Mandaviya: 2014’ten beri kızların okulu bırakma oranı düşüyor

ManK

New member
Yeni Delhibu kızların okuldan ayrılma oranı Birlik sağlık bakanı, PG koltuklarının neredeyse iki katına çıkması nedeniyle okulların sayısı 2014’ten bu yana düşüş gördü Mansukh Mandaviya perşembe dedi Bakan tanıdı Ulusal Demokratik İttifağı (NDA) hükümeti eğitim sektöründeki bu yükseliş için.
Parlamento dışından gazetecilerle görüşen Mandaviya, Modi hükümetinin ülkenin doktor ihtiyacının karşılanmasını ve tıp eğitimi almak isteyen çocukların yurtdışına gitmek zorunda kalmamasını sağlamaya çalıştığını söyledi.
“Sayısı MBBS koltukları yüzde 87 artış kaydetti. Mandaviya, sekiz yıl önce 53 bin koltuk vardı, şimdi 96 bin” dedi.
Aynı dönemde, lisansüstü tıp kontenjanlarının da yüzde 105 artışla 31.000’den 63.000’e yükseldiğini, tıp fakültelerinin de 2014’te 387’den 2022’de 648’e yükseldiğini sözlerine ekledi.
bakan dedi ki yeni eğitim politikası (NEP) tüm eyaletlerde ve hayatın her kesiminde övülür.
COVID-19 sürecinde de eğitimin aksamaması için çok sayıda girişimde bulunuldu.
Bir Quick Response (QR) kodunu tarayarak Diksha portalı üzerinden herhangi bir kitap okunabilirken, 1’den 12’ye kadar olan öğrencilere Swayam Prabha TV kanalı aracılığıyla da eğitim verilmektedir.
Mandaviya, tuvaletlerin kız çocuklarının okulları terk etme oranlarını azaltmada önemli bir rol oynadığını söyledi.
“2,5 bin okula 4,5 binden fazla tuvalet inşa edildi ve bu da okulu bırakma oranını yüzde 17’den yüzde 13’e düşürdü” diye ekledi.