JEE Ana Sonucu 2023: Ocak oturum sonucunun yakında jeemain.nta.nic.in adresinde olması bekleniyor, daha fazla ayrıntı burada

ManK

New member

YENİ DELHİ: Ulusal Test Kurumu (NTA) muhtemelen JEE Ana Oturum-I’i duyurur Sonuç Yakında 2023. Açıklandıktan sonra, sınava giren adaylar sonuçlarını şu adresteki resmi web sitesinden kontrol edebilir ve indirebilir: jeemain.nta.nic.in.
NTA, JEE Ana Ocak Oturumu Sınavını 24 Ocak – 1 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleştirdi. Resmi kayıtlara göre, JEE Ana Oturum-1 için 9 binden fazla aday başvurdu. Toplam 9 lakh adaydan 2,5 lakh kadın adaydı ve 6 lakh’tan fazlası erkek adaydı.
JEE Ana Bildiri-2’ye 21.000’den fazla kadın aday ve 26.000’den fazla erkek aday başvurdu. Bu yıl NTA, ajansın sınavı yönetmeye başlamasından bu yana JEE (Ana) Kağıt-1 için en yüksek katılım olan %95,79’luk bir katılım kaydetti.
Görsel Hikaye: NTA JEE Ana İstatistikleri 2023
NTA, ön JEE Ana Cevap Anahtarı – 2023’ü Cuma günü yayınladı. Adaylar olası cevap anahtarına itiraz edebilirler. Yeni bir gelişmeyle, 3 Şubat’ta NTA, JEE (Ana) Çevrimiçi Başvuru Formu – 2023 Oturum 1’deki eyalet uygunluk kodunu ve kategorisini düzenlemek/değiştirmek isteyen adaylar için başvuru düzeltme penceresini yeniden açtı.

Bir kere JEE Ana Sonucu 2023 Açıklandığında, adaylar sonuçlarını kontrol etmek ve indirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirler.
Ocak 2023 ana oturum sonucunu nasıl kontrol edebilirim?
1. Adım. jeemain.nta.nic.in adresindeki resmi web sitesini ziyaret edin
2. Adım. Ana sayfada şu bağlantıya tıklayın: JEE Ana sonuç 2023
Adım 3. Yeni bir sayfa açılacak, başvuru numaranız ve doğum tarihinizle giriş yapın
4. Adım. JEE Ana Sonucu 2023 ekranda açılacak
Adım 5. Gelecekte başvurmak üzere sonucu indirin ve yazdırın.

Adaylar, NTA’nın JEE Ana Oturum-1 final cevap anahtarını sonuçla birlikte yayınlayacağını not edebilirler. Ana sonuç ve nihai cevap anahtarı, itiraz süresi boyunca adaylardan gelen yorumlar dikkate alınarak hazırlanacaktır.
Daha fazla bilgi için, adayların jeemain.nta.nic.in adresindeki resmi NTA web sitesini düzenli olarak ziyaret etmeleri tavsiye edilir.