Kadınlar T20 Dünya Kupası: Shafali Verma bizim için önemli bir oyuncu olacak, onu her zaman destekliyorum, diyor Harmanpreet Kaur | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHİ: Hindistan kaptanının hüznü barizdi Harmanpreet KaurKarşılıklı galibiyetlerle ICC 2020 T20 Dünya Kupası finaline giden Hindistan, finali Avustralya’ya kaybederken yüzünde. Hindistan şampiyonluk favorileri gibi görünüyordu. Grup aşamasında rakiplerini – Avustralya’yı – çoktan mağlup etmişlerdi, ancak ev sahibi geri döndü ve kupayı kazanmak için Harmanpreet’in takımını 85 koşuyla parçalayarak grup aşamasında yenilgilerinin intikamını aldı.
Harmanpreet bu kez Güney Afrika’da Kadınlar T20 Dünya Kupası’nın bir sonraki edisyonunda yine Mavi Giyen Kadınlar’a liderlik edecek. Team India hala ilk şampiyonluğunu bekliyor.
Turnuva tarihindeki en başarılı takım, 5 kez şampiyonluk kazanan Avustralya’dır.
2009’da Kadınlar T20 Dünya Kupası’nın başlamasından bu yana Hindistan, Harmanpreet’in kaptanlığı altında yalnızca bir kez – 2020’de – finallerde mücadele etmeyi başardı.

Hindistan kaptanı Harmanpreet Kaur, Kadınlar T20 Dünya Kupası öncesinde 'Hiçbir takımı hafife alamaz'

Hindistan kaptanı Harmanpreet Kaur, Kadınlar T20 Dünya Kupası öncesinde ‘Hiçbir takımı hafife alamaz’

Hindistan bu kez B Grubu’nda İngiltere, İrlanda, Pakistan ve Batı Hint Adaları ile birlikte yer aldı.Mavili Kadınlar, ezeli rakibi Pakistan’a karşı Dünya Kupası kampanyasına 12 Şubat’ta Cape Town’daki Newlands Cricket Ground’da başlayacak.

Embed-Harmanpreet-TOI

Harmanpreet Kaur (TOI fotoğrafı)
Ekip mega turnuvaya hazırlanırken, TimesofIndia.com Hintli kaptan Harmanpreet ile takımın Dünya Kupası planları ve potansiyel şampiyonluk şansları hakkında konuştu. Yastika Bhatia ve favori kaleci, genç duygu ve U-19 T20 Dünya Kupası kazanan kaptan olarak Richa Ghosh Şafali VermaSourav Ganguly ve MS Dhoni’nin onun üzerindeki etkisi ve daha fazlası…
Hindistan kaptanı olarak öğrendiğiniz en önemli şey nedir?
Her gün aldığım sorumlulukların sayısı. Bu en önemli şey ve bu beni motive ediyor. Her gün benim için özeldir. Bir takıma liderlik etmek, herhangi bir kriket oyuncusu için büyük bir başarıdır. Ülkeme liderlik etme fırsatı verildiği için gerçekten minnettarım. Hint medyasından, hayranlardan ve Puma gibi markalardan aldığım destek, bu şeyler beni başarılı olmaya motive ediyor.
Hindistan 2020’de ikinci oldu ICC T20 Kadınlar Dünya Kupası sen kaptanken Takımı yeniden yönetiyorsun. Neplanlar mı?
Tri serisi (G.D. – Hindistan, SA ve WI’da) takımı Dünya Kupası öncesinde oluşturmamıza yardımcı oldu. Dünya Kupası’ndan önce, takımı kurmamıza yardımcı olabilecek buna benzer bir turnuva (Tri Series) oynamak istedik. Turnuvada iyi şeyler yapmak istiyorduk. Bu hepimiz için çok önemli bir şeydi. Konuştuğumuz doğru işleri yapmaya devam etmeliyiz.

Embed-Ekip-Hindistan-0602-T20WC

Resim kredisi: T20 Dünya Kupası
Hindistan grup aşamasında Avustralya’yı mağlup etti ancak T20 WC 2020’nin finalinde kaybetti. O zaman sizce ne yanlış gitti?
Olur böyle şeyler. (Finalde) olanları değiştiremezsiniz. Birçok şey öğrendik. Bu noktalarda kendimizi geliştirmek istedik. Herkes oyuna katkıda bulunur ve oyunculardan da aynısını yapmasını beklersiniz. Kimseye fazladan baskı uygulamıyoruz ama takıma katkı daha önce bahsettiğimiz bir konu. Son aylarda takımda bazı rekabet kazananları gördük. Bu nedenle herkesin katkısının ne kadar önemli olduğunu tartıştık. Her oyuncunun dahil olduğunu ve iyi iş çıkardığını görmek güzel. Bu geçmişte bir şey eksikti. Her oyuncunun katkısı önemliydi ve bu (şu anda) görünür bir şey.
Hindistan, İngiltere, Pakistan, İrlanda ve Batı Hint Adaları ile birlikte B Grubu’na yerleştirildi.Sizce Hindistan’ın elemelere kalması ne kadar kolay veya zor olacak?
Bizim için kolay bir maç olacağını düşünmüyorum. Kalifiye olmak bizim için kolay değil çünkü tüm takımlar gerçekten dünya sahnesinde başarılı olmak istiyor. Doğru işi yapmak ve belirli alanlara odaklanmaya devam etmek bizim için önemlidir. Bugünlerde bütün takımlar çok iyi gidiyor. Sadece konsantre olmalıyız.
Sizce bu sefer Dünya Kupası’nda Hindistan için en büyük tehdit hangi takım?
Bütün takımlar önemlidir. Gerçekten iyi gidiyorlar. Hiçbir takımı hafife alamayız. Başkalarının neler yapabileceğini düşünmek yerine sadece güçlü yanlarımız üzerinde ileri geri gitmek istiyoruz. Yapabileceklerimize odaklanabilirsek, bu bizim için anahtar olur.

Embed-Hindistan2-0602-T20WC

Resim kredisi: T20 Dünya Kupası
Kaptanlık açısından, en çok hangi Hintli kriket oyuncusuna (erkek veya kadın) hayranlık duyuyorsunuz?
Benim için Sourav Ganguly ve MS Dhoni. Takımı nasıl yönettiklerini gerçekten takip ediyorum. Sourav takımı yönettiğinde, Hintli erkek kriket büyüdü. Sourav’ın soyunma odasındaki atmosferi değiştirmesi ve oyunculara güvenip onları desteklemesi.

Embed-MSD-Ganguly-0602

Sourav Ganguly ve MS Dhoni
MS Dhoni, onun sahada ne kadar zeki olduğunu biliyoruz. Bugünlerde (Dhoni’nin) eski maç videolarını izlerseniz ondan hala çok şey öğrenebilirsiniz. Sourav Ganguly ve MS Dhoni’den çok şey öğrendim. Her zaman bana ve sahada takıma yardımcı olabilecek küçük şeyler almaya çalışırım. Kaptanlık hakkında konuştuğumuzda hayatımda büyük bir rol oynadılar.
Neredeyse 3000 T20I koşunuz ve ayrıca bir asırınız var – kişisel favoriniz hangisi ve neden?
Her koşu bir oyuncu için önemlidir. Yüzyıllar her zaman önemlidir. Her zaman kalbinizin yakınındalar. Koşulara daha çok önem veriyorum. İster 10, ister 50, ister 100 puan alın, maçı takımınız için kazandığınızda, takımınız kazandığında bu sizi daha mutlu eder. Benim için galibiyet koşuları (bir takımın kazanmasına yardımcı olan koşular) her zaman bireysel koşulardan daha önemlidir.
Dünya Kupası’nda kaleciniz kim olacak – Yastika mı yoksa Richa mı ve neden?
Her ikisi de gerçekten iyi kaleciler ve ülke için çok iyi iş çıkardılar. Birini seçmek benim için zor ama Richa 19 Yaş Altı Dünya Kupası’nda çok başarılı oldu ve Yastika yerli krikette çok iyi gidiyor. O (Yastika) ne zaman şans bulsa, takım için iyi iş çıkardı. İkisi de iyi iş çıkardı ve birini seçmek benim için zor ama son dakikada kim en iyi temasa geçerse ve kombinasyona uyuyorsa, o kızı seçeceğiz.
Shafali, 19 Yaş Altı Dünya Kupası sırasında harika bir formdaydı. Bunu gördüğüne sevinmiş olmalısın ve Hindistan’ın şampiyonluğu kazanmasına yardımcı olmak için bu formu Dünya Kupası’na götürmesini umarsın…
Kesinlikle. Bizim için önemli bir oyuncu oldu. Performans gösterdiğinde, her zaman daha iyi bir konumdayız. Sadece (vuruşundan) zevk almasını ve kendini desteklemeye devam etmesini istiyorum. Çünkü bunları yaptığında daha iyi durumda oluyor. (Kendisinden) zevk almaya ve doğru işi yapmaya devam etmelidir. Takım arkadaşları her zaman destek için oradadır. Bizim için önemli bir oyuncu olacak ve onu her zaman desteklemekten mutluluk duyuyorum.

Embed-Shafali-0602-Twitter

Shafali Verma (Twitter fotoğrafı)
Kadın kriketinde hücumda smaçör olmak ne kadar kolay ya da zor?
Bugün kriket tamamen değişti. Herkes agresif kriket oynamayı sever. Bu kolay değil. Çok fazla cesaret, çok fazla odaklanma ve çok fazla konsantrasyon gerektirir. Günümüzde kriket hücum vuruşu gerektirir. Birçok vurucunun vuruş stilini değiştirdiğini görmek güzel. Bu pozitifliği yarasalarına getirdiler. Bu izlemekten gerçekten zevk aldığım bir şey.
BCCI geçtiğimiz günlerde erkek ve kadın kriketçiler için eşit maç ücreti açıkladı. Tepkileriniz…
BCCI’nın en büyük adımıdır. Onlara gerçekten minnettarım. Bu da oyuncuları iyi işler yapmaya motive ediyor. Bu aynı zamanda diğer kızları kriket kariyeri olarak almaları için motive edecek ve ilham verecektir. Bu, BCCI’nın harika bir girişimidir.
Geçenlerde bayanlar IPL’yi sabırsızlıkla beklediğinizi söylediniz – ilki bu yıl oynanacak. Sizce bu turnuva erkekler maçında olduğu gibi Hindistan’da kadınlar oyununda da devrim yaratabilir mi?
Evet kesinlikle. Erkekler IPL başladığında, erkek kriketinde büyük bir gelişme gördük. Erkek kriketindeki yetenek miktarı da arttı. Aynı şey kadın kriketinde de olacak. Bu Kadın IPL’sinin yardımıyla kadın kriketine birçok yeteneğin geldiğini göreceğiz. Onu gerçekten dört gözle bekliyorum.
IPL’nin yıllar boyunca erkekler oyunu için yaptığı şeylerden biri, son derece yetenekli kriket oyuncularına becerilerini sergilemeleri için ihtiyaç duydukları platformu vermek ve sonunda Hindistan için oynamalarına yardımcı olmaktır – Ravindra Jadeja, Jasprit Bumrah, Hardik Pandya vb. bu yörüngeyi izledi. Sizce aynı şey kadınlar IPL’si aracılığıyla kadınlar maçında da olabilir mi?
Daha önce yerel kriket ile uluslararası kriket arasında bir köprü vardı. Yerli kriket oyuncuları, gösterdikleri iyi performansın ardından uluslararası sahnede bir şans yakaladıklarında, uluslararası oyunculara ve koşullara uyum sağlamak için zaman ayırdılar. Onlar için zordu. IPL’den sonra artık oyuncular üzerinde o baskıyı görmüyoruz. Her zaman bu güvene sahipler ve her zaman iyi görünüyorlar. Aynı şey kadın kriketinde de olacak.
Kadınlar IPL başladıktan sonra, bu değişikliği kadın kriketinde de göreceğiz. Kadınların IPL’si, kadın kriketindeki bu farklılıkları da azaltacaktır. Kriket oyuncuları (kadınlar) soyunma odasını paylaşıp Kadınlar IPL’de sahada onlarla (uluslararası oyuncularla) karşılaştıklarında ve ardından uluslararası sahnede karşı karşıya geldiklerinde, onlar için pek bir şey fark etmeyecek ve baskı hafifleyecek. Ayrıca.
Uluslararası kriketin bir kuralını değiştirebilseydiniz, bu ne olurdu ve neden?
Bir oyuncu stadyumun dışına altı vurduğunda, altıdan fazla koşu olarak sayılmalıdır. Çünkü o büyük vuruşu yapmak çok sıkı çalışma ve güç gerektirir. Vurucunun altıdan fazla tur atması gerektiğini düşünüyorum.

Embed-Harman-0602TOI

Harmanpreet Kaur (TOI fotoğrafı)
(Ayrıca) bir sınıra çarparsak ve tek, çift veya üç koşu yaparsak, bu koşular da sayılmalıdır. Bu koşular bu sınıra (dört) eklenebilir. Top bir sınır için iplere çarpmadan önceki koşuları (küçük kapıların arasından koşma) ekleyebilirsek, bu ilginç olacaktır.
Harmanpreet’in kriket oynamadığı zamanlarda yapmayı en çok sevdiği şey nedir?
Kriket oynamadığım zamanlarda ailemle vakit geçirmekten keyif alıyorum. Bugünlerde aile ile geçirecek çok zamanımız yok. Köpeklerimle vakit geçiriyorum. Evdeyken tatile veya geziye gitmiyorum, sadece evde olmayı ve ailemle mümkün olduğunca çok zaman geçirmeyi seviyorum. Kriket oynamadığım zamanlarda en çok keyif aldığım şey bu.
Puma ile işbirliğiniz hakkındaki düşünceleriniz…
Gerçekten minnettarım. Bir gün Puma ile anılacağımı hiç düşünmemiştim. Yıllardır verdiğim emeğin bir gün karşılığını alacağından emindim. O gün geldi. Sadece kadın kriketinde değil, diğer sporlarda da büyük bir gün.

Embed-Harmanpreet-Twitter

Bugünlerde farklı spor dallarında, çoğunlukla Puma ayakkabıları ve sivri ayakkabılar giyen çoğu kız görüyorum. Puma’nın sağladığı sahada bunlara her zaman ihtiyacımız vardı. Puma ile ilişkilendirildiğim için gerçekten gurur duyuyorum. Şimdiye kadar onlardan aldığım destek inanılmazdı. Bana çok iyi davrandılar.