Kadınlar T20 Dünya Kupası: Harmanpreet Kaur, Hindistan’ın Avustralya’ya yenilmesiyle henüz yüzleşmedi | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Hindistan’ın üzgün kaptanı Harmanpreet Kaur Kadınların T20 Dünya Kupası’nda Avustralya’ya yenilmesinin moralini bozan ve aklını alt üst eden neredeyse ama şimdiye kadarki hissinden ne zaman kurtulacağını bilmiyor.
Harmanpreet’in ikinci bir koşuyu tamamlamaya çalışırken sopası yere battığında kaçışı, kaptanın erken görevden alınması onların yürek burkan beş turluk yenilgilerine yol açtığı için oyunun dönüm noktası oldu.
“Kendimi kontrol etmem çok zor. Bilmiyorum. Şu anda akşamdan kalmayım.” harmanpreet maç sonrası sunum töreninde medya etkileşimi sırasında gözyaşlarını gizlemek için koyu güneşlikler giydiğini söyledi.
2017 ODI Dünya Kupası finalini İngiltere’ye ve 2022 CWG finalini Birmingham’da Avustralya’ya az farkla kaybeden bu Hint takımı için neredeyse ıskalama vakası oldu.
Kimse acıyı kaptandan daha iyi bilemez.
“Nasıl gittiğini anlamıyorum. Ama bundan sonra odaya gittiğimizde kaç gün olacağını bileceğiz. Ama iyi kriket oynadığımızı düşünüyorum. Söyleyebileceğim tek şey bu” dedi. Moga’lı kadın, yüksek ateş ve susuzlukla mücadele ederek bir platform kurmak için 34 toptan 52 top attı, ama insanlar bunu seviyor Derin Sharma fırsatın geçmesine izin ver

1/11

Kadınlar T20 Dünya Kupası: Hindistan, baş düşmanı Avustralya’yı yenmek için yine tereddüt ediyor

Alt yazıları göster

Hindistan, kaptan Harmanpreet Kaur’un şampiyon Avustralya üst üste yedinci bayanlar T20 Dünya Kupası finaline başlarken yolundan çekilmesinin ardından bir eleme maçının baskısı altında yeniden çöktü.

Hindistan’ın kalitesiz saha ve yakalayıcısı, Meg Lanning yarı finalde vuruş yapmayı seçtikten sonra Avustralya’nın dörtte zorlu bir 172 atmasını sağladı.

Hindistan üçte 28 gerideydi, ancak Harmanpreet (34’ten 52) ve Jemimah Rodrigues (24’ten 43) takımı oyuna geri döndürmek için sadece 41 topla 69 turluk bir kontra atak yaptı.

Hindistan’ın elinde beş kaleyle son 30 topa çok ulaşılabilir bir 39’a ihtiyacı vardı, ancak geçmişte olduğu gibi takım geride kaldı ve 167’de sekizde bitirdi.

Hindistan, geçen yıl önceki Dünya Kupası finalinde ve daha yakın zamanda CWG finalinde beş kez şampiyon olan Avustralya’ya yenildi.

Başka bir nakavt yenilgisi, Hindistan’ın bir dünya şampiyonluğu için uzun bekleyişini uzattı.

Yıkıcı Shafali Verma’ya ve yıldız vurucu Smriti Mandhana’ya ucuza kaybetmesine rağmen, Jemimah ve Hindistan kaptanı sınırları emniyete aldı.

Yüksek ateş nedeniyle yap ya da öl maçına şüpheli bir başlangıç yapan Harmanpreet, Jess Jonassen’den uzun süre güzel bir altılı ile devam etti.

Hindistan’ın bowling çabaları da arzulanan çok şey bıraktı çünkü Beth Mooney, Hindistan’a karşı kıskanılacak rekorunu 37 toptan 54 topla klas bir şekilde genişletti.

Oyundaki en güçlü vuruculardan biri olan Ashleigh Gardner, Hindistan’ı 18 topla 31 topla vururken, kaptan Meg Lanning 34 topla 49 yaptı.

Harmanpreet ve Jemima Rodrigues 41 toptan 69 top ekleyerek bunu güzel bir şekilde ayarlamıştı, ancak Hindistan’ın çok yönlü 1 numaralı oyuncusu olarak kabul edilen Deepti’nin bir zamanlar önemli bir güçlü vuruş becerisi göstermediği ve 17 toptan 20 sayı attığı gerçeği göz ardı edilemez.
Eski İngiltere erkek takımı kaptanı Nasser Hussain, kaçışını “kız öğrenci hatası” olarak nitelendirdi.
“Bunu (Nasır) mı söyledi? Tamam. Bilmiyorum. Bu bir düşünme şekli. Bilmiyorum. Ama bazen oluyor. Vurucuların krikette ve bazen de sopada böyle bir tekli attığını gördüm. Ama tabii ki kabul edeceğim, çünkü bugün şanssızdık.”
Harmanpreet, kovulabilmesinin tek yolunun bir ucube kaçışı olduğunu hissetti ve olan da tam olarak buydu.
“Kesinlikle bir hayal kırıklığıydı çünkü vuruş şeklim belki de nasıl çıkacağımı bilmem için tek şansımdı. Eğer sopam saplanmasaydı ve o koşuyu kolayca bitirseydim.”

1/10

Harmanpreet Kaur’un ikinci turu bir dönüm noktasıydı: VVS Laxman

Alt yazıları göster

Hindistan, ICC Kadınlar T20 Dünya Kupası yarı finalinde Avustralya’ya karşı beş tur attı.

VVS tweet attı “Maalesef Hindistan Takımı. Harmanpreet’in kaçışı dönüm noktasıydı ve Hindistan finali kaçırdığı için hayal kırıklığına uğrayacak.”

Önce vuruş yapan Avustralya, 20 over’ında 172/4 yayınladı.

Beth Mooney, 37 top üzerinden 54 topla yarım asırlık güzel bir gol attı. Skipper Meg Lanning (49*) ve Ashleigh Gardner (31*) Avustralya için değerli koşular sağladı.

Shikha Pandey, dört üstte 2/32 alarak Hindistan için bowling oyuncularının en iyisiydi.

173’ü kovalayan Hindistan, 28/3’e düşürüldü, ancak Jemimah Rodrigues ile Harmanpreet arasındaki 69 turluk bir beraberlik, Hindistan’da bir geri dönüşe neden oldu.

Harmanpreet, Avustralya’ya karşı oynanan yarı final sırasında oyunun çok önemli bir anında tuhaf bir şekilde görevden alındı.

Harmanpreet, yarım yüzyıla ulaşmak için çok güzel oynadı ve Avustralya’nın 172/4 avında kendi tarafını ortaya koydu.

Harmanpreet 52 koşu için dışarıdaydı.

“Son dakikaya kadar kalsaydım kesinlikle maçı daha erken bitirebilirdik çünkü ivme kazandık.”
Kaptan isim vermedi, ancak sorumluluktan ve dışarı çıkar çıkmaz olumlu bir yaklaşımdan bahsederken Deepti’den bahsettiği açıktı.
“Çıktığım an, momentum Hindistan’dan Avustralya’ya kaydığı an, kişisel olarak bunun bir dönüm noktası olduğunu hissettim. Hayal kırıklığı yarattı çünkü böyle kaybetmemeliydik. Çünkü sonunda, bu kadar yakın olduktan sonra başlayabilirdi.” daha fazla sorumlulukla ve olumlu bir yaklaşımla” dedi kaptan.
Dışarı çıktığında kendini çok genç hissetti Richa Ghosh ve on yıldır uluslararası kriket oynayan tecrübeli Deepti oyunu tamamlayacak.
“(Onun kaçışından sonra bile), bilirsiniz, Deepti oradaydı, Richa oradaydı. Onların da yapabileceğini hissettim çünkü Richa da şimdiye kadarki tüm maçlarda iyi vuruş yaptı. Ben çıktıktan sonra 7 maç oynadık. Ortada -8 nokta topu var ve oyun bunun etrafında dönüyor” diye yakındı.
(PTI girişleri ile)