Mission Shakti 4: UP’de Kızlar için Temel Seviye Kendini Savunma

ManK

New member
Şans eseri: Dördüncü aşama kapsamında Misyon Shaktithe Yogi Adityanath hükümet lise ve karma okullarda nefsi müdafaa eğitimi verecek.
Bu, kızların güvenliğini ve esenliğini ve fiziksel ve zihinsel özgüvenlerini sağlamak için yapılır.
Bir hükümet sözcüsüne göre, suça ve suçlulara karşı “sıfır tolerans” politikası nedeniyle son beş buçuk yılda eyalette kadınlara yönelik suçlarda önemli bir düşüş oldu.
Sözcü, “Güvenliklerini sağlamak için öğrenciler kendini savunma programı ‘Rani Laxmi Bai’ konusunda eğitilecek” dedi.
Okul Eğitimi Genel Müdürü Vijay Kiran Anand, nefsi müdafaa programının nasıl başarılı bir şekilde uygulanacağına ilişkin ayrıntılı yönergeler yayınladı.
Kız çocukların eğitimi için eylem planı hazırlandı. Bu eğitim Aralık 2022’de başlayacak ve Şubat 2023’e kadar devam edecek.
Sağlık ve beden eğitimi eğitmenleri ve Kasturba Gandhi Balika Vidyalayas (KGBV) spor öğretmenleri, okulda okuyan tüm kız çocuklarına beden eğitimi, spor, resim ve müzik alanlarında öngörülen sürelerde eğitim verecek.
Eğitim, okul müdürünün gözetiminde gerçekleştirilir. Ayrıca okullardan bir öğretmen de eğitime dahil olacak ve kızların staj döneminde sürekli hazır bulunacak.
Programın ilk haftasında yapılan ısınma etkinliklerinde çocuklarla güvenlik önlemleri, kanunlar, yardım hattı numaraları vb. konularda bilinçlendirmek için deneme çalışması yapılır.
Kolaylık sağlamak için, Kadın ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Merkezi, 1090 Lucknow tarafından hazırlanan, kadın ve çocuklara karşı işlenen suçlarla ilgili temel yasalara dayanan bir kitapçık da okunacak ve çocuklarla ayrıntılı olarak tartışılacaktır.
Şu anda toplam 10.158 sağlık ve beden eğitimi eğitmeni ve 10.904 eğitmen ve öğretmen, Samagra Shiksha yönetimindeki lise ve karma okullarda 746 KGBV’de çalışıyor.