LeBron James, Kareem Abdul-Jabbar’ı kırdıktan sonra NBA skor rekoru Çarşamba günü, ikincisi, Los Angeles’ta Oklahoma City’ye karşı LA Lakers maçında kariyerinin en yüksek seviyesi olan 38.387 normal sezon sayısını aşan bir efsane arkadaşına sarılmak için orta sahaya yürüdü.
Lakers 130-133 kaybetti; ama tarihin bir anını engelleyemedi.
Abdul-Jabbar, ‘Kral’ James’e hayranlıkla Alt Yığın sayfasında bir makale hazırlarken yazmasını sağladı.
Abdul-Jabbar, James’in “inanılmaz sürüşü, bağlılığı ve yeteneğini” överek gönderiyi açtı ve aynı zamanda iyi bir takım arkadaşı olurken kazanma arzusunu da övdü.
bu Basketbol Hall of Fame üyesi daha sonra James plakaya yaklaşırken duygularından bahsetti.
Abdul-Jabbar, “LeBron’un rekorumu kırmasına giden aylarda, o rekor kıran şutu attığı gün nasıl hissedeceğime dair o kadar çok şey yazıldı ki, gülmek zorunda kaldım,” diye yazdı Abdul-Jabbar. “Tam olarak nasıl hissettiğimi birkaç kez yazmıştım, bu yüzden hakkında spekülasyon yapacak pek bir şey yoktu.TARİH. Bu kova ile LeBron James, Kareem Abdul-Jabbar’ı geçerek NBA’in tüm zamanların en skorer ismi oldu! https://t.co/N6V5RxPe6r
— TNT’de NBA (@NBAonTNT) 1675832388000
“Sanki bir piyangoda bir milyar dolar kazandım ve 39 yıl sonra biri iki milyar dolar kazandı. Nasıl hissederdim? Kazandığım için minnettarım ve bir sonraki kişi de kazandığı için mutluyum. Onun kazanmasının benim karımı etkilemesiyle hiçbir ilgisi yok. bir şekilde.”
Abdul-Jabbar daha sonra eski takım arkadaşı Earvin “Magic” Johnson’a odaklandı ve eski takım arkadaşının rekorunun tahtalardan aşağı indiğini görmekte zorlanacağını hissettiğini söyledi. Abdul-Jabbar, emekli olduktan kısa bir süre sonra durumun böyle olabileceğini, ancak artık olmadığını itiraf etti.
“Ama bugün değilim. 75 yaşındayım. Rekoru ancak birinin gündeme getirmesi aklıma geliyor. 34 yıl önce NBA’den emekli oldum. Son 20 yıldır kendimi sosyal medyayla meşgul ettim.” aktivizm, yazarlık kariyerim ve ailem — özellikle üç torunum.
“…Üzgünüm Earvin. Seni seviyorum kardeşim ama bu sefer yanıldın.”
Abdul-Jabbar, 38 yaşındaki James ile olan ilişkisine de değindi… veya onun eksikliğine.
Abdul-Jabbar, “LeBron bir ilişkimiz olmadığını söyledi. O haklı – ve bunun için kendimi suçluyorum. Yaptığım hiçbir şey için değil, belki de onunla iletişim kurmak için daha fazla çaba göstermediğim için,” diye yazdı Abdul-Jabbar.
“Doğam gereği hiçbir zaman içine kapanık, dışa dönük bir adam olmadım (medyanın her zaman hızlı bir şekilde işaret ettiği gibi). Sessizim, utangacım ve o kadar sadık bir ev insanıyım ki agorafobim olduğunu düşünürsünüz. Seviyorum okumak, televizyon izlemek, caz dinlemek Hepsi bu kadar Son 15 yıldır odak noktam yeni ilişkiler kurmaktan çok Magic, Michael Cooper, Jerry West vb.
James’e hem saha içinde hem de saha dışında bir kişi olarak değer verilmesiyle sona erdi.
“LeBron ve benimle ilgili sonuç: LeBron bana oyunu tekrar sevdiriyor. Ve topluluklarını aktif olarak önemseyen, sürekli büyüyen bir sporcu grubunun parçası olmaktan gurur duymamı sağlıyor.”