LG, Şehit Silahlı Kuvvetler Koğuş Personeli ve Yoksul Aileler İçin ‘PARVAAZ’ Kapsamında %10 Koltuk Ayırdığını Duyurdu

ManK

New member
JAMMU: Bir başka iyi niyet göstergesi olarak, Vali Yardımcısı Manoj Sinha salı akşamı açıklandı %10 koltuk rezervasyonu aşağıda ‘PARVAAZJ&K’de görev yaptıkları sırada şehit olan silahlı kuvvetlerin çocukları için girişim ve fakir aileler.
Bu yılın başlarında, 8 Kasım’da merkez, J&K’de terör nedeniyle sakat kalan veya ebeveyn(ler)i bir terör saldırısında ölen veya kalıcı olarak sakat kalan çocuklar için ülke çapında devlet tarafından yönetilen kolejlerdeki tıbbi yerleri ayırdı.
2022-23 Eğitim-Öğretim yılından itibaren MBBS ve BDS dersleri için rezervasyon merkezi havuzdan yapılmış olup, seçim MHA tarafından NEET-UG 2022’de gerekli eğitim niteliklerine sahip adayların aldıkları notlara göre yapılacaktır. .
Vali Yardımcısı, Sivil Sekreterlikte Misyon Gençlik Yönetim Kurulunun 2. Toplantısına başkanlık ederken, aşağıdakiler de dahil olmak üzere kilit alanlara odaklanan çeşitli program ve planları onayladı: mevcut geçim kaynağı programlarının hedeflenen uygulaması; Rekabetçi sınavlar ve profesyonel kurslar için yatılı koçluk kurumlarının oluşturulması; J&K’nin 20 bölgesinin tamamında bölge gençlik merkezlerinin kurulması ve faaliyete geçirilmesi; eğitim, kariyer rehberliği ve pazar odaklı beceri geliştirme programları; Rekreasyon, Topluluk Katılımı ve Spor; gençler için yeniliği teşvik eden programlar; üç milyon gencin 3600 genç indekslemesine ek olarak.
Bu vesileyle Vali Yardımcısı, J&K’de görev yaparken şehit olan silahlı kuvvetlerin çocukları ve yoksul ailelerin çocukları için ‘PARVAAZ’ girişimi kapsamında% 10 koltuk ayırdığını da duyurdu.
‘PARVAAZ’ programı, genç erkek ve kız çocukların IAS, JKAS, NEET ve JEE sınavları için ücretsiz koçluk almalarına tam olarak yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Mission Youth, Super 75, SuperB 75, Navparivartan ve Üniversite İşbirliği benzeri girişimler aracılığıyla gençlerin eğitim gelişimine odaklanır.
Vali yardımcısı, UT yönetiminin, sosyo-ekonomik dönüşümü yönlendirmek için hedeflenen programlarla kırsal alanlarda gençlerin becerilerine ve serbest mesleğe özel önem verdiğini belirtti.
Mevcut programların değerlendirilmesi sırasında, Vali Teğmen, girişimlerin etki değerlendirmesi için talimatlar verdi ve paydaşları, gençlerin güçlendirilmesi ve beceri programlarına/programlarına daha fazla kurumsal katılım için tüm yolları keşfetmeye çağırdı.
Vali Yardımcısı ayrıca yetkililere MUMKIN programını UT’nin her panchayatından gençleri kapsayacak şekilde genişletme talimatı verdi.
Bu arada, Mission Youth, J&K CEO’su Dr. Shahid Iqbal Choudhary, Mumkin, Tejeswini, Spurring Entrepreneurship, Rise Together, Avsar, Tourist Village Network Development ve Home Stay Development Program dahil olmak üzere özel geçim kaynağı oluşturma programlarıyla elde edilen sonuçlar hakkında Başkan’a bilgi verdi.
2021-2022’de 12.000’den fazlası kız çocuğu olmak üzere 30.000’den fazla gencin doğrudan geçim kaynağı olduğu bildirildi.
Şu anda Mission Youth, BSE Enstitüsü, ICICI Vakfı, Ashok Leyland, Wipro vb. dahil olmak üzere ülkenin saygın kurum/kuruluşlarıyla da çalışıyor ve 2021-‘de 10.000’den fazla genç erkek ve kız piyasaya yönelik beceri geliştirme eğitimi aldı. 2022.
5237’si kız olmak üzere 11725’ten fazla genç kişiye özel pazar odaklı eğitim aldı. Yetkili, 251’i kız olmak üzere 910 adayın, Agni Veers olarak silahlı kuvvetlere katılmak için işe alım sürecini nitelendirmek için gerekli eğitimi alacağını sözlerine ekledi.
Mission Youth’un başarılarını vurgulayan CEO, Mumkin programının 2021-22 mali yılında 2022 araç hedefine karşılık gençlere serbest meslek sahibi olmaları için 3.651 araç sağladığını paylaştı. Tajeswini kapsamında, 2022 hedefine karşılık 2021-2022 mali yılında yaklaşık 2.443 genç kız program kapsamında yardım aldı.