Kylian Mbappé, Fransız futbol başkanı Le Graet’i Zinedine Zidane’a ‘saygısızlık’ etmekle suçladı | futbol haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
Fransa önde Kylian Mbappe Ülkenin Futbol Federasyonu (FFF) başkanı Noel’in ardından Zinedine Zidane’a destek çıktı. Le Graet eski orta saha oyuncusu kendisini milli takım koçluğuyla ilgili görüşmek için ararsa telefonu açmayacağını söyledi.
FFF, Fransa’yı geçen ay Katar’da penaltılarda Arjantin’e yenerek art arda ikinci Dünya Kupası finaline götürmesinin ardından baş antrenör Didier Deschamps’ın sözleşmesini Cumartesi günü uzattığını duyurmuştu. Zidane daha önce Deschamps’ın yerine geçmek için favoriydi.
Fransa ile 1998 Dünya Kupası kazanan ve bir ulusal simge olan Zidane’nin şimdi Brezilya milli takımının başında olup olmayacağı sorulduğunda Le Graet, RMC’ye şunları söyledi: “Hiç umurumda değil, istediği yere gidebilir.
“Zidane’ın her zaman radarda olduğunu çok iyi biliyorum. Çok fazla destekçisi vardı, bazıları Deschamps’ın gitmesini bekliyordu… Ama gerçekten Deschamps’ı kim suçlayabilir? Kimse.”
“O (Zidane) istediğini yapar, beni ilgilendirmez. Onunla hiç tanışmadım, Didier ile yollarımızı ayırmayı hiç düşünmedik. İstediği yere, kulübe gidebilir… Zidane benimle iletişime geçerse? Elbette. Hayır, telefonu açmazdım bile.”
Zidane, Real Madrid’i çalıştırırken Şampiyonlar Ligi’ni üç kez üst üste kazanan ilk teknik direktör oldu.
Parlak bir kariyerle Fransa ile Euro 2000 kazanan 50 yaşındaki oyuncu, geçen yıl İspanyol kulübünden istifa ettikten sonra şu anda işsiz.
Mbappé, Le Graet ile yaptığı röportajın ardından Twitter’da “Zidane Fransa’dır, efsaneye o kadar saygı duymuyoruz” dedi.
Le Graet’in Zidane’ı Deschamps’ın potansiyel halefi olarak görevden alması, eski orta saha oyuncusuna müsait olduğunda dizginleri eline alması için destek vermesinden iki yıl sonra geldi.
Fransa Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera, Le Graet’in yorumlarına ülkenin “en büyük spor federasyonu” başkanının çizgiyi aştığını söyleyerek yanıt veren birkaç siyasetçiden biriydi.
Twitter’da “Daha fazla temas dışı sözler artı hepimizi inciten utanç verici bir saygısızlık, bir futbol ve spor efsanesine karşı” diye yazdı.
Fransız siyasetçi Pieyre-Alexandre Anglade de Twitter’da şunları söyleyerek Le Graet’ten özür talep etti: “Zidane bir anıttır. Fransız futbolu ve spor. Tüm Fransızların sevdiği bir kişilik… Futbolumuz bundan daha iyisini hak ediyor.”