J’khand: İlkokul öğretmenleri daha fazla yardım talep ederek bir gösteri düzenliyor

ManK

New member
ÇİFTÇİ: Jharkhand’daki yüzlerce ilkokul öğretmeni burada sokaklara döküldü ve onların önemini vurguladı. dört noktalı gereksinimler beyannamesideğiştirilmiş garantili kariyer geliştirme planının yararı ve giriş ödemelerindeki anormalliğin ortadan kaldırılması dahil. Ayrıca öğretmenlerin öğretim dışı işlere dahil edilmesini protesto ettiler ve ilçeler arasında öğretmen transferini düzenleyen kurallarda değişiklik talep ettiler.
bayrağı altında Akhil Jharkhand Prathamik Sikshak Sangh (AJPSS), heyecanlı öğretmenler Ranchi’nin Morabadi Alanında toplandılar ve CM’nin Evine doğru yürümeye çalıştılar. Ancak öğretmenler yönetim tarafından yarı yolda durduruldu.
AJPSS genel sekreteri Ram Murti Thakur, “Bu bizim önceden planladığımız programdı. Ancak yönetim, CM’nin Evi’ne gitmemize izin vermedi. Daha önce bize Raj Bhawan ile görüşmeyi düzenlememize izin verileceği söylendi,” dedi.
AJPSS sözcüsü Nasim Ahmed, dört maddelik taleplerini desteklemek için 4 Kasım’da aşamalı ajitasyona başladıklarını söyledi.
“Diğer devlet memurları gibi biz de MACP’den faydalanmak istiyoruz. Öğretmenlerin giriş seviyesi maaşlarında da bir anormallik var çünkü Altıncı Maaş Komisyonu’ndaki hüküm uyarınca maaşları ödenmiyor. Inter için kurallarda değişiklik istiyoruz. -öğretmenlerin ilçeye nakledilmesi ve öğretmenlerin öğretim dışı işlere katılımının kaldırılması” dedi.