Kadınlara UP okul komitelerinde %50 temsil veriliyor

ManK

New member
Lucknow, kadınların artık yüzde 50 temsili var Uttar Pradesh Okul Yönetim Komiteleri hükümette ve ilk ve orta okulları destekledi.
Bu konudaki yönergeler tüm eyalet bölge yargıçlarına verilmiştir.
Genel Sekreter (İlköğretim) Deepak Kumar, “Okul yönetim kurulunda 11 üyenin okuyan çocukların ebeveynleri veya velileri olacağı 15 üye olacak, ancak komite üyelerinin yüzde 50’si kadın olacak” dedi. .”
Mevcut Okul Yönetim Komitelerinin (SMC’ler) görev süreleri 30 Kasım’da sona eriyor ve yenileri onların yerini alacak.
Geri kalan dört üye, bir üye yerel yönetimin belirleyeceği mahalli idareler arasından seçilmiş üyeler arasından, bir üye okul müdürünün belirleyeceği Yardımcı Hemşire ve Ebelerden (ANM’ler); ilçe sulh hakimi tarafından atanan bir lekhpal ve bir üye okul müdürü veya müdürün atanmaması durumunda re’sen komite sekreteri üyesi olacak baş müdürün okul müdürü olacağını söyledi.
Planlı Kastlara, Planlı Kabilelere, Diğer Geri Sınıflara ve daha zayıf bölümlere ait çocukların ebeveynleri veya velileri, sırasına göre okul yönetim kurulunun ebeveyn üyeleri olarak dahil edilecektir.
Emir ayrıca, “Aynı binada bulunan ilk, orta ve karma okullarda yalnızca bir okul yönetim kurulu kurulacak. Eyaletteki tüm Kasturba Gandhi Kız Okullarında okul yönetim kurulu kurulacak.”
Yetkili, “Okullarda yeni okul yönetim kurulu komitelerinin oluşum çalışmaları 20-30 Kasım tarihleri arasında yapılacak, böylece yeni oluşturulan okul yönetim kurulu komiteleri 1 Aralık’tan itibaren faaliyete geçebilecek.”
Milli Eğitim Politikası-2020’nin son hükümleri dikkate alınarak, Nipun Bharat Misyon ve Finansal Sistemdesteklenmeyen okullar hariç her okulda yeni Okul Kurulu Komitelerinin oluşturulması için yönergeler yayınladı.
Bu komite iki yılda bir yeniden oluşturulur.
Komisyonun 23 aylık görev süresinin tamamlanmasının ardından yeni okul yönetim kurulunun oluşturulması süreci başlatılmalıdır.
Yeni komite 24. ayın sonuna kadar oluşturulmalıdır.
Okul yönetim kurulunun veli üyeleri halka açık bir toplantıda oy birliği ile seçilir.
Anlaşmazlık halinde blok eğitim görevlisi huzurunda gizli oylama yapılır.
Okul yönetim kurulunun 11 velisinin seçiminde her sınıfın temsili zorunludur.