Macík, Dakar'ın altıncı etabını ikinci sırada tamamladı ve hâlâ lider durumda, Prokop ilerleme kaydetti

QasiM

Global Mod
Global Mod
Mack en hızlı Van den Brink'in yedi dakika gerisindeydi. Oltys etaplarda bu sırayı kazandı ancak genel sıralamada Lopraise'e kolaylıkla kaybetmeyi başardı. Ama hâlâ bir saat kadar vakti var.

Karanlıkta ilk yolculuğumuzu tamamladık, dolayısıyla nereye gittiğimiz hakkında hiçbir fikrimiz yok. İlk adım kayalıktı, kusurlardan dolayı böyle bir sıçrama yaptığımızda testereyi itmenin anlamı yoktu. Geçidin yarısını her zaman karanlıkta sürdük. Bu kadar yeter ama başardık. Mack, bu Dakar'ın bitmesinden çok uzak olduğunu söyledi.

Binek otomobiller arasında Martin Prokop dokuz kez sürüş yaparak 12. sıraya yükseldi. Motosiklet baştan çıkarıcısı Duan Drdaj da başarılı oldu ve kariyerindeki en iyi sonucunun ardından genel sıralamada 17. sıraya yükseldi. Otomobil td'den Güney Afrikalı Henk Lategan ve Avustralya'dan Daniel Sanders motosiklet sürücüleri arasında yer alıyor.

Baştan çıkarıcıların bir günlük izin sonrasında girdiği sahnede başarılı oldu, ilk plakanın arkasındaki bölmelerde uzun süre yoğun bir şekilde çalıştı ve sonunda içeri girdi. 605 km'lik özel etaplardan sonra Belçikalı arkadaşı Guillaume De Mvius'un on dakika gerisindeydi.

Bir günlük izinden sonra hiç de dinlenme değildi. Sahne iki parçaya bölündü ve ilki oldukça kolay başladı. Ancak işlerin hızla değişeceği açıktı. Yerde çok sayıda taş, çatlak ve birçok kusur vardı. Prokop, sosyal medyada “Lastiklerimiz patlamıştı ama geçişte değiştirdik” dedi.

Martin Prokop Dakar Rallisi'nin altı etabında.

İki saatlik bir yolculuğun ardından baştan çıkarıcı kadını ağzına soktu. İlk 60 kilometre boyunca pistin etrafında çok sayıda vahşi insan olduğu için gezinmek zordu. Çok fazla ayak izi vardı ve genel olarak çirkindi. Bir süre uğraştık ama hiçbir hata yapmadık diyen Prokop, ters istikametteki arabalara karşı canavarın bile dikkatli olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Fransa'dan Guerlain Chicherit'in kazası da onun ilerlemesine yardımcı oldu, onun için ralli sona erdi. Binbaşı Lategan Cumartesi günü yedi kez sürdü, Sadsk Arbie'den Jazd Rd arkadaşı 7:16 dakika kaybetti.

Drdaj'ın efsanevi yarışa ikinci startı iyi bir sonuçla devam ediyor. Bu sefer ilk tahtada uzun süre hareket etti, vahşi doğada ise 13. sıraya geriledi. Bitirdikten sonra adı ilk olarak on beş dakikalık bir cezayla göründü ve daha sonra organizatörler tarafından silindi.

Çok uzun bir gündü. Karanlıkta dışarı çıktık ve karanlıkta hareket ettik. 17 km'de navigasyonda sorun yaşadım, her şey bozuldu ve herhangi bir tehlike veya kontrol noktası göremedim. Bininci kilometrede başladı. Bir kontrol noktasını kaçırdım ama bunu tanklama bölgesindeki organizatörlere bildirdim, Drdaj sorunları anlattı.

Ceza aldığını öğrendiğinde başvurucuyla temasa geçmiş, kendisinin söylediğine göre başvurucu hatayı fark etmiş ve ceza tutanaklarını silmiş. Verileri indirdiler ve tabletin çalışmadığını gördüler. Harika bir gün geçirdim ve umarım uzun süre böyle devam eder. Ancak en önemli şeyin birbirimizi sağlıklı görmemiz olduğunu belirten sürücü Cajdarot karanlığa ekledi.

Drdaj, ABD'nin en hızlısı Ricky Brabec'in 9:19 dakika gerisindeydi. Şampiyonluğu koruyarak ilk uçuşta ilk etap zaferini kazandı ve şu anda dördüncü sırada yer alıyor. Lider Sanders, ikinci Tosha Schareina'nın 11:46 dakika önünde yer alıyor. Ayrıca 5. etaptan iptal edilen sekiz dakikalık ek ceza da ona yardımcı oldu. Yüzüncü etaptan önce dördüncü olan Botswana'lı Ross Branch, o gün suya düşerek yarıştan çekildi.

Bu, 34. doğum gününde binici kategorisinde yardım almadan bu yere yükselen Jaromr Romanek için de mümkün oldu. Milan Engel mutlak 27. sırada kaldı.

Dakar Rallisi – 6. etap

Hil – Davadm (toplam 829 km/605 km hız testi):

Otomobiller (Nihai kategori): 1. De Mvius, Baumel (Bel., Fr./Mini) 4:34:49, 2. Ferreira, Palmeiro (Liman/Mini) -1:34, 3. Attja, Boulanger (Kat. , Fr./Dacia) -2:01, …9. Prokop, Chytka (R/Ford) -10:00.

Şunları deneyin:
1. Lategan, Cummings (JAR/Toyota) 32:51:36, 2. Rd, Gottschalk (Sad. Ar., Nm./Toyota) -7:16, 3. Ekstrm, Bergkvist (vd./Ford) -22 :27,…12. Prokop, Chytka -2:38:37.

Motosikletler:
1. R. Brabec (ABD/Honda) 5:00:51, 2. Van Beveren (Fr./Honda) -23, 3. Cornejo Florimo (Şili/Kahraman) -51, …13. Drdaj -9:19, 29. Romank -26:55, 34. Engel -48:09, 41. Pabika -1:03:16, 42. J. Brabec -1:04:17, 48. Proke ( vichni R/KTM) -1:16:39, 54. Peschel (R/Husqvarna) -1:30:24, 75. Kardeşim (R/KTM) -2:31:12.

Şunları deneyin:
1. Sanders (Aust./KTM) 35:18:49, 2. Schareina (s./Honda) -11:46, 3. Van Beveren -19:11, …17. Drdaj -2:33:36, 27. Engel -4:19:32, 29. Romank – 4:51:11, 34. J. Brabec -6:12:50, 38. Pabika -7:54: 25, 49. Peschel -10:46:14, 67. Kardeşim -18:26:35.

Kamyonlar:
1. Mitchel Van den Brink (Hollanda/Iveco) 5:17:19, 2. Mack (R/Iveco) -7:00, 3. oltys (R/Tatra) -29:07, …5. Loprais (R/Iveco) -31:20.

Şunları deneyin: 1. Mack 36:35:08,
2. Mitchell Van den Brink -1:49:33, 3. Loprais -2:41:13, 4. oltys -4:01:10.