YENİ DELHİ: Yedi kez Formula 1 dünya şampiyonu Lewis Hamilton Çarşamba günü kategorik olarak, sporun dünya organı bu konuda uluslararası spor kodunda bazı değişiklikler yapmasına rağmen, var olan ve tutkuyla bağlı olunan konular hakkında yürekten konuşmaya devam edeceğini söyledi. F1 platformunda topluluk önünde konuşma.
Spor tarihindeki en başarılı yarış pilotu olan Hamilton, platformu ırksal adaletsizliği kınamak, çeşitliliği teşvik etmek ve çevreden insan haklarına kadar bir dizi konuyu ele almak için kullandı.
Sporun yönetim organı FIA, uluslararası spor kodunu geçen Aralık ayında güncelledi ve yarışlar sırasında “politik, dini ve kişisel beyanlar veya yorumlar” yapmak veya bunları sergilemek için önceden yazılı izin alınmasını gerektiriyor.
Hareket, sürücü ev sahipleri ve hak grupları tarafından eleştirildi.
38 yaşındaki Hamilton, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu beni şaşırtmadı, ancak tutkulu olduğum şeyler ve orada olan sorunlar hakkında konuşmamı hiçbir şey engelleyemez” dedi. mercedes ekibin Silverstone’daki yeni W14 yarış arabası.
38 yaşındaki Hamilton, Mercedes takımının yeni W14 yarış arabasının Silverstone’da lansmanının ardından gazetecilere verdiği görüntülü görüşmede, “Bu kış gerçekten haberleri izlemedim ama duydum.” .
“Bu beni şaşırtmadı ama hiçbir şey beni tutkulu olduğum şeyler ve var olan sorunlar hakkında konuşmaktan alıkoyamaz.
Briton, “Sporun hala her zaman bir şeyler hakkında konuşma, önemli konular hakkında farkındalık yaratma sorumluluğu olduğunu düşünüyorum, özellikle de şimdi tüm bu farklı yerlere seyahat ettiğimiz için,” diye ekledi.
“Yani hiçbir şey gerçekten değişmiyor.”
Penaltı almak isteyip istemediğinin sorulması üzerine Hamilton, “Bir şeyler hakkında konuştuğum için ceza puanı almak istediğimi söylemek aptalca olur.
“Ama yine de ne düşündüğümü söyleyeceğim çünkü hala bu platforma sahibiz ve hala ele almamız gereken çok şey var.”
Tüm sürücülerin ifade özgürlüğü konusunda hemfikir olduğunu ve desteği için Formula 1 CEO’su Stefano Domenicali’yi övdüğünü söyledi.
Sezonun ilk iki yarışı Bahreyn ve Suudi Arabistan’da.
Hamilton geçmişte Suudi Arabistan’da daha fazla değişiklik çağrısında bulundu, 2022’deki toplu infaz raporlarının şokunu dile getirdi ve LGBTQ+ haklarını desteklemek için gökkuşağı kaskıyla Orta Doğu’da yarıştı.
mercedes takım patronu Toto Wolff ayrı bir çağrıda, herkesin “birbirine saygılı olarak görüşlerini ifade etmesine izin verilmesi gerektiğini” söyledi.
(Reuters’in katkısıyla)