Kane Williamson, Yeni Zelanda Test kaptanlığı görevinden ayrıldı | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
WELLINGTON: Kane Williamson Perşembe günü Yeni Zelanda Test kaptanlığından istifa etti. 32 yaşındaki oyuncu, Kiwis’in başında altı yıldan fazla zaman geçirdi ve burada tarafı ilk Dünya Test Şampiyonası unvanına taşıdı.
Ancak Williamson, ODI ve T20 takımlarından sorumlu olmaya devam ediyor.
Yeni Zelanda kriket kurulu, Williamson’ın en uzun formatta kıdemli hızlı bowling oyuncusu Tim Southee’nin yerini alacağını söyledi.
2016’dan beri Yeni Zelanda’yı yöneten 32 yaşındaki Williamson, “Test kriketinde Black Caps’in kaptanlığını yapmak inanılmaz derecede özel bir onurdu” dedi.
“Kaptanlık, sahada ve saha dışında artan bir iş yükü ile geliyor ve kariyerimin bu aşamasında, bu karar için doğru zaman olduğunu düşünüyorum.”
Yeni Zelanda Kriket ile görüştükten sonra, önümüzdeki iki yıl içinde ufukta iki Dünya Kupası ile beyaz top takımının kaptanı olarak kalacağını söyledi.
Ayrıca üç formatı da oynamaya devam edecek.
Williamson, Yeni Zelanda’yı 40 test maçında 22 galibiyete götürdükten sonra kaptan olarak ayrıldı.
24 Yüzlerce Testinden 11’i kaptanken geldi – Yeni Zelandalı bir kaptan için bir rekor.
34 yaşındaki Southee, 26 Aralık’ta Karaçi’de başlayacak Testler ve ardından 3 Ocak’ta Multan’da başlayacak olan Pakistan turlarında ekibe liderlik edecek.
Tom Latham, daha önce Williamson’ın yokluğunda tarafı yönetmiş olan Southee’nin kaptan yardımcısı olarak onaylandı.
Southee 346 uluslararası oyuncu oynadı ve 22 kez Yeni Zelanda Twenty20 takımının kaptanlığını yaptı. O, Yeni Zelanda’nın 31. Test kaptanıdır.
Southee, “Gerçek dışı birkaç gün oldu ve Test Kaptanı olarak atanmak büyük bir onur,” dedi.
“Test kriketini seviyorum, bu en büyük meydan okuma ve bu formatta takıma liderlik etme şansı beni gerçekten heyecanlandırıyor.”
(AFP’den gelen girdiyle)