Kutu mu, küçük kutu mu yoksa şirket kantini mi? Çalışanlar nasıl yemek yiyor?

HakikaT

Global Mod
Global Mod
Kantin işverenin uzun vadeli ve yüksek düzeyde yatırım yapacağı bir alandır. Sodexo Benefits tarafından yapılan bir ankete göre bu şirketler kantinlerdeki Çek çalışanlarının yüzde 84’ünü destekliyor. Bunu hesaba katarsak baştan çıkarıcı restoran yüzde 31 ile başı çekiyor, bunu yüzde 28 ile kart ve çek şeklinde yemek çekleri ve yüzde 25 ile balık dışı tek restoran olan Paul yemek çekleri takip ediyor. Sodexo Benefits/Pluxee dış iletişim sorumlusu Tereza Knov, çalışanların bunu istediklerini yapmak için kullanabileceğini açıklıyor.


Dao’nun bu yıl için en uygun yemek planı günde 194 kron olarak belirlendi. Kural olarak çoğu şirket değerinin yüzde 55’ini, çalışan ise maaşının yüzde 45’ini öder. Bu maksimum saati yalnızca işveren kullanmak zorundaydı. Knov, verilerimize göre şirketlerin genellikle günde yaklaşık 123 kron değerinde yemek kuponu sağladığını görebiliyoruz; bu, bölgemizdeki restoranlardaki öğle yemekleri için geçerli değil, diye belirtiyor.


Fiyatları geçen yıl ve bu yılın başında hızla yükseldi ve son aylarda istikrar kazandı. Özellikle insanlar bir şeyler için para ödemeye istekli olmadıklarında doğal tavanlarına ulaşıyorlar. Örneğin Sodexo Benefits’in verilerine göre en ucuz öğle yemeği şu anda Zlín, Olomouc ve Stec bölgelerinde mevcut. Buradaki ortalama fiyat 165 ve 167 krondur. En pahalısı, birkaç ay önce ortalama fiyatın 200 kron eşiğini aştığı Prag’daki öğle yemekleridir. Ulusal ortalama şu anda 184 kron civarında. Bu yüzden pek çok insan öğle yemeklerini restoranlarda yiyor. Bunu yaklaştığımız alanlardaki şirketlerle teyit edin.


İmalat şirketlerinde kantin işletiyorlar



Baştan çıkarıcı yemek odaları eskiden bir klasikti. Ve birçoğunun bugün hala yeri var. Genellikle büyük imalat şirketleri için kullanılırlar. Örneğin pencere ve duvar üreticisi VEKRA’nın tüm üretim hatlarında bu ürünler bulunmaktadır. VEKRA şirketinin İK editörü Jan Bek’e göre bu çok popüler bir avantaj; çalışanların o gün nereden yiyecek alacakları veya ne yiyeceği konusunda endişelenmelerine gerek yok, alışılagelmişin dışında restoranlara gitmek zorunda değiller. . Çalışanlar her zaman, biri vejetaryen veya hafif ve diyet olmak üzere beş farklı yemek arasından seçim yapabiliyor. Yarım kaçırmayın. Öğle yemeğinin maliyeti ortalama 95 krondur, ancak çalışanlara 107,10 kronluk yemek ödeneği verilmektedir (bu, 2023 için vergiden düşülebilecek maksimum sınırdır). Başka bir deyişle buradaki çalışanlar aslında özgürdür. Üstelik çokça kullandıkları bir aileye uygun fiyata ev de alabiliyorlar.


Şirketin showroom çalışanları ve satış temsilcileri bile bu kısayola uymuyor. Orada şirket maaşına günlük oranda pmo ekliyor. birçoğu emekli maaşını restoranlardaki akşam yemeği menülerine harcamıyor, evde yemek hazırlıyor. Bek, kaba bir tahminle bunların yarısı kadar olduğunu ve kesinlikle iki değil, daha fazlasının olduğunu ekledi.


Her iki seferde de araba restorandan geliyor



Yedek parça üreticisi Trachea’nın gerçek bir yemek odası var. Ancak biz şirkette çalışmıyoruz, Vrnice’de araba kullanıyoruz. Çalışanlar yemek yemeye hazır, içlerinden biri vejeteryan. Trachea şirketinin işletme editörü Martin Dusk, ücret ödemeniz gerekmeyen etli salata da dahil olmak üzere glutensiz yiyeceklerin sunulduğunu açıklıyor. Ücretin yarısı şirket, yarısı çalışan tarafından ödenecek. Aynı koşullar altında her iki haydut da onu kullanabilir.


Unlu mamuller ve şeker için hammadde ve müstahzarlar sağlayan Zeelandia şirketi de benzer bir yol izliyor. Şirket, birinci üretim katında çalışanlarına restorandan öğle yemeği sağlıyor. Zeelandia şirketinin İK müdürü Michala Raganov, baştan çıkarıcı bir yemek odası için yerimiz olmadığını ve çalışan sayısı göz önüne alındığında ekonomik olarak bizim için uygun bile olmayacağını açıklıyor. En az bir saat vardiyada çalışan her kadın çalışan, öğle yemeğini şirketin dolu şatosunda yiyebilmektedir. Pitom’u pizza da dahil olmak üzere çeşitli yemeklerden seçebilirsiniz. Her zaman bir glutensiz yemek sunulmaktadır.


Zeelandia’nın başka bir yerde çalışmak zorunda kalan ve yemek odasında yemek yeme imkanı olmayan 100 çalışanına yemek planı şeklinde yemek veriliyor. Bunu nasıl kullanacakları onlara kalmış. Raganov, bazı insanların kendi öğle yemeğini getirdiğini, bazılarının restoranlarda veya yakındaki bir kantinde yemek yemeyi tercih ettiğini ekliyor.


Solodoor’da ithalatı biraz farklı ele aldılar, araba buraya kutularla geldi. Bunları covid zamanında tanıttılar ve böylece bir şekilde şirkette evcilleştirildiler. Çalışanlar, kutular sayesinde yemeklerini yemek odasında yiyebiliyor, dışarıda oturma alanına çıkarabiliyor veya eve götürebiliyor. Burada iki çeşit yemek arasından seçim yapabilirsiniz; pazartesi ve cuma günleri tuzlu yemek vardır.


Öğle yemeği fiyatı makul. 2023 yılı için yemek sağlayıcıyla yemek başına 100 kronluk sabit fiyatımız vardı. Bunun 40 kronu çalışan tarafından, 60 kronu işveren tarafından Solodoor şirketinin personel müdürü Lena Gerykov’a ödeniyor. kapı üretilmektedir. Beşinci yıl için öğle yemeği fiyatının şu anda bir olduğunu ancak bu oranın aynı kalması gerektiğini, yani yüzde 40’ının çalışan tarafından, yüzde 60’ının ise işveren tarafından ödenmeye devam edeceğini ekledi.


Ofis binalarında kantinleri var



Ancak firma bünyesinde bulunan pmo restoranı sadece imalatçı firmaların evi değildir. Bn bugün idari binalarda kantin bulunan yemek odalarıdır. Örneğin Prag, Brno ve Bratislava gibi tüm ana merkezi işyerlerinde UNIQA pojiovna bulunmaktadır. Aslında binalardaki restoranların kiralanmasıyla ilgili. Almanlar onun için para ödüyor ve va, aksesuar ürün yelpazesi. UNIQA pojiovny konuşan Eva Svobodov, buna ek olarak binalarda düzenlenen etkinlikler için yiyecek-içecek hizmetlerinin de hazırlandığını açıklıyor. Sabah 8’den akşam 4’e kadar açıktırlar.


Buradaki kafeterya çalışanlarının her zaman seçebilecekleri yiyecekler var, bunlardan biri etsiz. Her ikisi de Hint mutfağı, Saint Martin’in kaz lezzetleri, Chestov günleri ve Deneyim Haftası gibi tematik haftalar şeklinde geliştirilecek. Her ikisinin de fiyatı yarım tabakla birlikte 129 ila 179 kron arasında değişiyor, büyük bir yarım tabak ise birkaç on krona mal oluyor.


Ancak çalışanlar bu bedelin tamamını ödemiyor. Şirket, çalışanlarına tüm restoranlarda ve tabii ki şirket kantininde de kullanılabilen Sodexo yemek kartı üzerinden düzenli bir sübvansiyon ödüyor. Sübvansiyon, ayda çalışılan gün sayısına göre belirlenir.


Aynı kantin modeli Çek iş biriminde de (PP) kuruludur. Şirket, çalışanlarını 150 kron değerinde yemek kuponu şeklinde kantine götürüyor. Çalışan sadece 25 kron ödüyor, geri kalanı işveren tarafından ödeniyor. Bölgelerde çalışanlar Upr’dan e-gıda kuponlarına kaydolabilirler. Prag’daki merkez ofiste çalışanların şifreleri erişim kartlarına kayıtlıdır.


PP genel merkezinde, biri yalnızca çalışanlara ait olan iki kantinde yemek yiyebiliyorlar. Burada beş öğün yemek, salata, eşlik ve sezonluk indirimler arasından seçim yapabiliyorlar. Örneğin, PP personel bölümünün editörü Romana Hartlov’a göre, Noel’den önce buradan varış takvimleri, şekerler satın alabilir veya çelenk sipariş edebilirsiniz. Burada da tematik yemeğim değişti, en son St. Martin kazıydı. Ayrıca merkez çalışanlarının çok beğendiği içecekler, unlar, meyve salataları, ev yapımı yoğurtlu smoothieler, kolalar, sosisler ve çatallı sandviçlerden oluşan zengin bir ek satış yelpazesi de mevcut. Şirket dışı çekler için yemek odası tipi de mevcuttur.


Yemek kuponları ve yemek kuponları paul



Tek bir yerde kötü çalışma koşullarının olduğu yerlerde genellikle kantin yoktur. Ancak Cuma günü kantine bilet alabilirsiniz. Örneğin Sodexo Benefits/Pluxee şirketinde iki çalışanın yemek kartı kartlarında bu yıl için en uygun değerlerde, yani günde 194 kronluk yemek biletleri var.


Konut Kredisi şirketinde yüksek kredi puanı alın. Çalışanlarımıza 170 kron tutarındaki yemek çeklerinin yüzde 55’ine karşılık gelen yemek çekleri sağlıyoruz. Home Credit’in insan kaynakları bölümünün editörü Milo Nejezchleb, çalışılan her gün için 93 kron ve 50 hal alacaklarını söyledi. Üst üste beşinci yıl Paul’u dışarı çıkardı.


18 yaşında bir çalışansınız. Boyut açısından kutu nispeten sağlamdır. Ancak Nejezchleb’e göre her iki grupta da hafif ve sağlıklı yemekler ile yabancı mutfakların tercih edildiği görülüyor.


Bira kutusu



ManpowerGroup çalışanlarına 100 kron değerinde yemek kuponu veriliyor ve bunun 55 kronu işveren tarafından ödeniyor. Kantin kredisi karttan tahsil edilir, bu nedenle kullanışlıdır ve para yiyecek satın almak için de kullanılabilir. ManpowerGroup’un işe alım ve pazarlama müdürü Ji Halbrtt, yemekhaneye ilk olarak finansal kullanım alanlarını kontrol etmek ve kantinin kullanımını desteklemek için gitmediğimizi açıklıyor.


Burada bile insanlar öğle yemeği için restoranlara gidiyor ve öğle yemeğini evde hazırlayıp kutulara alıyor. Kovid salgını sonrasında özellikle gastronomi hizmetlerinin azalması nedeniyle bu türlerde azalma yaşandı. Halbrtt, bunun için geniş bir odanın bile ziyaret edilebileceği, geniş sosyal alana sahip özel bir ofisimiz olduğunu ekledi.


Diğer şirketlerde de benzer bir trend izleyin. Çek çim biçme makinesi üreticisi DAKR’ın CEO’su Karel Dank, üç yıl önce şirketin bir kutu ve küçük bir masası olduğunu, bugün kadın çalışanların yüzde 85’inin evden yiyecek getirdiğini ve yalnızca yüzde 15’inin restoranlara gittiğini açıklıyor. Tam zamanlı yemek hizmeti veren Paul’u maksimum düzeyde çalıştıracağım. Ayrıca orada burada onlara güzel yiyecekler ikram ediyorum. Şirketin ortak sahibi hem çalışanlara yönelik yabani av topları hem de valachian kuzukulağı gibi bir özelliği Dank’e kullanıyor.


Kutu mu, küçük kutu mu yoksa şirket kantini mi? Çalışanlar nasıl yemek yiyor Stravenkov paul maksimum düzeyde Zehnder firması ile çalışanlarına eşit hizmet veriyor. Burada da yemeğini kendi yeme veya işyerinde hazırlama seçeneğini kullananların sayısı giderek artıyor. Yemek alanı bulunan modern donanımlı bir mutfakta hazırlayabilirler. Ve aptal olmana gerek yok. Zehnder’in pazarlama müdürü Jana Kubitov, onlara öğle yemeği için bir saat ara verdiğimizi ekliyor.


Henüz net bir sonuç yok



Çeşitli büyük şube operasyonları ve çalışanların farklı çalışma saatleri nedeniyle, yemek kuponu şeklindeki cazip yemek paketi yerine lojistik şirketi Geis. Sebebi de Paul’ün aynı zamanda şirket için idari bir iş anlamına da gelmesidir. Kantinlerde hem kutular hem de menüler bulunur. Bazı çalışanlar yerel bir kantinden sipariş edilen yiyecekleri ithal etme seçeneğini de kullanıyor. Geis CZ’nin İK müdürü Jaroslava Indelov’a göre, her durumda, tüm operasyonlarımızda, getirilen yiyecekleri ısıtmak için bir zemin ve tüketimi için alanlar mevcut.


Bu eğilim henüz foodora şirketi tarafından araştırılmamıştır. Açık bir gökyüzü olmadığında bile. Ankete katılanların yüzde 12’si özel kutuları kullanıyordu ve en kalabalık grup yüzde 38 ile yemek yiyenlerdi. Ankete göre her iki yaklaşımı birleştiriyor ve her ikisi de meslektaşlarıyla öğle yemeği için bir restorana gidiyor. Tam tersine, ankete katılanların yüzde 30’u öğle yemeğinde ana tercihin küçük olduğunu ve paket yemeklerin özellikle önemli olduğunu belirtiyor. Ankete katılanların yüzde 15’i için restoranda yemek yemek tek seçenek. Foodora’nın iş geliştirme müdürü Jan Petr, restoranların hâlâ kutu veya özel öğle yemeği menüleri olup olmadığı konusundaki anlaşmazlığın net bir cevabının bulunmadığını söylüyor. Ancak anket, çalışma haftasında öğle yemeği almayı tercih edenler arasında hızlı teslimat siparişlerini kullananların sayısının arttığını gösteriyor. İlginç olan, ankete göre yüzde 4’ten fazlasının hiç çalışmıyor olmasıdır.


Gastronomi bv obd ücretsiz



Gastronomi ile ilgilenen alanlarda çok çeşitli yemek seçenekleri sunulmaktadır. Bazen işyerinde bedava kantin satın alırsınız. OREA Hotels & Resorts’un İK editörü Petra Slab, vardiya veya çalışma saatleri sırasında her yıl yarım, bir ana yemek ve genellikle bir tabak sebze, meze ve tatlıdan oluşan tamamen ücretli bir menüm olduğunu açıklıyor. şirket. Aynı zamanda çalışanların memnuniyetini personel yemeklerinin kalitesiyle ölçüyoruz ve verilen işletmenin mutfağı ile bireysel teşviklerimiz var.