JEE Ana Giriş Kartı 2023, jeemain.nta.nic.in adresinde yayınlandı, salon biletini buradan indirin

ManK

New member

JEE Ana Salon Bileti 2023: Ulusal Test Kurumu NTA Ortak Giriş Sınavını yayınladı, JEE Ana Giriş Kartı 2023 bugün, 20 Ocak 2023. JEE Ana Ocak Oturumu için kayıt yaptıran adaylar, giriş kartını şu adresteki resmi web sitesinden kontrol edebilir ve indirebilir: jeemain.nta.nic.in.
Kayıt yaptıran adaylar, resmi portal üzerinden ‘Başvuru Numarası’ ve ‘Doğum Tarihi’ bilgilerini girerek Ana Oturum-1 salon biletini indirebilirler. Adaylar, NTA’nın ana sınavı 24 Ocak – 1 Şubat 2023 tarihleri arasında yapacağını not edebilirler. Sınav iki vardiya halinde yapılacaktır – 09:00 – 12:00 ve 15:00 – 18:00 .
Adaylar, sınav kuruluşunun yakın zamanda JEE Ana Oturum-I sınavının tarihlerini revize ettiğini not edebilir. Yenilenen programa göre, asıl sınav BE/B.Tech (Paper I, Shift 1st & Shift 2nd) için 24, 25, 29, 30, 31 Ocak ve 1 Şubat 2023’te ve (Paper I, Shift 1st & Shift 2nd) için 28 Ocak 2023’te ( Yalnızca Vardiya 2) B.Arch ve B.Planning (kağıt 2A ve kağıt 2B).

Doğrudan bağlantı: JEE Ana Ocak Oturumu Kabul Kartını İndirin 2023
İndirmek JEE Ana Oturum-I Salon Bileti 2023
1. Adım. jeemain.nta.nic.in adresindeki resmi web sitesini ziyaret edin
2. Adım. Ana sayfada şu bağlantıya tıklayın: JEE ana erişim kartı 2023
Adım 3. Şimdi uygulama numarası ve şifre ile giriş yapın
4. Adım. Ayrıntıları girin, salon biletiniz ekranda açılacaktır.
5. Adım. Gelecekte başvurmak üzere JEE Ana Salon biletini indirin ve yazdırın
EVET Ana sınav günü 2023: Gerekli belgeler
(1) Sınav tarihinde JEE Ana giriş kartının çıktısını alın. Giriş belgesi olmayan aday sınava alınamaz.
(2) Usulüne uygun olarak doldurulmuş Öz Beyan Formunun (Taahhüt) bir kopyasını getirin.
(3) Yetkili fotoğraflı kimliklerden biri (orijinal, geçerli ve son kullanma tarihi geçmemiş olmalıdır) – Okul Kimlik Kartı / PAN Kart / Sürücü Belgesi / Seçmen Kimliği / Pasaport / Aadhaar Kartı (fotoğraflı) / E-Aadhaar fotoğraflı / Rasyon Kartı / Fotoğraflı 12. Sınıf Kurulu Giriş Kartı/ Fotoğraflı Hesap Cüzdanı.
(4) Sınav sırasında merkezdeki yoklama sayfasındaki belirli bir yere yapıştırmak için yanınızda bir adet vesikalık fotoğrafınızın olduğundan emin olun (çevrimiçi başvuru formunda yüklediğinizle aynı).
(5) PwD kategorisi altında gevşeme için bir talepte bulunulursa, yetkili doktor tarafından verilen PwD sertifikası.
(6) Basit şeffaf tükenmez kalem.
(7) Adaylar sınav merkezine şeffaf su matarası getirebilirler.

JEE Ana Sınavı: Sınav salonunda yasak olan maddelerin listesi
↪
Sınav salonuna hesap makinesi, kamera, kayıt tabloları, çağrı cihazı gibi elektronik eşya ve aletler kesinlikle yasaktır.
↪
Erişim kartı, fotoğraflı kimlik ve PwD sertifikası dışında kağıt veya basılı materyallere izin verilmez.
↪
Çanta veya cüzdan
↪
yenilebilir
↪
Herhangi bir metal nesne veya mücevher parçası.

1. Dır-dir JEE Ana Oturum 1 erişim bileti yayınlandı?

Evet, NTA jeemain.nta.nic.in adresindeki resmi web sitesinde JEE Ana Ocak Oturumu giriş biletini yayınladı. Sınava kayıt yaptıran adaylar, portala ‘Başvuru Numarası’ ve ‘Şifre’ girerek salon biletlerini indirebilirler.
  2. revize tarihleri nelerdir JEE Ana Sınavı 2023?

Ulusal Test Kurumu Ortak Giriş Sınavı (Ana) – 2023 Oturum-I tarihlerini revize etmiştir. Sınav şimdi BE/B.Tech için 24, 25, 29, 30, 31 & 1, 2023’te (Paper I, Shift 1st & Shift 2nd) ve B.Arch için 28 Ocak’ta (yalnızca 2. Shift) yapılacaktır. B. Planlama (Kağıt 2A ve Kağıt 2B).
  3. Erişim kartını indiremezseniz ne yapmalısınız?

Bir aday giriş kartını web sitesinden indiremezse, 10:00 ile 17:00 saatleri arasında NTA yardım hattı numarasıyla iletişime geçmelidir: 011-40759000
  4. Nedir %75 uygunluk kriteri JEE 2023 için mi?

BE / B.Tech / B.Arch / B.Planning’e kabul. Merkezi Koltuk Tahsis Kurulu aracılığıyla katılan NIT’ler, IIIT’ler ve CFTI’lerdeki kurslar, adayın ilgili Kurullar tarafından yürütülen 12. Sınıf sınavında en az %75 puan almış olması koşuluyla Tüm Hindistan Sıralamasına dayalıdır. SC/ST adayları için, Sınıf 12/yeterlilik sınavında yeterlilik notları %65 olacaktır. Aday ayrıca 12. Sınıf / yeterlik sınavı konularının her birini geçmelidir.
  5. JEE Ana giriş bileti 2023 için yardım hattı numarası nedir?

JEE Ana Giriş Kartı 2023 ile ilgili herhangi bir sorgu için öğrenciler, 011-40759000 numaralı telefondan 10:00 – 17:00 saatleri arasında NTA ile iletişime geçebilir.