Ancak L’uboš Michel’in uzun süredir hakemlik yapmamasına rağmen henüz ne zamanı ne de isteği var. Başkan olarak geleneksel kulüp Tatran Prešov’u yeniden canlandırıyor, yeniden parlamentoya aday oluyor ve bir işletmeyi yönetiyor. Kösice’nin trafiğe kapalı yoğun bir bölgesinde sade sakin su sipariş ediyor ve arkasındaki Gotik katedral St. Elizabeth Katedrali’ni işaret ediyor: “Kızımı Eylül ortasında burada evlendireceğim, o yüzden sıkılmam. Bunu bile yapamam.”
Düdüğü özledin mi?
Ve bilmiyor musun? Doğru zamanda ayrılma sanatı önemli bir niteliktir. Kim zirveye çıkarsa sevgiyle anılır. Hakemlik hayatından sadece en iyi deneyimleri aldım. Daha fazlasını başaramadım.
Tabii Güney Afrika’daki 2010 Dünya Kupası’na kadar kalmadıysanız. Üçüncün mü olacak?
Kanarya Adaları’nda henüz hakemlik seminerini tamamlamamıştım ama hayır diyemeyeceğim bir teklif geldi.
Shakhtar Donetsk’in direktörü.
Bir çeşit demir işi olan bir tanıdığımın iş için Donetsk’e gitmesi gerekiyordu ve ben de Uzhhorod’lu hakem aracılığıyla onun için bir toplantı ayarladım. Kendisiyle gitmemi istedi çünkü benden farklı olarak Rusça konuşamıyordu. Shakhtar da evinde oynadığı için maça gittik.
Bu özel makaleyi okuyun iDNES Premium aboneliği ile
Bugün katılın ve şunları edinin:
Düdüğü özledin mi?
Ve bilmiyor musun? Doğru zamanda ayrılma sanatı önemli bir niteliktir. Kim zirveye çıkarsa sevgiyle anılır. Hakemlik hayatından sadece en iyi deneyimleri aldım. Daha fazlasını başaramadım.
Tabii Güney Afrika’daki 2010 Dünya Kupası’na kadar kalmadıysanız. Üçüncün mü olacak?
Kanarya Adaları’nda henüz hakemlik seminerini tamamlamamıştım ama hayır diyemeyeceğim bir teklif geldi.
Shakhtar Donetsk’in direktörü.
Bir çeşit demir işi olan bir tanıdığımın iş için Donetsk’e gitmesi gerekiyordu ve ben de Uzhhorod’lu hakem aracılığıyla onun için bir toplantı ayarladım. Kendisiyle gitmemi istedi çünkü benden farklı olarak Rusça konuşamıyordu. Shakhtar da evinde oynadığı için maça gittik.
L’pobos Michel’eski elit hakem ve spor yöneticisiPek çok insan beni kıskanıyordu ve sadece para için gittiğimi duydum ki bu kısmen doğru olabilir. Ama insanların yüzde 99’unun aynı şekilde davranacağını söyleyebilirim. Shakhtar’da bir yıl içinde, neredeyse tüm hakemlik kariyerim boyunca kazandığım kadar kazandım.
Bu özel makaleyi okuyun iDNES Premium aboneliği ile
Bugün katılın ve şunları edinin:
- iDNES.cz, Lidovky.cz ve Expres.cz içeriğine sınırsız erişim
- Tanınmış yazarlardan 30.000’in üzerinde premium makale
- Okuyucuda gazete ve dergilerimize çevrimiçi ve ücretsiz erişim