MBBS 2022-23: NMC, MBBS Akademik Takvimini ve Müfredatını Revize Edecek, Yeni Programı Buradan Kontrol Edecek

ManK

New member
MBBS 2022-23: Ulusal Tıp Komisyonu, 2022-23 akademik dönemi için MBBS takvimini ve müfredatını revize etti. Adaylar, revize edilen akademik takvimi resmi web sitesinden görüntüleyebilirler. nmc.org.in.
Revize edilen programa göre, MBBS’nin ilk aşaması için akademik takvim 15 Aralık 2022’de sona erecek. NMC bu aşama için 13 ay ayırdı. Bunun 15 haftası üniversite sınavlarında, tatillerde ve tatillerde tükenecek. MBBS’nin I. Aşamasında toplam 1638 öğretim saati olacaktır.

2022-23 için gözden geçirilmiş MBBS akademik takvimini ve müfredatını indirmek için doğrudan bağlantı
Gözden geçirilmiş MBBS akademik takvimi 2022-23 için
1. Adım. NMC’nin nmc.org.in adresindeki resmi web sitesini ziyaret edin
Adım 2. Ana sayfada “Yenilikler” bölümüne gidin
Adım 3. “07/12/2022- GÜNCELLENMİŞ AKADEMİK TAKVİM VE MBBS 2022-23 GRUP İÇİN MÜFREDAT” yazan bağlantıya tıklayın
Adım 4. MBBS Akademik Takvim 2022-23 ekranda açılır
Adım 5. Programı kontrol edin ve ileride kullanmak üzere kaydedin

GMER 2019’dan temel değişiklikler
– Teorik oturumlarda Dermatoloji, Radyoloji, Psikiyatri, Anesteziyoloji, Solunum Tıbbı son aşamaya taşındı.
– KBB ve Oftalmoloji teori seansları azaltıldı ve diğer seanslar son aşamaya taşındı.
– MBBS Faz II Otorinolaringoloji ve Oftalmolojinin Klinik Yerleştirilmesi Faz III Kısım I ve Kısım II’ye taşındı
– Pandemi Modülünün daha yeni unsurları ve Toplum Hekimliğinde Aile Evlat Edinme Programı dahil edildi.
– Seçmeli derslerde paylaşım yapılmaz.
– Öğrenmeyi kolaylaştırmak ve öğrencilerin ortak bir ulusal final sınavının getirilmesiyle başa çıkmalarına yardımcı olmak için klinik mesajlar yeniden planlandı.
– Ek parti yok. Normal sınav sonuçlarından bir ay sonra ek sınavlar yapılır. Sonuçlar, final sınavının bitiminden sonraki iki hafta içinde açıklanacaktır.