Mary Kom, Asya Oyunları’nın kuğu şarkısı olmasını istiyor: ‘Önümüzdeki yıl emekli olmaya zorlanacağım’ | Boks Haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Formda kalmak için zamana karşı yarışan, altı kez dünya şampiyonu boksör MC Maria gel odaklanır Asya Oyunları gelecek yıl emekli olmaya “zorlanmadan” önce ringdeki kuğu şarkısı olarak.
Geçen yıl Commonwealth Games seçim denemeleri sırasında sol dizini burktuktan sonra ön çapraz bağını yırtan usta boksör, Ağustos ayında ACL yırtığını onarmak için rekonstrüktif ameliyat geçirdi.
Kadınlar Dünya Şampiyonası öncesinde Hint takımının formasının açılışında Mary, “İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları denemelerinde olanlar çok talihsizdi. Ciddi bir sakatlık geçirdim ve ameliyat olmak zorunda kaldım,” dedi.
“Yakında geri dönmeye çalışıyorum. Sadece bu yıl olduğum için gelecek yıl emekli olmak zorunda kalacağım. Bu yüzden bu yıl emeklilik için bir yarışmaya katılmak istiyorum.”
Kurallara göre bir boksör için maksimum katılım yaşı 40 ve Manipuri Kasım ayında 41 yaşına girecek.
“Hiç emekli olmak istemiyorum. Önümüzdeki beş yıl boyunca katılmak istiyorum ama 40’ın üzerinde katılamayız, kural bu.”
“Ana (hedefim) Asya Oyunları, umarım o zamana kadar toparlanmış olurum. Hazırlık için de zamanım var. Hayalim, emekli olmadan önce bu yıl bir kez katılmak.”
Geçen yıl ertelenen Asya Oyunları bu yıl 23 Eylül-8 Ekim tarihlerinde yapılacak.
Londra Olimpiyatları’nda bronz madalya kazanan sporcu, önemli etkinlik için seçilmek üzere, bir boksörün ulusal kampta bir değerlendirme testinden geçmesini gerektiren yeni bir seçim sürecinden geçmek zorunda kalacak.
“İyileşme sürecim çok iyi gidiyor. Yakında koşabileceğim ve antrenman yapabileceğim. Elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Rekabet edebilirsem, seçilecek boksörleri yenmeye çalışacağım.
Ancak Asya Oyunları nedeniyle forma giremezsem, başka bir uluslararası yarışmaya katılmak isterim.”
Hindistan Boks Federasyonu Başkan Ajay Singh İyileşme sürecini ve boksa dönme arzusunu tam olarak destekleyeceğiz ve kendi payımıza ona harika bir veda etmeye çalışacağız” dedi.
Asya Oyunları aynı zamanda 2024 Olimpiyatları için eleme etkinliğidir ve Mary kazanırsa, yaşı nedeniyle yarışmaya uygun olmadığı Paris Oyunları için bir kota kazanmış olacaktır.
“Belki IBA başkanı (Olimpiyatlarda) yarışmama izin verir” diye şaka yollu belirtti.
Emekli olduktan sonra profesyonel olmayı planlayıp planlamadığı sorulduğunda, Mary henüz kararını vermediğini söyledi.
“Pro da kolay değil. Ama kolay olan yılda sadece iki veya bir yarışma olması ve para daha fazla. Amatör ve profesyonel farklı.”
Dünya Şampiyonasında Hindistan’dan 3 madalya istiyor
Birden fazla Dünya Şampiyonası altın madalyası sahibi, sakatlığının iyileşmesi nedeniyle bu yarışta yarışmayacak, ancak Bollywood oyuncusu Farhan Akhtar ile birlikte etkinliğin marka elçisi olarak görev yapacak.
Her yıl performans sergileyen Mary, Hintli birliğin evinde üç altın madalya alabileceğini umuyor.
Hindistan’ın ev sahipliği yaptığı son iki kez altın madalya kazanan Mary, “Hindistan’ın en az üç kez altın kazanacağını düşünüyorum. Uzun yıllardır kızlarımız uluslararası şampiyonalarda çok iyi gidiyor. Bu kez ev sahipliği yapıyoruz, öyleyse neden olmasın” dedi. 2006 ve 2018’de kazandı.
BFI, altın madalya sahibi 100.000 $, gümüş madalya sahibi 50.000 $ ve bronz madalya sahibi 25.000 $ alacak olan turnuva için büyük bir ödül havuzunu duyurdu.
Ancak Mary, boksörleri performanslarına odaklanmaları ve paranın peşinden gitmemeleri konusunda uyardı.
“Ringde kendini kanıtlıyorsun para sana geliyor. Para hırsı yaşıyorsan iyi performans gösteremeyebilirsin. Tutum, kibir ve para senin antrenmanını ve hazırlığını etkileyebilir. Performansımız düşmemeli.”