Kuzgun anne çocuklarını iki dolara sattı, fotoğraf Amerika'yı salladı

HakikaT

Global Mod
Global Mod
Lucille Chalifoux hamile kaldığında sadece yirmi dört yaşındaydı. Kurtların yaşadığı dünyanın sona ermesinin üzerinden yıllar geçmişti ve on altı yaşındaki kocası Ray boş yere iş bulmaya çalışıyordu. Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesi birçok Amerikalı için ekonomik bir patlama anlamına geliyordu, ancak Chalifoux'lar bunu onurlandırmadı. Uzun süre kömürlü bir kamyonun hızlı fikri için yer bulmak mümkün olmadı, bu yüzden Chicago'daki çok sayıda ailesinin ihtiyacı olacak.

Tam bir emekli maaşı değil, yalnızca yarım ay sürdü. Aramanızda, yakında evlerini kaybedecekleri için en kötüsünü yapmaya karar verdiler: Evden kurtulmaya ve ona çok para harcamaya karar verdiler.

Ve böylece, ağustos ayında bir gün Lucille kardeşleri alıp sağ tarafa yerleştirdi. Üst katta, bir yaşındaki Lana ve bir yaşındaki RaeAnn, aşağıda iki yaşındaki Milton ve iki yaşındaki Sue Ellen. Önüne bir Tyke Kids Satılık tabelası koydu ve bir alıcının geçip gideceğini umdu.

Çocukların evin önünde ne kadar süre oturdukları belli değil. Acı ve sert gerçek olsa da fotoğraf, kimliği bilinmeyen bir fotoğrafçı ve özellikle Lucille tarafından sahnelendi. Lucille'in ailesinden bazıları onun adına emekli maaşı bile aldığını iddia etti. Masum çocuklarınız her gün içten ve annelerinin babasından utanıyorlar, belki de en azından biraz da olsa onun kendisine ne kadar saygı duyduğunun kanıtıdır.

Wall Street'in gücü tartışılmaz

5 Ağustos 1948'de, Valparaiso, Ind. şehrinde yayınlanan bölgesel bir gazete olan Vidette-Messenger, fotoğrafı ön sayfasına bastı. Chicago'nun iki sessiz sesindeki büyük bir Satılık tabelası, evlerinden tahliye edilen Chalifoux kocalarının trajik hikayesini anlatıyor. Gidecek hiçbir yeri olmayan işsiz bir kömür kamyonu şoförü ve karısı, dört çocuğunu satmaya karar verir. Bay Lucille Chalifoux başını kameradan çevirdiğinde çocuklar şaşkınlıkla ona bakıp başlığını söylüyorlardı.

Film birkaç gün içinde Amerika'yı dolaştı; Ohio, Wisconsin, Michigan, New York, Pennsylvania, Iowa ve Texas'ta yayınlandı. Slovakya'daki komünist basın da olayın farkındaydı, çünkü ailenin namussuz ailesi Amerikan karşıtı propagandanın ideal matrisini temsil ediyordu.

Bana köle dedi ve ne anlama geldiğini bilmediğim için içti.
Milton Chalifoux

Wall Street'in gücü tartışılmaz. Batık mantarın yanında bodrumda bir yerde saklanan bir bda vardı. Ve çoğu zaman anneleri, çocuklarını bu yöntemi kullanan acentelere satmaya zorlayacaktır iv. Onlar nereli? Parti gazetesi Nae pravda, Zem pruh a hvzd başlığı altında dt'nin Amerika'da satışına bile izin verildiğini yazdı.

Denk, “Gün, Amerika'dan kaçanların hayatıdır, özellikle de işsizlerse” diye devam etti. Amerika'da bile çocuk satışının yasa dışı olduğunu da eklemek gerekir. Hatta ajanslar bile vardı, fakir ailelerin çocukları çalıştırılıyordu. 2004'teki mevcut federal yasa, evlat edinme için gerekli her türlü ödemeyi tamamen yasaklıyor.

Strlidu gazetesi de aynı şekilde ülkedeki insanların sınırsız özgürlüğe sahip olduğunu belirtti. Ona göre, ajanslar çoğunlukla konuşmayan ve erkek olmayan çocukların ticaretini yapıyordu. Emeklilik için veya emekli maaşı için yapılan mevcut kan tekliflerinden şikayet etmeyi unutmadı.

RaeAnn ve Milton: Kölelikten Köleliğe

Chalifoux'ların evine giriyoruz. Kamuya açık fotoğraflara yanıt olarak Rodin, çeşitli iş, barınma ve mali yardım teklifleri aldı. Chicago Heights'tan bir kadın çocukları için bir ev bile satın aldı.

Ancak aile yardım alamadı, tekliflerden yararlanamadı. Fotoğrafların yayınlanmasından sonraki iki yıl içinde, tüm çocuklar yeni ailelere satıldı; buna fotoğraflar çekildiğinde Lucille'in hâlâ kalbinin altında taşıdığı David (başlangıçta Bedford adındaki) oğlan da dahil. Çocukların birbirine bağlı kalması beklenir. Ama tam tersi doğruydu.

RaeAnn 25 ay önce Jasper İlçesinden Ruth ve John Zoeteman Hindistan'da bir çiftlik satın aldı. Onunla evlenirken küçük kardeşi Milton ağlamaya başladı, bu yüzden onu bu şekilde kabul ettiler, özellikle de resmi bir evlat edinme olmadan. Her çocuğa yalnızca iki dolar, yani günlük alışveriş için toplamda yaklaşık altı yüz kron verdiler.

Ancak çok geçmeden anlaşıldı ki, oğlan ve kız, onun için ödedikleri komik bedelin aynısını ona da ödemişlerdi. Onları resmi olarak sahiplenmiyorlar, onlara Beverly ve Kenneth adını vermiyorlar ve onlara ucuz işgücü gibi davranıyorlardı.

Aralık 1948'de eskosloven listesi Str Lidu, dt'nin ABD'de bir bn uygulaması olarak satışı hakkında yazdı.

John, ilk gün Milton'u acımasızca dövdü. Çocuk yıllar sonra bana köle dedi ve ne anlama geldiğini bilmediğim için içti dedi. Otm, küçük yaşlardan itibaren çocukları tarlada uzun saatler geçirmeye zorluyor ve kilo vermelerini önlemek için onları ahırda iplere bağlıyordu.

Ruth Zoetemanov çocuklara karşı çok nazikti. Rny, Milton'ı kavgadan sonra öğrendi ama onun Burka'nın tereyağıyla sessizce yaşamasına izin vermedi. Kızın ifadesine göre biz küçük bir tarla borçlusu gibiydik.

Kardeşlerin zulmü navdalar tarafından not edildi. RaeAnn, travmatik bir çocukluktan dolayı terler içinde, on yedi yaşında evden ayrıldı. Gençliğinde kaçırıldı ve tecavüze uğradı, bunun sonucunda hamile kaldı. Lance adında bir erkek çocuk doğurdu, ancak o reşit olmadığında, evli olmayan annenin evinde öldü ve çocuk ondan alındı.

Biyolojik annem beni hiç sevmedi. Sattığı şey için özür dilemedi. Beni pek fazla görmüyordu, önemli değildi.
Milton Chalifoux

Akıl hastanesinden serbest bırakıldıktan sonra oğluna yeniden baktı ve sıkıntılı kaderine rağmen onu tek başına büyütmeyi başardı. O sevgi dolu bir anneydi. Lance daha sonra yumuşak olduğu kadar sert olduğunu da anlattı.

Milton, Zoeteman ailesinin acımasız yetiştirilmesinden şiddet eğilimlerini ve asabi doğasını miras aldı. Altıdan kısa bir süre sonra evden ayrıldı ve çatışmalar tüm hayatını ele geçirdi. Kavgalardan birinde polisin de müdahale etmesi üzerine samanını metale atarak mahkeme huzurunda hayatını kaybetti. Onu toplum için bir tehdit olarak ilan etti ve onu hapishane ile psikiyatri hastanesi arasındaki çizgiye koydu. Milton ikinci seçeneği tercih etti.

Lkai ona 1970'lerin sonuna kadar yaşadığı anksiyete atakları ve şizofreni teşhisini koydu. Daha sonra Chicago'dan ayrıldı ve kız arkadaşıyla birlikte Arizona'ya taşındı.

İsyankar bir genç

Öte yandan, evlat edinme sayesinde, yayınlanan fotoğraftan birkaç ay sonra doğan David, çok güzel bir çocukluk geçirdi, ancak Chalifoux ailesini iki yaşındayken yıpranmış bir durumda bıraktı. Yıllar sonra New York Post'a, vücudumun her yerinde morluklar olduğunu hatırlattı.

Kendi çocukları olamayan kocası Harry ve Luella McDaniel onu yanına aldı. Fakir, insancıl ama nazik bir şekilde yetiştirildi. David onları sevgi dolu ve destekleyici aileler olarak tanımladı.

McDaniel ailesi, Zoeteman çiftliklerinden yalnızca birkaç mil uzakta yaşıyordu, bu nedenle David, çocukken büyük kardeşleri RaeAnn ve Milton'u ziyaret etmek için bisiklete bindi veya ata bindi. Ancak Pipoutan onları ahırda bulduğunda onları şaşırttı, prangalarını çıkardı ve yaşlı Zoeteman'ın onu yakalamaması için hızla kaçtı.

Köpek bile dünyayı seviyordu ama Davut asi bir genç olarak kendini gösterdi. Orduda yirmi yıl geçirdikten sonra 16 yaşında McDaniels'tan kaçtı. Hayatının geri kalanında tıpkı biyolojik babası gibi Washington'da kamyon şoförü olarak çalıştı.

Yetişkinler olarak RaeAnn, Milton ve David binlerce kilometre uzakta olmalarına rağmen iletişim halinde kaldılar ve aynı eve taşındılar. 2013 yılında dağılan kardeşler kayıp kız kardeşleri bulmaya çalıştı. Sadece St.Petersburg'da Chalifoux isminde çok fazla insan yoktu. Daha sonra 70'li yaşlarında RaeAnn, çocukluğundan beri ilk kez akciğer kanserinden ölen 75 yaşındaki kız kardeşi Sue Ellen ile tanıştı. Konuşamıyordu, en azından yazıyordu. Bu ben. Onu seviyorum, ölümünden birkaç ay önce paylaşmıştı.

Yani RaeAnn kısa ve tatlı bir düğün gününün arkasındaydı. Uçuşla ilgili olarak, sadece oğluyla iş yaparken hayatımın en belirsiz günlerinden biri olduğunu söyledi. Sue Ellen'dan Chicago'nun Doğu Yakası'nda, asıl evinden çok da uzakta olmayan bir yerde büyüdüğünü öğrendi. Ancak kardeşlerin hiçbiri en büyük Lana ile tanışmadı. 1998 yılında kanserden öldü.

Peki Lucille nasıldı?

Lucille Chalifoux, beş çocuğunu satıp partnerinden boşandıktan sonra yeniden evlendi ve üç kız çocuğu doğurdu. Onları büyütebiliyordu, bu da en çok fotoğraftaki kardeşleri üzüyordu. David'e göre, ilk evliliğinden olan bir çocuğunu gönüllü olarak bıraktığı için hiçbir zaman pişmanlık duymadı.

Beni görür görmez şöyle dedi: Tıpkı babana benziyorsun. Hiç özür dilemedi ama zamanı gelmişti. Peki biz kimiz ki onu yargılayacağız? David yıllar sonra sordu. Annesinin bir hata yaptığına inanıyordu ama bu kararının çocuğuyla ilgili gerçek kaygıdan kaynaklandığından asla şüphe duymuyordu. Hokost asla onurlandırılmadı.

1970 yılında annesini ziyaret eden Milton'un duruma farklı bir bakış açısı vardı ancak o sırada partneriyle dans ettikten sonra ayrıldı. Beni hiç sevmedi. Öte yandan beni pek görmüyordu, bana ne olduğunun bir önemi yoktu, dedi. Sue Ellen kendi kendine, cehennemde gülüyor olmalı, diye yazdı.

Annesiyle yirmi bir yaşında tanışan RaeAnn bile affedemedi. Ona göre annesi onu emekli maaşı karşılığında takas etmiş, sonra da bingoda harcamış. Zoeteman çiftliklerinden de son ana kadar bir özür gelmedi. John, RaeAnn'ı ölüm döşeğinde gördü. Kulağına fısıldamak için kollarını ona doladı: Seni gerçekten sevdim.

Çocuklar biyolojik babaları hakkında pek bir şey bilmiyorlardı. Kamu kayıtlarında bulabildikleri tek şey Illinois, Cook County'deki bir sabıka kaydıydı. Kim beş çocuk babası olacak, dönüp onları bırakacak? David'i suçladı.

Kardeşlerin çoğu artık öldü ama çocukları sayesinde hayatları çoktan bitti. Aslında torunlar korunuyor, kızarlarsa satarım. Ancak en küçükleri bu şakanın ailemin geçmişinin üzücü bir parçası olduğunu bile anlamayabilir.