JEE Ana Giriş Kartı 2023: Ulusal Test Kurumu, 28 Ocak sınavı için JEE Ana Giriş Kartını yayınladı. B.Arch ve B.Planning sınavlarına başvuran adaylar, salon biletlerini resmi web sitesinden indirebilirler. jeemain.nta.nic.in.
JEE Ana 28 Ocak (Yalnızca 2. Vardiya) B.Arch ve B.Planning (Paper 2A & Paper 2B) giriş kartı, resmi portalda başvuru numarası ve şifre ile giriş yapılarak indirilebilir. Daha sonraki günler için erişim kartı henüz NTA tarafından yayınlanmadı.
NTA, JEE Ana Sınavı 2023’ün birinci ve ikinci gününü tamamladı. Resmi verilere göre JEE (Ana) 2023 Ocak oturumunun ilk iki gününde katılım %95’in üzerindeydi. 1. gün katılım %95.7 olarak kaydedildi, ikinci gün ise %96.4 oldu. Sınava ilk gün uygulanan 254 ilden 12 ilde %100 katılım, ikinci gün ise 17 ilde %100 katılım kaydedildi.
İndirme: {link: JEE Main 28 Ocak Sınav Giriş Kartı 2023
JEE Main’i nasıl indirebilirim? 28 Ocak Sınav salonu bileti ?
28 Ocak’ta Shift 2 B.Arch Paper (2A ve 2B) için görünen adaylar, aşağıdaki adımları izleyerek JEE Ana 2023 Kabul Kartını indirebilirler.
1. Adım: jeemain.nta.nic.in adresindeki resmi web sitesini ziyaret edin
Adım 2: Ana sayfada, JEE Ana 2023 Oturum 1 Giriş Kartı bağlantısına tıklayın
3. Adım: Yeni bir sayfa açılacak, başvuru numaranız ve şifrenizle giriş yapın
Adım 4. JEE Main 28 Ocak giriş biletiniz ekranda açılacaktır.
Adım 5: Giriş kartını indirin ve sınav günü için aynıysa çıktısını alın
Sınav tarihinde gerekli belgeler
(i) NTA web sitesinden indirilen kişisel beyan (taahhüt) ile birlikte JEE Salon Biletinin bir kopyasını yazdırın.
(ii) Sınav sırasında merkezdeki yoklama kağıdındaki belirli bir yere yapıştırılacak bir adet vesikalık fotoğraf (çevrimiçi başvuru formunda yüklenenle aynı).
(iii) Yetkili Fotoğraflı Kimliklerden biri (orijinal, geçerli ve son kullanma tarihi geçmemiş olmalıdır) – Okul Kimlik Kartı/ PAN Kartı/ Ehliyet/ Seçmen Kimliği/ Pasaport/ Aadhaar Kartı (fotoğraflı)/ Fotoğraflı E-Aadhaar / Karne fotoğraflı / 12. Sınıf Kurul Giriş Kartı fotoğraflı / Banka kartı fotoğraflı.
(iv) EB kategorisi altında hafifletme talep ediliyorsa, Nitelikli Hekim tarafından verilen PwD Sertifikası VEYA EB kategorisi altında hafifletme iddia ediliyorsa, Bilgi Bülteni’ndeki eke göre yazılı bir incelemede Fiziksel Bozulmaya İlişkin PwD Sertifikası.
(v) Basit, şeffaf bir tükenmez kalem.