirmek
“Jassi bhai’nin (Jasprit Bumrah) son testi oynamadığını bile bilmiyordum ve bunu ısınmak için yere indiğimde duydum. Jassi bhai’nin oynamadığı takım toplantısında bize bildirildi. oynamıyorum.
“Bovling takımının tamamı çok genç olduğu için bunu duyunca şok oldum. Shardul (Thakur) ve Navdeep Saini birer maç oynarken ben sadece iki maç oynadım. o maça.”
Siraj ayrıca 2021’de Hindistan’ı Lord’s’ta 151 turluk bir zafere götürmek için sekiz kalelik bir maç mesafesiyle geri döndüğünde unutulmaz bir İngiltere performansı sergiledi.
“İkinci vuruşta 6’da 175’tik ve mümkün olduğunca 200’e yaklaşmak istedik, bu toplamı güvenle savunabilirdik. Ancak Jassi bhai ve (Mohammed) Shami bhai arasında harika bir ortaklık vardı ve 250’den fazla sayı aldık. plaka,” dedi Siraj.
“Farklı bir duyguydu ve vuruş sıralarını açıkladık. Sonra Virat Bhai bize 70 over’imiz olduğunu ve bu over’ları tüm kalbimizle (sizinle) boğduğumuzu ve onlara 70 overs cehennem gibi hissettirdiğimizi söyledi. Bu bize çok fazla motivasyon ve saldırganlık verdi. .
“Hepimiz Virat Bhai’nin saldırganlığını biliyoruz ve bunu gördüğümüzde hepimiz motive oluyoruz. İngiliz vurucuların ‘burası bizim evimiz mi yoksa onların evi mi’ diye düşünmesine neden oluyoruz.”
(Ajansın katkısıyla)