Maharashtra MCA 2023: Maharashtra Devlet Ortak Giriş Test Hücresi, MCA CET 2023 için Çevrimiçi Kayda başlamıştır. Bilgisayar Uygulamalarında Usta 2023-24 oturumu için başvuru formlarını şu adresteki resmi web sitesinde sunabilirler: mcacet2023.mahacet.org.
Programa göre, MAH-MCA CET 2023 için çevrimiçi kayıt 27 Şubat – 9 Mart 2023 tarihleri arasında aktif kalacaktır. Maharashtra Devlet Ortak Giriş Test Hücresi, birinci yıl/doğrudan ikinci yıl kabulü için MCA Ortak Giriş Testi 2023’ü gerçekleştirecektir ( 2023-24 akademik yılı için Bilgisayar Uygulamaları Yüksek Lisansında (MCA) iki yıllık tam zamanlı bir lisansüstü kursun ayrı bölüm ve yan girişi).
Fitness
Başvuru sahibi BCA veya B.Sc’yi geçmiş olmalıdır. (Bilgisayar Bilimi) veya B.Sc (IT) veya BE (CSE) veya B.Tech (CSE) veya BE (IT) veya B.Tech. (IT) veya eşdeğer bir derece ve toplamda en az %50 puan almış (Maharashtra Eyaletine ait Geri Sınıf, Ekonomik Olarak Zayıf Bölüm ve Engelli Kişiler adaylarında en az %45).
Veya
(ii) Adayın, tercihen Matematik alanında 10+2 düzeyinde veya yüksek lisans düzeyinde (ek köprü kursları ile birlikte) bir derecesi (örn. BE veya B.Tech veya B.Sc veya B.Com veya BA veya B.Voc. vb.) olmalıdır. ilgili üniversitenin standartlarına göre) ve toplam notların en az %50’sini (ayırılmış kategoriler, ekonomik açıdan zayıf bölüm ve Maharashtra eyaletine ait engelli kişiler için en az %45) almış olmalıdır.
sınav ücretleri
Maharashtra Eyaleti, Maharashtra Eyaleti Dışı (OMS) ve J&K Göçmen adaylarından genel kategori adaylarının Rs sınav ücreti ödemeleri gerekmektedir. 1000. Geri Sınıf kategorilerinin ayrılmış kategori adayları iken [SC, ST,VJ/DT-NT(A), NT(B), NT(C), NT(D), OBC, SBC, EWS] ve Maharashtra eyaletine mensup engelli kişilerin yalnızca Rs ödemesi gerekmektedir. 800.
Başvurunuzu buraya gönderin: MAH MCA Kaydı 2023
nasıl başvurulur MAH MCA 2023?
1. Adım. mcacet2023.mahacet.org adresindeki resmi web sitesini ziyaret edin
Adım 2 Ana sayfada ‘Yeni kayıt’a tıklayın ve oturum açma ayrıntılarını oluşturun
Adım 3. Şimdi aynı bilgilerle giriş yapın ve başvuru formunu doldurun
Adım 4. Gerekli belgeleri yükleyin ve başvuru ücretini ödeyin
5. Adım. İleride başvurmak üzere onay sayfasını indirin ve yazdırın
sınav modeli
MCA CET CET, Matematik ve İstatistik, Mantıksal/Soyut Muhakeme, İngilizce Anlama ve Sözel Yetenek ve Bilgisayar Kavramları olmak üzere toplam 200 puanlık dört bölümden ve 90 dakikalık bir bileşik süreden oluşacaktır.