Kerala Üniversitesi, kız öğrenciler için altı aylık doğum iznini duyurdu

ManK

New member

YENİ DELHİ: Kerala Üniversitesi Pazartesi günü 6 aylık teklifini duyurdu doğum izni kız öğrencilere. Bu, 8 Mart 2023’te dünya çapında kutlanacak olan 2023 Dünya Kadınlar Günü öncesinde geliyor. Hüküm, eyalet hükümetinin eyaletteki yüksek öğretim kurumlarının (HEI’ler) adet izni vermek için kız öğrencilerin gerekli devam oranını %73 ile sınırlayabileceğini açıklamasından haftalar sonra açıklandı.
Öğrenciler üniversiteye döndüklerinde tıbbi kayıtlarını ve reçetelerini üniversite yetkililerine teslim etmelidir. Kolej sendikası, doğum izni alan öğrencilerin tıbbi kayıtlarını gözden geçirmenin ve yeniden kabul edilmek veya üniversite onayı almak zorunda kalmadan üniversiteye yeniden katılmalarına izin vermenin kolej müdürlerine bağlı olacağını söyledi.
Kerala Üniversitesi dışında, Koçin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğrencilerine 60 gün doğum izni de verdi. CUST aynı zamanda kız öğrencilere regl izni veren ilk üniversitedir. Kerala Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ayrıca öğrencilere 6 ay doğum izni verecek.
Bu arada eğitim kurumlarında regl izni talebi devam ediyor. Geçenlerde Yargıtay, eğitim kurumlarında ve işyerinde çalışan kız öğrenciler ve kadınlar için regl izni talep eden bir dilekçeyi reddederek, davacının konuyu Kadın ve Çocuk Gelişimi Bakanlığı’na götürmesine karar verdi.