JEE Ana Giriş Kartı 2023: NTA JEE Ana Oturum 1 salon bileti çok yakında jeemain.nta.nic.in adresinde, sınav 24 Ocak’ta başlıyor

ManK

New member

JEE Ana Giriş Kartı 2023: Ulusal Test Kurumu, NTA yakında JEE Ana Ocak Oturumu Sınavı-2023 için giriş kartını yayınlayacak. Ortak giriş sınavı 24 Ocak 2023’te başlayacak. Sınava başvuran adaylar, yakında adresindeki resmi web sitesinde giriş biletini almayı bekleyebilirler. jeemain.nta.nic.in.
JEE Ana Sınavına 10 gün kala adaylar heyecanla giriş belgesini bekliyor. Programa göre JEE Ana Oturumu 1, ülke genelinde 24, 25, 27, 28, 29, 30 ve 31 Ocak 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
EVET 2023 Main, Bilgisayar Tabanlı Test (CBT) modunda iki vardiya halinde çalıştırılacaktır. İlk vardiya 09:00 – 12:00, ikinci vardiya 15:00 – 18:00 arasındadır. Makale I, 3 bölüme ayrılmış 90 puan olacak; Fizik-30, Matematik-30 ve Kimya-30. B.Arch ve B.Planning için Paper II sırasıyla 82 ve 105 puan içerir.

JEE Ana salon biletini bildirdikten sonra, adaylar aşağıdaki adımları takip ederek giriş biletini kontrol edebilir ve resmi web sitesinden indirebilirler.
JEE Ana Ocak Oturumu Kabul Kartını İndirin 2023
1. Adım. jeemain.nta.nic.in adresindeki resmi web sitesini ziyaret edin
Adım 2. Ana sayfada, JEE Ana Giriş Kartı 2023 için bağlantıya tıklayın
Adım 3. Şimdi uygulama numarası ve şifre ile giriş yapın
Adım 4. Giriş kartınız ekranda açılacaktır.
5. Adım. Gelecekte başvurmak üzere Ana salon biletini indirin ve yazdırın
Adaylar, sınav tarihinde JEE giriş kartının bir kopyasını yanlarında bulundurmayı unutmamalıdır. Sınav giriş belgesi ve geçerli bir fotoğraflı kimliği olmayan hiçbir aday sınava alınmayacaktır.

JEE Ana Sınav Kalıbı
Ortak Giriş Sınavı (JEE (Ana) iki kağıttan oluşur.
Kağıt 1 (BE/B.Tech.), NIT’lerde, IIIT’lerde, diğer Merkezi Olarak Finanse Edilen Teknik Kurumlarda (CFTI’ler), Katılımcı Eyalet Hükümetleri tarafından finanse edilen/tanınan Kurumlarda/Üniversitelerde Lisans Mühendislik Programlarına (BE/B. Tech) kabul için yapılır. Ayrıca, HTE’lere kabul için yürütülen JEE (İleri) için bir yetenek testidir.
Kağıt 2 yurt içinde B.Arch ve B.Planlama kurslarına kabul için yapılır.