YENİ DELHİ: 2013 yılı, Batı Hint Adaları’nın hızlandığı yıldı. Sheldon Cottrell iki maçlık serinin ilk maçında Hindistan’a karşı ilk deneme maçına çıktı. cennet bahçeleri Kalküta’da.
Batı Hint Adaları, dört küçük kapı patlaması sayesinde 234 puanla elendi. Muhammed ŞamiHindistan tahtada 453 yağmaladı ve sürücü koltuğundaydı.
Cottrell, maçta sadece bir kaleyi ele geçirdiği için topla mücadele etti, ancak askeri tarzdaki selamıyla Eden Garnes’da taraftarların favorisi oldu. Hindistan maçı bir vuruş sırası ve 51 koşuyla kazandı.
Cheteshwar Pujara’yı ilk Test kalesi olarak görevden alarak maçtaki tek kalesini talep ettikten sonra, Cottrell’in başarıyı kutlamak için yürüdüğü ve selam verdiği görüldü.
“Askeri tarzda bir selam. Ben mesleği gereği bir askerim. Selamım sadece Jamaika Savunma Kuvvetlerine saygılarımı sunmak içindir. Hintli oyuncular selam kutlamamı takdir ettiler. Test kriketinde ilk kalemi aldığımı hatırlıyorum Pujara’yı kovdum ve selam verdim soyunma odası. Daren Sammy ve Chris Gayle geldi ve beni takdir etti. Bu benim için ikonik bir andı,” dedi Cottrell TimesofIndia.com’a bir röportajda.
33 yaşındaki Jamaikalı, Hindistan’a karşı 15 maç oynadı (1 Test, 6 ODI ve 8 T20I), 18 wicket aldı ve pacer, her wicket aldığında askeri tarzda kutlamasıyla Hintli hayranlarını eğlendirdi.
“Kızılderililer bunu (selamlamayı) yeni bir şey olarak gördüler ve sevdiler. Hintli kalabalığın vızıltısını sevdim. Hintli oyuncular da selamımı takdir etti. Bu benim tarzım ve onu seviyorum” dedi.
‘KL DÜNYA KUPASINI AÇMALIDIR’
KL açılmalı mı yoksa ODI Dünya Kupası 2023’te 5 numarada mı olmalı?
KL artık sadece wicketkeeper görevlerini yokluğunda yapmıyor. Rishabh pantolonsınırlı aşırı krikette ancak aynı zamanda vuruş sırasında 5 numaraya yükseldi.
Hindistan Premier Ligi’nde Punjab Kings ile KL kaptanlığını yapan Cottrell, Hindistan’ın en iyi topa vuran oyuncusunun bu yıl Hindistan’da oynanacak olan 50 üzeri Dünya Kupası’nda vuruş sıralarını açması gerektiğine inanıyor.
“görmek isterdim KL Rahul Açık. O sadece yeni topu olan bir büyücü. Dünyadaki herhangi bir saldırıyı iptal edebilir. Oyunun gidişatını her an değiştirebilir. O çok sakin ve sakin ama arada kaldığında farklı bir insan oluyor. Cottrell, KL’nin Dünya Kupası’nda Hindistan için büyük bir rol oynayacağını söyledi.