Mbappe, Arjantin kalecisi Martinez’in ‘anlamsız’ sataşmalarını reddetti | futbol haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
PARIS: Fransız forvet Kylian Mbappe Arjantinli kaleciyi başından savdı Emiliano MartinezDünya Kupası finalinden sonra Paris Saint Germain takım arkadaşı Lionel Messi’nin dönüşünü beklerken “böyle gereksiz şeylere enerji harcamadığını” söyleyerek alay ediyor.
Mbappé, Dünya Kupası finalinde hat-trick yapan ikinci oyuncu oldu ve ikinci yarıda yaptığı bir duble ve bir uzatma cezası ile ülkesini tekrar oyuna sürükledi.
Arjantin’in tezahüratlı eve dönüşü sırasında bir grup taraftar, haç ve Mbappé’nin resmiyle süslenmiş derme çatma bir tabut kapağını ateşe verdi. Martinez, 23 Aralık’ta başkentin içinden geçen üstü açık otobüslerin geçit töreni sırasında üzerinde Mbappé’nin yüzü olan bir oyuncak bebeği tuttu.
Mbappe, uzatma cezasını paraya çevirdikten sonra gazetecilere verdiği demeçte, “Partiler benim sorunum değil. Enerjimi böyle gereksiz şeylere harcamam.” PSG Dünya Kupası finalinden sonraki ilk Ligue 1 maçında Strasbourg’u 2-1 yendi.
“Benim için önemli olan kulübüm için elimden gelenin en iyisini yapmak ve Leo’nun (Messi) gol atmaya ve maç kazanmaya devam etmesini dört gözle bekliyoruz.”
Lider PSG, Perşembe günü Nice’i ziyaret edecek olan iki numaralı Lens’in önünde sekiz puana sahip.
Arjantin’in Dünya Kupası kazanan kaptanı Messi’nin yılbaşından sonra Paris kulübüne dönüşü hakkında sorulan Mbappé, finalden sonra kendisini tebrik ettiğini söyledi.
“Onun için, benim için de bir yaşam hedefiydi ama başarısız oldum, bu yüzden her zaman iyi bir atlet olmalısın” dedi.
Aston Villa teknik direktörü Unai Zımpara Cuma günü, Midlands kulübüne dönerse Martinez ile Dünya Kupası kutlamaları sırasında kalecinin tavrı hakkında konuşacağını söyledi.