Maharashtra Kurulu HSC Hintçe Sınav Analizi 2023: Bazı Öğrenciler Kağıdı Uzun Buluyor, Diğerleri Karışık Tepkiler Veriyor

ManK

New member

YENİ DELHİ: Maharashtra Devlet Orta ve Yüksek Orta Öğretim Kurulu (MSBSHSE) Maharashtra 12. Sınıf Hintçe Sınavı 2023 bugün, 22 Şubat’ta. Sınav 11:00-14:10 saatleri arasında yapıldı ve bu kez öğrencilere cevap kağıtlarını incelemeleri için fazladan 10 dakika verildi.
Bu makale, öğrencilerin ve öğretmenlerin Maharashtra Board HSC Hintçe Sınavı 2023 ile ilgili tepkilerini içermektedir. Bu makalenin altındaki Zorluk Seviyesi, Sınav Modeli ve daha fazlasını inceleyin.
Sınavı kolay bulan öğrenciler varken biraz zor diyenler de var. Her yerdeki öğrenciler Maharashtra HSC Hindi gazetesi 2023’e karışık tepkiler verdiler. Bakalım öğrenciler ve öğretmenler bu konuda ne söyleyecek.
Maharashtra HSC Hintçe makalesi toplam 80 puan ve beş bölüm içermektedir. A, B ve D Bölümlerinin her biri 20 puan, C ve E Bölümlerinin her biri 10 puan içerir.
Laxmanrao Apte Prashala’nın Müdürü Medha Sinnarkar, Maharashtra Board Class 12 Hintçe sınavının sorunsuz geçtiğini söyledi. Sınav esnasında sorularda geç kalma ve kafa karışıklığı yaşanmadı.
12. sınıf öğrencilerinden Chaitanya Thite, “Bence çok kolay bir sınavdı. Sondaki fazladan 10 dakika, cevaplarımı tekrar kontrol edebildiğim için çok yardımcı oldu. Birkaç yeni soru vardı ama her şey kolaydı.”
Bir diğer öğrenci Rohan Sagale ise “Benim için biraz zor oldu. Uzun cevap kısmı biraz kafa karıştırıcıydı. Ben uğraşırken biraz uzun olduğunu düşündüm” dedi.
Kurul, anketlerin sınav başlamadan 10 dakika önce dağıtılmasına ilişkin önceki kuralı kaldırmıştı. Bu konuda velilerden ve akademisyenlerden olumsuz geri dönüşler alan MSBSHSE, sınavın sonuna doğru 10 dakika daha eklemeye karar verdi.
Eski kural, daha fazla “kağıt sızıntısı” ile sonuçlandıktan sonra kaldırıldı.
Maharashtra Board sınavları 2023 devam etmektedir ve HSC sınavları 21 Şubat – 21 Mart 2023 tarihleri arasında iki oturumda, 10. sınıf sınavları ise 2 Mart – 25 Mart 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.