Metromaniac AIIMS hastası doktorlara uykusuz geceler yaşatıyor | Nagpur Haberleri

HakikaT

Global Mod
Global Mod
NAGPUR: 41 yaşında bir adam yaklaşık bir hafta önce fıtık ameliyatı için başvurdu. AMAÇLAR Nagpur, son günlerde bütün bir mahalleyi kargaşaya sürükledi. Adam defalarca güvenlik ve sağlık personeline yakınlardaki Khapri’yi ziyaret etmeleri için izin verdi. Metro Çeşitli rahatsızlıklara teşhis konmasının yanı sıra gezinti yapmak için istasyon. Elinde salin IV için kanül olmadığı için, adamın aile üyesi veya hasta olduğu gardiyanlar tarafından teşhis edilemedi.
Olay, Perşembe günü planlanan ameliyatını gerçekleştirmeden cerrahi departman tarafından zorla taburcu edildiğini iddia eden hasta başhekimliğin ofisine geldiğinde ortaya çıktı. Koğuş personelinin kendisine saldırdığını ve koğuştan kaçmak zorunda kaldığını söyledi. Ayrıca insülin verildiğini, gece 01.00’de taburcu olduğunu, aynı gece tekrar yattığını ve Perşembe günü tekrar taburcu olduğunu iddia etti.
Koğuş ve koğuştaki diğer hastalar tüm iddiaları reddetti. Hastanın öylece uzaklaştığını ve metro yolculuklarının keyfini çıkardıktan sonra geri geldiğini söylediler. Hasta, koğuştaki diğerlerinin de gece metroya bindiğini iddia etti. Doktorlar, hastanın halüsinasyon gördüğünü söyledi.
Akrabaları Saoner’den geldikten sonra doktorlar onu bir psikiyatri koğuşuna nakletmeyi düşünür. Adam, 3 Aralık’ta kabul edildiğinden beri yalnız yaşıyor.
“Ben bir çiftlik işçisiyim. Fıtık ve küçük hidrosel ameliyatı olmam gerekiyor. Her ikisi de aynı anda ameliyat edilirse, enfeksiyona karşı hassasım. Fıtığa bağlı hidroselden şişliğim var. Sadece fıtık için ameliyat olursam şişlik iner ve enfeksiyon önlenebilir. Ama açık operasyon yapmak istiyorlar ki ben istemiyorum” dedi.
Hasta bir hata nedeniyle taburcu edildiğini iddia etti. “Beni sabah 1.30’da yeniden kabul edilmem için gönderdiler ve ayrıca giriş ücreti istediler. Beni sağduyulu olmakla suçluyorlar” dedi.
Hastane personeli, ‘Bütün gece dolaşıp duruyor ve yatağında kalmıyor. Hastaların gece dışarı çıkmasına izin verilmiyor ama sürekli dışarı çıkıyor. Bazen sabah 4’te ayrıldı. Dosyasından sayfaları yırttı. Birinin ona insülin verdiğini söylüyor. Şeker hastası değil.”
Kıdemli bir doktor, “Hasta, yatışından bu yana tuhaf davranmasına rağmen sabahtan beri ajiteydi. Başka bir doktor onunla tekrar görüşecek ve gerekirse psikolojik tedavi önerecek.”