YENİ DELHİ: Deneyimli Pakistanlı Hakem Alem Dar Elit panelde 19 yıl hizmet verdikten sonra istifa etti ve burada rekor 435 uluslararası erkekler maçında Güney Afrika’nın galibi olarak yarıştı. Adrian Holdstock ve Pakistan’ınki Ahsan Raza Emirates’e dahildir ICC Elite Hakem Paneli Perşembe günü.
2002 yılındaki başlangıcından bu yana Elit panelinin bir üyesi olan Aleem, diğer tüm hakemlerden daha fazla Teste ve ODI’ye katılmıştır ve T20I’lerde vatandaşı Ahsan’ın ardından ikinci sıradadır.
2009, 2010 ve 2011’de üç yıl üst üste David Shepherd Trophy kazanan Aleem, 2007 ve 2011 ICC Kriket Dünya Kupası’nda finalde, 2010 ve 2012 ICC T20 WC’de ise finalde yer aldı.
ICC Elite Panel’in bir parçası olan ilk Pakistanlı hakem olan Aleem, kariyerini değerlendirdi ve yıllar boyunca akranlarına teşekkür etti.
“Uzun bir yolculuktu ama çok keyif aldım. Aleem, ICC’den yaptığı açıklamada, dünyanın her yerinde hakemlik yapmanın zevkini ve onurunu yaşadım ve başardığım şey, mesleğe başladığımda hayalini bile kuramayacağım bir şeydi” dedi.
“Uluslararası bir hakem olarak devam etmeye hala hevesli olsam da, 19 yıl yollarda geçirdikten sonra, şimdi Elite panelinden uzaklaşmak ve uluslararası panelden birine bir fırsat sunmak için doğru zaman olduğunu hissettim. Dünyanın dört bir yanındaki hakemlere mesajım, çok çalışmak, disiplini sürdürmek ve öğrenmeyi asla bırakmamaktır.
“ICC’ye, Pakistan Kriket Kurulu’na (PCB) ve paneldeki meslektaşlarıma yıllardır verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Aileme de teşekkür etmek istiyorum; desteği olmadan bu kadar uzun süre devam edemezdim. Aleem, “Maçta hakemlik yapmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.
ICC Genel Müdürü – Kriket başkanlığındaki ICC Elit Hakem Seçim Paneli, Vasim Hanyıllık inceleme ve seçim sürecinde eklemeler yaparak paneldeki hakem sayısını 11’den 12’ye çıkardı. Emirates ICC Elit Maç Hakem Paneli’nde herhangi bir değişiklik yok.
ICC İcra Kurulu Başkanı Geoff Allardice, Aleem’i çok başarılı bir kariyer için tebrik etti.
“Aleem’in uluslararası krikete ve ICC’ye katkısı gerçekten olağanüstü. Bu kadar uzun bir süre boyunca tutarlı elit performanslar, ona uluslararası kriketle ilgili herkesin büyük saygısını kazandı. Aleem’e gelecekte en iyi dileklerimi sunuyorum ve eminim ki Aleem’in oyuna katılımı daha uzun yıllar devam edecek” dedi.
Holdstock, 42 ODI ve 48 T20I olmak üzere beş testte yer alırken, Ahsan yedi test, 41 ODI ve 72 T20I’de yer aldı. Her iki hakem de 2021 ve 2022 ICC Erkekler T20 Dünya Kupaları panellerinde yer aldı.
Holdstock ve Ahsan panelde yer almaktan heyecan duydular.
Adrian Holdstock: “Bu, hakemlik kariyerimde çok büyük bir an. Bir süredir uluslararası alanda çalışıyorum ama Elite paneli başka bir seviye.
“Yaklaşan fırsatlar beni heyecanlandırıyor ve yeni rolümde her şeyimi vermeyi dört gözle bekliyorum. Yıllar boyunca destekleri için tüm meslektaşlarıma, ICC’ye ve Cricket South Africa’ya minnettarım. Ayrıca çok sevdiğim mesleğimi onsuz sürdüremeyeceğim başta eşim Carmen olmak üzere aileme de teşekkür etmek istiyorum.”
Ahsan Raza: “Elit panelinin bir parçası olmaktan son derece onurlu ve gururlu hissediyorum. Her zaman en iyi maç görevlilerinin yanında düzenli olarak performans sergilemek istemişimdir.”
“Daha önce çeşitli formatlarda uluslararası yarışmalarda ve ICC etkinliklerinde görev yaptım, bu nedenle bu pozisyonun getirdiği büyük sorumluluğun farkındayım. Tüm deneyimimi yıllar içinde iyi bir şekilde kullanmayı umuyorum, ancak öğrenmeye devam edeceğim. paneldeki kıdemli meslektaşlarım.
“Kariyerimde bu noktaya gelmemdeki destekleri ve yardımları için ICC ve PCB’ye teşekkür etmek istiyorum. Her zaman yanımda olan eşime ve kızıma da teşekkür ederim.”
Diğer panel üyeleri: Chris Gaffaney (Yeni Zelanda), Kumar Dharmasena (Sri Lanka), Marais Erasmus (Güney Afrika), Michael Gough (İngiltere), Nitin Menon (Hindistan), Paul Reiffel (Avustralya), Richard Illingworth (İngiltere), Richard Kettleborough (İngiltere), Rodney Tucker (Avustralya), Joel Wilson (Batı Hint Adaları).