Milli Eğitim Günü 2022: Jamia Hamdard ‘Mevlana Azad’ın Ulus İnşasındaki Rolü’ Konulu Bir Konferans Verdi

ManK

New member
YENİ DELHİ: Jamia Hamdard Milli Eğitim Günü münasebetiyle kutlandı. Mevlana Ebul Kelam Azadi11 Kasım 2022’de Jamia Hamdard Kongre Merkezi’nde 135. doğum günü. Bu uğurlu günde, Dean Student Welfare (DSW), Jamia Hamdard, ‘Mevlana Azad’ın Ulus İnşasındaki Rolü’ konulu bir konferans verdi.
Program Baş Konuk, Yeni Delhi Power Finance Corporation İcra Direktörü Bay Rizwanur Rahman’ın; Onur konuğu Dr. Junaid Haris, Kıdemli Fakülte, İslami Çalışmalar Bölümü, Jamia Millia Islamia ve diğer ileri gelenler. Program daha sonra Dr. Zeenat İkbalDSW’nin yardımcısı.
Dr. Junaid Haris konuşmaya Mevlana Azad’ın genç Kızılderililer için eğitime büyük önem verdiğini söyleyerek başladı. Mevlana Azad’ın eğitim politikasının vizyonunun, hayatın her alanında gelecek nesiller Vishwaguru yaratmak olduğuna dikkat çekti. Ayrıca Mevlana Azad’ın İslami bakış açısıyla ulus inşasında özellikle Hindular ve ülkedeki Müslümanlar arasında toplumsal uyumun rolüne ilişkin vizyonunu ve yaklaşımını vurguladı.
Power Finance Corporation’ın genel müdürü Sayın Rizwanur Rehman, Mevlana Azad’ın katkılarından söz ederek, karma kültüre inandığını ve modernite ile gelenek arasında bir denge kurmak istediğini söyledi. Mevlana Azad’ın güçlü bir ahlak anlayışına sahip kurumlar inşa etme ve kültürel ve edebi akademiler kurma planını övdü.
Başkanlık konuşmasını Prof. (Dr.) M. Afshar Alam, Rektör Yardımcısı Jamia Hamdard, Mevlana Abul Kalam Azad’ın ilhamına ve katkısına odaklanıyor. Profesör Doktor. Afshar Alam, Hindistan’ın kültürel değerler ve zenginlikteki küresel hanedanlık armalarını doğruladı. Jamia Hamdard, Jamia Millia Islamia ve Aligarh Muslim University’ye verdiği ilham ve destek için Mevlana Azad’a teşekkür etti. Bu eğitim kurumları, on yıllar boyunca keskin zekalar biriktirmiş ve azınlık topluluklarını beslemiştir.
Bay SS Akhtar, Kayıt Memuru Jamia Hamdard, Mevlana Azad’ın mirasını yineledi. ayrıca “Ilm ko Mashal ki tarah aage badhane ki koshish karta hai Jamia Hamdard” dedi.
Bu olayı onurlandıran saygın kişiler, Dekanlar, Bölüm Başkanları, Fakülteler, Memurlar, Bay Shaukat H Müftüsü, Bay Mutiur Rahman ve Jamia Hamdard’ın öğrencileridir.
‘İstiklal Marşı’ ile sona eren program, teşekkürlerini Sn. Seyyid Suud AhtarKayıt memuru, Jamia Hamdard.