Manish Sisodia: Delhi hükümeti öğrencileri arasında yetenek eksikliği yok

ManK

New member
YENİ DELHİ: Sıkı çalışmaları ve kararlılıkları nedeniyle her alanda üst sıralarda yer alan Delhi devlet okulu öğrencileri arasında yetenek eksikliği yok, Başbakan Yardımcısı Manik Sisodia Cuma dedi. Sisodia, devlet okullarında yıllık gündüz etkinliklerine katıldı ve eğitim sisteminin güçlendirilmesinin Delhi hükümetinin önceliği olduğunu ve okulların “” den dönüştürüldüğünü söyledi.yetenek okullarına çadır okulları.”
“Okullarımızda okuyan çocuklar arasında yetenek eksikliği yok, gösterdikleri parlak başarı ve azim sayesinde her alanda üst sıralara çıkıyorlar.
Sisodia, “Öğretmenlerimiz de çocuklara kaliteli eğitim sağlamak için çok çalıştı. Bir zamanlar ‘çadır okulları’ olarak adlandırılan Delhi devlet okulları artık ‘yetenek okullarına’ dönüştürüldü.”
Ayrıca, son sekiz yılda Delhi hükümetinin okul altyapısını, öğretmen eğitimini ve Delhi’deki devlet okullarındaki eğitim kalitesini yenilediğini söyledi.
“Anne babalar eskiden çocuklarını çaresizlik ve maddi imkansızlıklar nedeniyle devlet okullarına gönderirken, şimdi çocuklarını bizim okullarımıza göndermekten gurur duyuyorlar.
“Geçtiğimiz 8 yılda, Delhi’deki devlet okullarında altyapı, öğretmen eğitimi ve eğitim kalitesi konusunda mükemmel çalışmalar yapıldı. Ebeveynler artık çocuklarının geleceğinin okullarımızda güvende olduğunu anlıyor” dedi.
Ayrıca son yıllarda özel okullarda okuyan çok sayıda çocuğun Delhi’deki devlet okullarına kaydolduğunu söyledi.
“Delhi’deki devlet okulları, eğitim kalitesi ve altyapı açısından özel okullarla rekabet ediyor” diye ekledi.