Medvedev, Djokovic’in Dubai finalini Rublev ile rezerve etme koşusunu bitirdi | tenis haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

Daniel Medvedev Novak Djokovic, Cuma günü dünyanın bir numaralı rakibini 6-4 ve 6-4 yenerek yılın ilk mağlubiyetini aldı. Dubai tenis şampiyonası tutucu oynadığı final Andrew Roelev haftalar içinde üçüncü bir şampiyonluk için.
Oyuncuların sezon başındaki galibiyet serilerini tehlikeye attığı bir maçta, hata eğilimli bir Djokovic’i iki kez kırarak ve ilk seti yakıcı bir forehand ile bitirerek ilk kanı alan Rotterdam ve Doha şampiyonu Medvedev oldu.
Adelaide ve Avustralya Açık şampiyonluklarını kazandığından beri ilk turnuvasında oynayan Djokovic, Tomas Machac’a karşı ilk açılışında yaşadığı küçük bir korku dışında, zar zor ayak hatası yaptı.
35 yaşındaki oyuncu, açılış setinde 2-5 geride kaldıktan sonra iyi bir oyuncu gibi görünüyordu, ancak uzun bir dönüşün ardından saniyenin başlarında servisini düşürdü.
Bu, Medvedev’in 14 maçta Djokovic’e karşı beşinci galibiyetini talep etme teklifinde ancak hayal edebileceği bir açılıştı ve Rus, yüksek oktanlı bir koşunun ardından 4-2 öne geçti.
Eski ABD Açık şampiyonu Medvedev, bir sonraki servis oyununda üst üste 13. galibiyetini mühürlemek için kritik bir tutuş için bir as ile daha da uzaklaştı.
Daha önce Rus Rublev, Alexander Zverev’e karşı kariyerindeki ilk zaferiyle şampiyonluk mücadelesine ulaştı ve altıncı maç noktasında 6-3 7-6(9) galibiyetini tamamladı.
Cumartesi günü 13. ATP şampiyonluğunu kovalayacak olan Rublev, “Üçüncü bir set olacağını düşünmüştüm” dedi. “Zihinsel olarak buna hazırlanıyordum ama bir şekilde bir ayar noktasını kurtardım.”
Bu, Zverev’in Roland Garros’ta ayak bileğini sakatlayıp ameliyat olmasından bu yana ilk yarı finaliydi ve Alman, geçen yıl onu dünya ikinciliğine götüren forma bir göz attı.
Ancak kararlı bir Rublev, geç bir dram olmadığından emin olmak için seviyesindeki düşüşten geri döndü.
“Birkaç maç puanım vardı ama iyi oynadı. 9-9’da iyi bir dönüş yaptım ve ‘Tamam, burada yapmaya çalışalım’ dedim. Çılgın bir ralli kazandım ve şanslıydım” dedi.