MELBOURNE: Novak Djokovic geri döndü Rod Laver Arenası Avustralya Açık kampanyasına Salı gecesi başlayacaktı, ancak günün seansı için Melbourne Park’taki tenis hayranları, alacağı karşılama konusunda ikiye bölünmüştü.
Dokuz kez Avustralya Açık şampiyonu geçen yılın arifesinde ülkeden ihraç edilmişti. büyük slam Covid-19 aşısı olmadığı için olay.
Uzun süren bir dizi mahkeme duruşmasının ardından Avustralya tarafından üç yıllık bir uzaklaştırma cezası verildi, ancak Kasım ayında, Rafael Nadal’ın 22 Grand Slam turnuva zaferi rekorunu kırmaya çalışacağı 2023 baskısı için geri dönmesine izin vermek için kaldırıldı.
Sırp’ın 2022 tıbbi muafiyetle rekabet etme girişimleri, pandeminin zirvesinde dünyanın en uzun tecrit uygulamalarından bazılarını yaşayan bir şehirde birçok Avustralyalıyı kızdırdı.
Ancak 12 ay sonra sıcak bir sabah, çoğu kişi harekete geçme zamanının geldiğini hissetti.
Sırp bayrağına sarınmış Goran, açılış maçında Laslo Djere’ye tezahürat yaparken, “Bir yıl önce ulusal bir tehditten oynama iznine nasıl geçtiğini bilmiyorum, ama bu başka bir zaman tartışılır.” dedi. ikinci gün mahkeme 14.
“Kazanacak. 10’uncusunu kazanacak ve tüm zamanların en iyisi olduğundan emin olacak. Asla yakın olmayacak. Set düşürmeyecek.”
Dış sahadaki küçük Sırp taraftar birliği, güvenlik tarafından bir ralli sırasında ulusal bayraklarını sallamamaları konusunda nazikçe uyarılmasına rağmen, çok iyi kalpli sesler çıkardı.
Avustralya Açık organizatörleri, Djokovic İspanya’ya karşı mücadelesine başlarken taraftarların onu hedef aldığını söyledi. Roberto Carballes Baenaolası turnuva yasaklarıyla tokatlanırdı.
Günlük oturum için Rod Laver Arena’da yerlerini alan taraftarlar, Djokovic’in bu ay bir hazırlık turnuvası kazandığı Adelaide’deki kadar sıcak karşılanacağından emin olmadıklarını söylediler.
Diğer taraftarlar gibi sadece ilk isimlerini vermek isteyen Avustralyalı seyirci Rob, “Djokovic’in hayranı değilim ama onun dehasını inkar edemezsiniz” dedi.
Arkadaşı Tom, “Duygusal olarak beni yanlış şekilde ovuyor. Ama geçen yıl olanlar açısından, kelimenin tam anlamıyla geçmişte kaldığını düşünüyorum,” diye ekledi. “Oynamaması için bir sebep olduğunu düşünmüyorum.”
Rob, Djokovic’in neden geçmişte Melbourne’de büyük rakipleri Nadal ve Roger Federer kadar sıcak karşılanmadığını düşündüğünü anlattı.
“Davranışla ilgili olduğunu düşünüyorum” dedi. “Bence Roger, Rafa ve Ash’in (Barty) nasıl davranacağı kişisel bir tercih.
“Şu anda ‘Günden Kalanlar’ı okuyorum ve uşak her zaman haysiyetten bahsediyor. Ve bence bu, o oyuncuların sahip olduğu bir nitelik.”
Karı koca Connie ve Rocco, onun nasıl bir karşılama alması gerektiği konusunda anlaşamadılar.
Connie, “İyi karşılanacağını düşünüyorum,” dedi. “Harekete geçme zamanı ve onu burada görmeyi dört gözle bekliyorum. Neredeyse her yıl burada oynadığını gördüm.”
Rocco aynı fikirde değildi. “Birkaç yuhalama alacağını düşünüyorum, ama bekleyip göreceğiz.”
Melbourne Park’taki ilk Sırp taraftar birliğinin çoğunun orta saha gece seansı için biletleri yoktu, ancak dışarıdaki bahçelerdeki büyük ekranları izleyeceklerini söylediler.
Goran, “Umarım alkış ve tezahürat alır, çünkü atılmaması gerekirdi,” dedi Goran.
“Ama dün gece (Nick) Kyrgios ile yardım maçındaydım ve sıcak bir şekilde karşılandı. Kalabalık onu seviyor gibi görünüyor. Bu yüzden onu geri almak güzel.”